Rätt låtar gick vidare, nåja…


Själv var jag övertygad om att Björn Ranelid & Sara Li skulle gå vidare, låten var någon slags halvtam disco, men Björn Ranelid satte den färg på numret som krävdes för att få en biljett till Globen, även om 99 procent av rösterna den fick var proteströster.

Min favorit var Youngblood som nu gick vidare till andra chansen. Lite trist eftersom den låten har en stark hitvarning, pojkband med en bra låt. Den borde nästan ha gått direkt till Azerbaijan eftersom den säkerligen har internationell potential och vinstchans i hela EM-
schlagern. Men det gjorde den inte för Molly Sandén snodde den givna finalbiljetten. Men jag tröstar mig med att Molly Sandén hade tredjeplatsen på min lista efter Youngblood och Björn Ranelid & Sara Li.

Tänk att det skulle dröja till den tredje deltävlingen innan det kom några låtar som i alla fall platsar i program-
met, men det kanske det är så det är alla år. Man blir mest missnöjd sedan kommer en eller ett par låtar som man tycker är bra, möjligen har det varit så dåligt innan att även mediokra melodier upplevs som ”bra låtar”, jag vet inte.

Ska man utgå ifrån Twittertaggen ”#mel2012” så var Ranelid twittrarnas favorit, och jag vet inte, men det var i alla fall ett nummer som stack ut rätt rejält bland alla andra. Jag tror dock att merparten av dem som röstade på Ranelid var rena proteströster. de tyckte helt enkelt att det bara var för töntigt, och det var det ju. Låten kommer att vinna Schlager-SM men kommer knappast sändas till finalen. Istället kommer man säkert att lägga ner jippot för svenskt vidkommande, och det är på tiden..

it Andra om: , , , , ab12 sr gp svd dn1


4 svar till “Rätt låtar gick vidare, nåja…”

    • Borde? Det är väl enkelt att bara byta tv-kanal. Själv skulle jag inte se smörjan ens under pistolhot…