Sverigedemokraterna hotas – och hotar


Nu har Kalibers tredje och sista program i serien om Sverigedemokraterna sänts. Det handlade huvudsakligen om hur SD utsattes för störningar av möten, olika slags hot, och ofta ren skade-
görelse. Bland annat Ung Vänster var enligt programmet förespråkare för att man skulle störa gruppens möten, och därmed också mötesfriheten.


Det var annars mest AFA som kritiserades
och sannolikt med viss rätt. AFA har alltmer hamnat i fokus efter att påstådda AFA-aktivister utmärkt sig negativt i många sammanhang. Personligen är jag inte säker på att det verkligen är AFA-aktivister i alla lägen. Ser man till Europa som helhet så har det visat sig att det många gånger är provokatörer som nästlar sig in i liknande rörelser. Jag känner därför en viss misstänksamhet mot händelser som bidrar till att ge (SD) större uppmärksamhet, något som också delvis bekräftades i programmet av en gammal SD-medlem som berättade att SD själva tipsat vänsterungdomar om kommande torgmöten etc.

Man måste också fråga sig vad det är som leder till en ständigt ökande polarisering. På bilden här till höger så visar jag en SDU-blogg som publicerar namnen på ett antal ungdomar som är misstänkta för gruppvåldtäkt. Man visar dessutom bild på en av de misstänkta, och allt detta sker innan de är dömda för brott. Det är klart att sådant väcker en berättigad ilska och det är givetvis ingen tillfällighet att de misstänkta enligt SDU-bloggen härstammar från arabländer och med stor sannolikhet är
– muslimer. Man har en agenda som går ut på att misstänkliggöra muslimer, något som man får god hjälp med av vissa skribenter och debattörer i media.

Bloggen ifråga är en av de bloggar som före-
kommer på Bloggtoppen trots att den sprider missaktning mot en folkgrupp – och därmed göder främlingsfientlighet och rasism.

Men medlemmar och sympatisörer i Sverigedemo-
kraterna hotar också sina meningsmotståndare. Jag berättar det, inte som ett försvar för att SD:s möten störs eller som något försvar för andra som stör och hotar sverigedemokraterna, jag berättar det för att SD-medlemmar själva inte uppför sig speciellt rumsrent. Jag har hotats ett antal gånger av folk inom SD. En person försökte göra gällande att han var medlem i det kriminella MC-gänget Hells Angels och att han skulle se till att jag råkade illa ut om jag fortsatte att skriva om partiet.

En annan i sin tur hade observerat att jag berättat att jag haft hjärtinfarkt och också genomgått en bypassoperation. Han hälsade i ett e-postmed-
delande att han hoppades att jag skulle självdö så snart som möjligt, om inte så hoppades han att det skulle ske med hjälp av någon annans handaverkan.

Nu är jag förstås extra utsatt eftersom min blogg har hyfsat många läsare, samt att jag inte drar mig för att kalla något nazianstucket när jag tycker att ordet är berättigat. Samtidigt tycker jag att det är lite märkligt att inte media uppmärksammat de bloggar som hänger ut människor med bild och namn, människor som inte ens är dömda för brott. För när olika debattörer diskuterar huruvida SD är främlingsfientliga, eller om man ska kalla dem rasister, så kan man lätt dra slutsatser utifrån den demonisering de i praktiken ägnar sig åt när det gäller folk som sökt sig en fristad i Sverige från andra länder.

Andra om: , , , , , , , , , , , it AB12 DN SvD Dagen EX12 ETC1 HDStockholms-v Röda M Björnbrum Svensson Anna Blatten Gurgin Annalena Annarkia

[tags]Sverigedemokraterna, Kaliber, SD, SDU, Främlingsfientliga, Nazianstuckna, Offermentalitet, Mötesfrihet, Demokrati, Yttrandefrihet, AFA, Politik[/tags]


9 svar till “Sverigedemokraterna hotas – och hotar”

 1. Jag fattar inte att Gullio inte anser att sverigedomkraterna är rasister. han har själv varit engagerad i muslimernas sak genom åren men tycks ha ändrat sig rejält. varför?

 2. Bra inlägg Jinge. Självklart att mötes och yttrandefrihet ska finnas, men normalt är det vänstern som råkar illa ut. Något som är särskilt viktigt att påpeka igen, och igen, och igen……………

 3. Man måste ha lite beundran inför den svenska statsmakten som lyckas trycka ner sin egen befolkning år ut och år in. Nere på kontinenten lever debatten på gott och ont. Men här uppe i barrskogsbältet klarar man att hålla massorna stången. Här är vi vana att stå med mössan i handen…

  Naturligtvis skall man inte hänga ut människor som inte är dömda men samtidigt skall man ju inte dölja de som faktiskt dömts. Sverige har problem med integrationen. Det är inte tu tal om annat. Om 10-15 år kanske vi kan prata om det?

  Som det sista landet i Europa?

 4. Så in i vassen trött på att alla som talar arabiska beskrivs som araber!

  Jag läste nämnen på grabbarna i den omtalade bloggen och de är, nej, INTE araber och än mindre muslimer!

  Uppdrag Granskning hade ett program nyligen om kusingifte och barn som föds dödsskjuka till följd av det.

  Trots att reportern var arab är hon född i Sverige och inte var förmögen eller kanske inte ville bemöda sig om att tala om att personer som förekom i dokumentären talade arabiska, ja, men inte var araber utan sådana som gifter sig med kusiner för att inte beblanda sig med sina arabiska grannar.

  Så, araberna diskrimineras av kristna i sina hemländer och när de kristna minoriteterna begår brott i exempelvis Sverige, ja, då kallas de araber!Araber och muslimer dras med massvis av brott som är begångna av kristna icke araber!

 5. ”Jag läste nämnen på grabbarna i den omtalade bloggen och de är, nej, INTE araber och än mindre muslimer!”

  99% av dem som läser den bloggen utgår ifrån att de är muslimer. Man skriver inte heller ngt annat i texten.

 6. efter ett halvt sekels erfarenhet av att vara arab och muslim, känner jag ett arabiskt namn när jag ser det!

 7. Ylva Johansson.
  Jag anser att arbetarklassen varit bristfälligt representerad i det Soc.demokr. partiet genomgående under åren. Ecklesiastikministern Arthur Engberg var typisk sosse och sen denne seglaren på Göta Kanal, vad hette han? Pagrodskij eller något liknande.
  Viva Ylva Johansson och viva alla andra arbetarkvinnor i landet!

 8. alla de som står åtalade är Assyrier/Syrianer från Irak och i den folkgruppen finner man kristna Katoliker, kristna Ortodoxa, och en minoritet bland de är Protestanter.
  några Muslimer hittar ni aldrig bland Assyrier/Syrianer.

 9. Att utge sig för att vara HA om man inte är HA är inte att rekommendera… Skulle tro att kräket som påstod det är SYNNERLIGEN anonym eftersom jag ALDRIG hört talas om att någon HA skulle vara medlem i ett politiskt parti.