Sverigedemokraterna nära fyraprocentsspärren


Nu berättar Svenska Dagbladet att Socialdemokraterna går framåt och att de rödgröna partierna tillsam-
mans har 51,4 procent av rösterna om det hade varit val idag. Det enda resultatet som är statistiskt säkerställt är dock att Sverigedemokraterna backat till 4,6 procent.

Fortsätter den sverigedemokratiska kräftgången i den här takten så kommer de ligga under fyraprocentsspärren redan i mätningarna i juni månad.

Det är givetvis svårt att spekulera om orsakerna till att Sverige-
demokraterna tappar, men det enda som är hyfsat säkert är den koppling som väljarna gör till massmordet i Norge och Anders Behring Breivik. SD har svårt att komma undan det faktum att Breivik har sagt att han gillar partiet. En annan sak som kanske också påverkar är deras riksdagsledamot Kent Ekeroths samröre med EDL, English Defence League. Enligt uppgift i SVT så har EDL nära kontakt med nazistiska och rasistiska organisationer i Europa, och Ekeroth har själv medverkat till att introducera en av rörelsens politiska ledare i Sverige.

Jimmie Åkesson i AB: ”Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Som jag har förstått saken så är vi många som skulle välkomna ett besked om att Sverigedemokraterna åker ut ur Sveriges Riksdag i samband med valet 2014. Judendomen, Islam och Kristendomen tillber samma gud, det som skiljer är i första hand vad de kallar företeelsen, Jahve, Allah eller Gud. Det är fullkomligt befängt att ta avstånd från en grupp människor på grund av deras religiösa tro när både Europa och Mellanöstern domineras av dessa religioner. Men det tycks inte Sverigedemokrater ha insett.. Läs reglerna innan du kommenterar här!

it Andra om: , , , , , , , , , , , , svd svt sr dn12 gp ab1


5 svar till “Sverigedemokraterna nära fyraprocentsspärren”

 1. *skadeglädje*

  Kan se hur deras hakor faller då deras fantasivärld spricker och hur de försöker samla kraft att låta stora via det stygga anonyma internet samtidigt som de i verkligheten går med nedsjunkna huvuden, undvikande blickar och små steg.

 2. Är det så konstigt? De har intagit en vågmästarroll. Den största makt som de någonsin kan hoppas på att uppnå, men de har inte åstadkommit mer än diverse skandaler med sprit och droger.

  Sen har de en samling knäppgökar som alienerar folk och rationalitet så fort de öppnar truten. Bara läsa siten interasistmen så ser man vad det är för knäppgökar de har i den lokala politiken.

  Deras inträde i riksdagen skapade en motreaktion. Det är obekvämt att vara SD:are när folk mer och mer uttalar sin avsky för SD. Sen riksdagsvalet har tjejen flera gånger tagit upp problemet med stödet för SD i byn. Hon har talat om hur vi måste se till att barnen lär sig om människovärde och respekt för andra människor i skolan, när det är såpass stor andel (nästan 10%) som inte kan lära sig det hemma. Det är få som är beredda att försvara rasismen, de skruvar sig i stolen av obehag och lär återgå till att rösta på något annat hellre än att nån gång bli sammankopplad med SD och direkt vara föremål för de upprörda debatterna på föräldramöten, i idrottsföreningen, i den lokala butiken och på hembygdsgården.

  Varje trend har en mottrend och det är det SD känner av nu, de har inte lyckats göra sin position rumsren. De har orsakat att mer och mer folk i SD röstarnas omgivning höjer rösten i avsky. Det är lätt att ruska av sig massa tjatter i media, men när de i din omgivning börjar bli förbannade, då är det inte lika lätt att stå för en lögn.

  I byn där jag har familjen kan SD:s framgångar ha haft en positiv inverkan för invandrares sociala miljö, då folk anstränger sig mer för att vara öppna emot invandrarna som bor där, de vill ju inte bli asocierade med rasister.

  • Det här med att något dåligt för något gott med sig, är ett intressant fenomen som man ofta kan se. Jag hoppas att nuvarande regerings förstörelse, av samhället och gemenskapen mellan människor, till slut kommer att föra med sig motreaktionen, i form av ett Sverige som är bättre och mer socialt rättvist än tidigare.

   • I Stockholm har borgarna förmodligen skapat en tillräckligt hög grad av segregation för att högerpolitik skall kunna drivas länge. Men inte i resten av landet. Det går nämligen an att tycka att sjuka är lata simulanter och kräva hårdare tag, men när det är din granne, din morsa, föräldrar du känner på skolan dina barn går till som drabbas, då tycker man det har gått för långt. När ”hederliga människor” drabbas av högerpolitiken då vänder man den ryggen, att sko sig på några fattiga stackare i en förort nånstan det går bra för de flesta, men när man ser effekterna i sitt eget microkosmos, då är det inte många som har mage för det.

 3. Och enligt Sentio är SD i aprilmätningen det tredje största partiet. Man kanske inte ska dra på för stora växlar av en enskild opinionsundersökning?

  9MSZtYXRjaGVzPSJzZW50aW8iNA==