Sveriges nästa Statsminister

Idag väljs Håkan Juholt till ny ordförande i Socialdemokraterna, något som på sikt antagligen kommer att föra upp (S) till att bli ett fyrtioprocentsparti igen. Många reagerade mycket negativt på Mona Sahlin, och bara det faktum att hon höll fast vid sin stockholmsaccent skrämde en hel del väljare ute i landet.

Nu kommer en stor och stadig karl i sina bästa år som ny partiledare, en man som troligen kommer få ett mycket starkt stöd både i partiet och från de fackliga organisationerna. Han har dessutom varit tydlig i frågan om rödgrönt samarbete, något sådant blir det inte, det har han sagt redan innan han valts. Samarbete med (MP) och (V) kommer att ske efter valet, om nu Vänsterpartiet klarar riksdagsspärren vilket undertecknad känner sig tveksam till.

Den borgerliga pressen har redan börjat agera mot socialdemokraternas nya ordförande vilket känns stötande. När media blandar ihop sina roller som nyhetsförmedlare med politisk propaganda på nyhetsplats så aktualiseras återigen frågan om en socialdemokratisk dagstidning, eller en ”vänstertidning”. Många journalister på de berörda tidningarna irriteras ständigt av detta missförhållande varför vi kan vänta oss ett ”Uppdrag Granskning” före nästa val skulle jag tro.

Rubrikerna i DN, vars webblöpsedel jag visar, är innovativa i överkant. När journalisterna skriver som om de representerade Svenskt Näringsliv/Alliansen i stället för att skriva för sina läsare så undrar jag om inte inställningen till media kommer ändras ännu mer på längre sikt. Där har bloggar en klar fördel efter-
som det oftast står helt klart på vilken sida bloggare står, man låtsas väldigt sällan vara opartisk.

Idag kommer SVT sända från S-kongressen med start klockan ett i K-
kanalen. Såvitt jag har förstått så sänder de Mona Sahlins tal live, och även valet av Juholt. Det är förstås av riksintresse eftersom han är Sveriges nästa statsminister.

it , , , , dn12345 svd123 ex1 ab123 gp12 svt

  11 comments for “Sveriges nästa Statsminister

Comments are closed.