Ta hem soldaterna från Afghanistan!

Idag rapporterar media att senator Barack Obama är i Afghanistan för att hälsa på amerikanska trupper. Det sker samtidigt som nio Afghanska poliser dödats av Natoflyg.

Befolkningen i landet har fått vänja sig vid att bli måltavlor för Natostyrkornas raketer. Vid ett bröllop i juni så dödades praktiskt taget alla sjuttio närvarande gäster av en flygattack, man sade senare från Natos sida att man trodde att de var terrorister eftersom de var 1) Många 2) Sköt i luften. Att det är sed att skjuta i luften vid stora händelser som t.ex. bröllop kände inte Nato till.

SvD: ”- Vad vi behöver i Afghanistan är exakt vad general David Petraeus gjorde i Irak: en nationsomfattande civil och militär operation som är fokuserad på att skapa säkerhet för befolkningen. I dag finns ingen sådan plan. När jag är överbefälhavare kommer det finnas en sådan, sade McCain i en radiointervju i USA. USA har omkring fyra gånger så många soldater i Irak som i Afghanistan, där 36 000 soldater från USA befinner sig i dagsläget. Men på senare tid har betydligt fler dödats i strider och attentat i Afghanistan än i Irak.”

USA, Nato och Sverige har ingenting i Afghanistan att göra. Många illiberala brukar hävda att landet begärt FN:s hjälp, men man ska vara klar över att det var den amerikanska marionetten Hamid Karzai som begärde detta på uppdrag av George W Bush. Bush som dessutom hade lovat FN att betala en del av den stora skuld som USA hade till FN om beslut i den riktningen togs.

Det är tyvärr den situation som råder i världen just nu, FN gör ingenting utan USA:s godkännande och är numera en förlängning av Vita Huset. Jag rekommenderar läsning av Pierre Schoris bok Draksåddens År som jag

Afghanistan

skrivit om här tidigare. Det enda vi själva kan göra konkret i nuläget är att omedelbart dra tillbaka våra soldater från Afghanistan. De har ingenting där att göra och den som säger att de är där på uppdrag av Afghanistans folk talar inte sanning.

Det enda Afghanistans folk vet i nuläget är att det är en himla massa amerikanska soldater där och att dessa soldater dödar en kopiös massa afghaner. Vår inblandning i detta är antagligen det största enskilda skälet till att vi de facto skulle riskera att drabbas av en terrorattack.

PDK DBL1 DN12 SvD1234 Motbilder om militär upprustning Anna Wester om ockupation Svensson om Afghanistan Rawia Morra om Libanon it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Afghanistan, Obama, McCain, Hamid Karzai, George W Bush, Pierre Schori, FN, Sverige, Terrorism, Illiberaler, Politik[/tags]

  1 comment for “Ta hem soldaterna från Afghanistan!

  1. Balder
    21 juli, 2008 at 02:18

    va fan!? har sverige soldater i Afghanistan ?

    jag slutar betala skatt i detta land från och med NU! det är inga problem!

Comments are closed.