Sveriges Television blir Pöbel-TV med Englas begravning


Mordet på den lilla flickan Engla exploateras av – Sveriges Television som frångår sitt Public Serviceuppdrag och blir Pöbel-TV.

Att folk reagerar känslomässigt på en galnings verk är inte konstigt, men när Sveriges Television väljer att visa begravningen av flickan kan man lätt tro att det blivit en riksangelägenhet. Det har det inte, det är en sak som rör endast den närmaste familjen. Att SVT gett efter för familjens önskningar är inte något utslag av en önskan att delge andra denna tragedis slutpunkt, det är inget annat än ett fortsatt missbruk av flickan. En mycket allvarlig brist på journalistiskt omdöme. DN SvD AB HD SDS

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Public Service, Engla, Pöbel, Mord, Sexmord, Sexualmord, SVT, Journalistik, Begravning, Politik, Television[/tags]


12 svar till “Sveriges Television blir Pöbel-TV med Englas begravning”

 1. Håller helt med Jinge!

  Att en familj i djup sorg får för sig att deras mördade barns skall bli hela Sveriges angelägenhet kan man till nöds förstå; men inte acceptera.
  De vill tacka alla, som ställde upp; det kan de göra på annat sätt.

  SVT kan väl sända begravningen regionalt/lokalt, för som det har framgått, deltog väldigt många frivilliga i lokalområdet i sökandet; men inte landstäckande.

  Alltså – vill man absolut sända, så gör det lokalt!!

  Vilket ”allmänintresse” har denna begravningsakt för människor i Malmö, Stockholm eller Göteborg; ingen därifrån deltog väl i sökandet?

  Gam-TV,Hyän-TV,Schakal-TV; dreglande sensations-TV
  För mina TV-avgiftspengar!!!

  Vad med begravningen av de två små stackars barn från Arboga? Skall den också direktsändas –

  Kvinnan, som dog i Lund i dag?
  Unge kvinnor, som knuffas från balkongen, för att de inte vill tvångsgiftas, skall deras begravningar också visas?

  Gamla människor, som dör i onödan, på grund av samhåallets vanvård – skall deras begravningar också dorektsändas?

  Människor, som dödas av sprit-eller drogpåverkade bilförare – skall deras begravningar också direktsändas?

  Man borde kalla SVT vid dess rätta namn, nämligen ”populistic service”!

  FY!!
  Så hedrar man inte ett stackars mördat barn!

 2. ”Om jag vore statsminister skulle jag utlyst nationell sorgedag och ge alla ledigt för att följa begravningen.”

  Fullt så ovanligt är inte mord att det blir hållbart i längden.

 3. Det äcklar mig hur folk frossar i detna tragedi. Det är som om hennes död gör det godtagbart att få vältra runt sig i en groteskt egoistisk sorg och ömkan. Man vill göra hennes död till någonting menningsfullt, nåt som för oss samman, men hur kan man göra det när det är så hjärtskärande menningslöst.

 4. Visst Jonatan, det är för bedrövligt.

  Med det sagt så kan jag konstatera att din arbetsgivare inte heller uppvisar några moraliska betänkligheter när det gäller att exploatera brottsoffer, lika lite som konkurrenttidningen.

  Hade din arbetsgivare kunnat sända television från begravningen så hade man gjort det.

  Eller hur?

  (Nej, man behöver inte vara stolt över vad arbetsgivaren har för sig i alla lägen..)

 5. Det är många barn som har mördas, och fortsätter att bli mördade – av genomruttna människor runt om i världen. Englas föräldrar borde få vara ifred och tillåtas sörja sin dotter, men
  istället väljer media, i sin iver att sälja lösnummer, att göra det stackars barnets olyckliga öde till en riksangelägenhet och få oss känna kollektiv sorg och skuld. Det hela börjar bli alldeles för mycket. Nära på osmakligt…
  De fyra barnen vid frukostbordet i Gazas död skrivs inte många rader om, inte heller en enda rad om alla mördade barn i Irak och Afghanistan.
  För inte ens i döden är barn jämlika.

 6. Vi frossar i Englas död och glömmer alla barn som dödas i Sadrstaden. Såg igår kväll hur småbarns kroppar grävdes fram under ruinerna. Massor av föräldrar, de flesta män, satt mitt i gatan och grät förtvivlat. Aldrig sett så många män gråta samtidigt, så högljutt och så öppet… Det hade varit nåt för SVT att sända.

  Englas död kunde vi inte ha gjort så mycket åt. Men de barn som mördas i Gaza och Sadrstaden kan vi göra nåt åt. Protestera mot de som tycker att det är värt att döda barn för att uppnå sina mål.

  Folk frossar i Englas död för att döva sina egna samveten. När Engla är väl begraven får väl livet gå vidare… och vi glömmer att tiotals som hon mördas kallblodigt varje idag…

 7. Nu vill jag avsäga mig tillgång till SVT och uppsäga TV-licensen. Andra kan naturligtvis ta avstånd på detta för SVT uppenbara sätt genom att sluta finansiera deras verksamhet.

 8. jinge: Med det sagt så kan jag konstatera att din arbetsgivare inte heller uppvisar några moraliska betänkligheter när det gäller att exploatera brottsoffer, lika lite som konkurrenttidningen.

  Jag skäms över tidningens bevakning av denna tragedi även om jag tycker konkurrenten är värre med sin dagliga insändarsida om Engla. Den är fylld med dikter, sångtexter och hälsningar till henne. Många innehåller religösa undertoner och annat trams. Jag såg en artikel om ett schlagerpar som bara var tvugna att skriva en låt om Engla för att ”få ut sina känslor”. Texten publicerades med blid på de medkännande låtskrivarna som satt och såg lidande ut. En annan artikel handlade om någon bybo i Stjärnsund som sa att Englas död inte varit förgäves eftersom det stärkt bygemenskapen. Är flera och mer regelbundna fikastunder med grannarna värt en liten flickas liv? Jag vet att det är svårt och att det tar emot att konfronteras med menningslöshet men det är ingen ursäkt för denna orgie i floskler och osmakilgheter.

 9. Som sagt, jag förstår att du våndas inför din arbetsgivares policy, men det finns nog inte någon som inte gör det om man är anställd på en rikstidning. DN/SvD har varit klassen bättre, men inte bra.

  Det är bara och se på hur media behandlar dåren i Österrike som låst in sin dotter och gjort henne på smällen 7 ggr.

  Jag förstår att folk köper lösnummer för att läsa skiten, men det är någon slags hyenainstinkt som jag fan inte begriper.

  Själv känner jag mig bara beklämd över en sådan dårskap, och det räcker med att läsa EN artikel. Och hur fan SVT ska kunna påstå att detta är Public Service fattar inte jag.

  En ”hovnarr” förslog att man skulle sända begravningen lokalt, det eftersom så många varit engagerade i sökandet efter flickan, det lät som en farbar grej, men inte nationellt.

  Man baxnar!

 10. Mmmm, jag tänkte bara säga att jag instämmer, det är minst sagt knepigt av SVT att vilja sända den. De borde ha tänkt igenom det beslutet en gång till innan de sa ja.

  :: David

 11. Äckel-TV, inget annat. Eller jo förresten, man slogs väl med TV4 om rättigheterna.