Tågmästarjobbet kan vänta


Att media spekulerar är naturligt, i vart fall för kvällspressen, de behöver sälja lösnummer och det gör de genom att ofta skapa mer sensation än nödvändigt. AB gör det med rubriken ”Han gav upp efter sveket”.

AB: ”Stödet för Lars Ohly blev svagare för varje dag. I går gav han upp. Aftonbladets källor pekar ut Rossana Dinamarca och Hans Linde som hetaste namnen att efterträda honom. Att Lars Ohly skulle meddela sin avgång har varit väntat. Han sitter kvar till kongressen i januari och räknar därefter med att fullfölja sitt riksdagsuppdrag fram till 2014. Kanske blir han sedan tågmästare igen.”

Antagligen är det den största svårigheten med att vara parti-
ledare, att aldrig vara riktigt säker på att ingenting dyker upp i media som man måste bemöta eller dementera. Nu spekulerar Aftonbladet i om Lars Ohly ska bli tågmästare igen, möjligen adekvat utifrån tidningens kolportörers perspektiv, men förhoppningsvis inte ur Ohlys. Han borde rimligen finnas kvar i Sveriges Riksdag i minst två eller tre perioder till om hans valkrets vill ha det så. Han har massor kvar att ge även om han inte är partiledare.

En annan lustig effekt i nuläget är att små bokstavspartier vill vidga Vänsterpartiet och gå med, men ändå finnas kvar som egna partier, i det större Vänsterpartiet. Fast jag kan inte bedöma om de verkligen vill det eller om de bara är ute efter att dra trafik till sina hemsidor. (texten fortsätter under annonsen)

När det gäller den avgående Lars Ohly så är han en av partiets allra bästa debattörer, det vore mycket tråkigt om han återgick till sitt gamla jobb efter nästa val, han behövs länge än. Visserligen behöver SJ tågmästare, men skulle han kunna arbeta då? De flesta, liksom undertecknad, skulle säkerligen vilja växla ett par ord med honom, något som antagligen skulle bli både plågsamt och tidsödande. Några elvaåringar skulle visserligen inte riskera att bli avkastade i obygden, men det får väl SJ se till att de inte blir ändå.

it Andra om: , , , , , ab12 ex1 svd1 dn1 sr svt12

  10 comments for “Tågmästarjobbet kan vänta

 1. Christer
  10 augusti, 2011 at 14:02

  Jag tycker Lars Ohly är en duktig talare och bra på problemdefinition men jag tror själva partiet är stendött och begravet. Man får en suspekt blick av sina medmänniskor om man kommer ut som vänsterpartist…

  • 10 augusti, 2011 at 14:56

   Du får väl sluta att umgås med suspekta individer då.

  • Sara G
   10 augusti, 2011 at 16:18

   Det ingår i avsocialiseringen som högern bedrivit länge nu…
   Men vi kommer igen, var så säker, med nytt blod – och mod.

  • Martin F
   10 augusti, 2011 at 16:35

   Bland mina medmänniskor ges man en suspekt blick om man skulle komma ut som Sverigedemokrat eller ännu värre Moderat ;)

   Byt umgängeskrets Christer :)

   • Marcus R
    10 augusti, 2011 at 17:00

    I min umgängeskrets har vi alla möjliga politiska och religiösa tillhörigheter. Funkar det inte att umgås utan att käfta så kan vi aldrig bygga en bättre värld.

 2. 10 augusti, 2011 at 22:17

  Vilka partier syftar Du på när Du skriver ”små bokstavspartier”?

  • 11 augusti, 2011 at 03:18

   De flesta grupperingar som ligger under eller runt en promille eller upp till en procent i valen, alla egentligen.

 3. Tomas
  11 augusti, 2011 at 09:17

  Den som tror att Lars någon gång kommer att komma tillbaka som tågmästare är naiv…

  • 11 augusti, 2011 at 09:32

   Men det är det väl ingen som trott?

  • David
   11 augusti, 2011 at 10:33

   Inte en chans att han kommer ta ett arbete efter riksdagen då han med största sannolikhet ist kommer välja att leva på sina 50.000 i riksdagspension efter att han avklarat sina mandat i riksdagen.

Comments are closed.