Tänker SVT lägga ner Melodifestivalen?


Egentligen undrar jag om inte Sveriges Television tog med Björn Ranelid för att man egentligen vill lägga ner vårt deltagande i Melodifestivalen. Man visste redan i förväg att TV-tittarna skulle proteströsta och skicka Björn Ranelid och Sara Li till Azerbaijan, då får Sverige skämma ut sig till den grad att programmet aldrig återkommer i svensk TV.

Rimligen så stoppar man processen redan innan, med tanke på finalens tittarsiffror i omvärlden så tror jag inte vi har råd med att skicka bidraget, även om det är en sorts humor som jag är rätt så svag för. För vad kommer alla som är kritiska till melodifestivalen göra nu? Det är givet, då finalen går i Globen så kommer alla tiders röstningsrekord slås, mängder av TV-tittare kommer ringa och ringa och ringa för att rösta på Ranelid & Sara Li. Därmed kommer tittarna att sänka Melodifestivalen för gott i Svensk TV, och det är nog på tiden.

Visst, som underhållning kanske programmet har ett visst värde, men man kan inte skicka ett bidrag till finalen som skämmer ut hela nationen, jag inser att de inter-
nationella tittarna kommer att associera svenskar med en gammal tomte som somnat i solariet, och som har glömt att knäppa skjortan. Dessutom kommer man undra om svenskarna har blivit galna. Det kanske inte spelar någon roll, men jag är hemskt nyfiken på om detta agerande var avsiktligt och planerat från SVT:s sida, ett smart sätt att bli av med programmet??

För mig är det obegripligt att inte Youngblood gick direkt till Globen, för ska man se det ur något slags musik-
perspektiv så är deras låt den enda som kan jämföras samma dag med Molly Sandéns melodi. (forts nedan..)

Jag undrar givetvis hur Sveriges Television kommer att göra när det visat sig att paret Ranelid & Sara Li fått en absolut majoritet av rösterna i Globen. Det finns visserligen en ”internationell jury” också, men jag tvivlar på att den är så röststark så den kan eliminera ”folkets val”.

Sedan kan jag tycka lite synd om Björn Ranelid, SVT utnyttjar hans enorma drift att synas till att sänka honom. För det rimmar säkert mycket illa med hans självbild att han har fått svenska folkets röster bara för att låten och ”artisterna” tjänat ihop till en gigantisk kalkonstämpel.

it Andra om: , , , ab1 sr gp svd dn .


11 svar till “Tänker SVT lägga ner Melodifestivalen?”

 1. Ranelid är fantastisk, en ny CM Bellman otrolig musikalitet, sveriges nationalsymbol, fantastisk helt enkelt.

 2. Jag är ointresserad av tävlingen, såg Whitney Houstons begravning i stället. Men hörde låten i fråga, det var väl inget fel på den ? Och kommer den till europafinalen så har den hyggliga chanser, den ”europeiska” musiksmaken är helt oförutsägbar, vem hade t ex kunnat tro att ett finskt hårdrockband skulle kunna vinna ?

 3. Björn Ranelid är mycket duktig , trevlig och uppkäftig samt har mycket självförtroende
  Han har blivit utsatt för verbala attacker av många men han ger tillbaka och tystar alla , Det spelar ingen roll vad han gör så uppfattas det av många som upprörande

  Han gillar att synas över allt och det är inget fel med detta , Han är inte rädd att sticka ut och det är klart att han får mycket uppmärksamhet
  Att han deltar i melodifestivalen visar klart att han är mångsysslare och hans popularitet ökar bland allmänheten , Hoppas att han går vidare och vinna

  • Jag tänkte precis detsamma. Jag såg inte programmet men har läst omdömen efteråt. Lordi, 2006, var alla medtävlares absoluta motsats så vem vet – Ranelid kanske tar hem hela sk-ten.

 4. Varför har ingen insett att själva refrängen i låt 8 har den bästa melodin i hela startfältet? Låten vann pga bäst refrängmelodi. Inte ens Ranelid lyckades förstöra den.
  Varför bryr sig alla så mycket om style image popularitet vad alla andra tycker och annan ytlighet?

 5. Alltså man kan tycka vad man vill om Ranelid & Sara Li men faktum är att en snubbe som babblar och en snygg tjej som pumpar eurodiscorefränger inte är något nytt alls, E-Type har sålt mängder av skivor på samma koncept det är ingen nyhet sånt är populärt. Varför kallar man Ranelids framförande för ”pratsång” sist jag kollade var ”rappande” ingen nyhet, inte ens på svenska.

  Men Youngblood? Seriöst, om man räknar bort Ranelid pga att man inte gillar genren så återstår det faktum att Youngblood inte ens klarade av att koordinera sin egen dans och med tanke på att de med undantag för refrängen hade kanske tre rader var att sjunga är det ett under de inte klarar av att röra sig i takt. Det var som att se fem killar som aldrig träffats framföra numret. De snurrar inte samtidigt, de håller inte händerna på rätt sätt det såg amatörmässigt och förj-igt ut! Om de inte klarar av att koordinera 5 personer varför har man ens en koreografi?

  De tre tjejerna i Love Generation var mycket proffsigare och bättre men av nån orsak straffade de ut sig själva med dummast tänkbara klädsel. Vit-svarta hypnos-ränder som var jobbiga att ens se på. Andreas Johnsson var också proffsigare men hans bidrag är ju ett uppenbart plagiat som knappast ens hade godkänts.

  Ranelid & Sara Li var inte superbra men det var inte de andra heller (undantaget Molly Zandén som sjöng svinbra, hade vettig utstyrsel, skippade dansstegen och där egentligen det sämsta var att låten inte var så bra som den kunde vara)

  Det var inte Ranelid & Sara Li som var bra (Sara Li är dock knappast en dålig sångerska), det var konkurrensen som inte var bättre.

  • Nu är Ranelids ”pratande” ABSOLUT INTE någon form av rap som du vill framstå det som. Jag skulle kunna böja mig till att kalla detta för en slow-motion Scatman med E-Type pop.

 6. Jag gillar Ranelid och låten var omgångens bästa enligt min mening, dessutom med en bra text med innehåll för en gångs skull.
  Ranelid är nyss hemkommen från ett engagemang i Sydafrika, därav solbrännan kanske.
  Heja Björn!
  Dock håller jag än så länge på Loreen i finalen.