Sverigedemokrat tvångsvårdas enligt LVM


Idag toppade Aftonbladet förstasidan med nyheten om att William Petzäll just nu får vård enligt LVM, Lagen om vård av missbrukare. Man kan möjligen fråga sig om det är korrekt att skriva om det och slå upp det så stort, men jag tycker att det är det. Han är riksdagsledamot och hans missbruksproblem är inga nyheter.

Aftonbladet: ”Förvaltningsrätten i Göteborg beslutade i fredags att William Petzäll ska vårdas enligt LVM, lagen om vård av missbrukare. Socialnämnden i Varbergs hade redan i måndags fattat samma beslut, men det överklagades av William Petzäll. Beslutet om tvångsvård kom efter att Petzäll hade kommit in med ambulans till sjukhuset i Varberg för en dryg vecka sedan. Han var då medvetandesänkt och fick vård på intensivvårdsenheten. Läkaren konstaterade att William Petzäll for mycket illa av sitt missbruk. I början av augusti vårdades Petzäll två gånger samma dygn för förgiftning. Enligt domen i förvaltningsrätten uppger anhöriga att William Petzäll vill fortsätta sitt missbruk. Det omedelbara omhändertagandet gjordes för att förhindra över-
dosering av valium och metadon, något som kan vara livshotande.”

Jag tycker förstås att det är synd om killen, det trots att han varit medlem i ett politiskt parti som jag tycker är – avskyvärt. Men man bör skilja dessa saker från varandra, dess-
utom är missbruk långt vanligare än vi tror. Valium och Metadon har delvis liknande effekt även om de antagligen verkar olika mot det centrala nervsystemet. För övrigt är Metadon vanligen en illegal drog om han inte lyckats få den på grund av tidigare missbruk. Det finns tyvärr gott om läkare som skriver ut preparat mot betalning och/eller bättre vetande. Och missbrukare berättar ofta för varandra om de hittar en läkare som har långt till stoppknappen.

Sverigedemokratiska riksdagsledamöter har valsat runt i media när det gäller narkotika, sist var det en av dem som greps av sina egna livvakter för att han gav sig på en vakt på en krog vid Stureplan, han fick lämna urinprov på polishuset och än så har jag inte hört vad provet visade. Annars trodde jag väl mest att det var Stureplanscenterns medlemmar som gärna ”drog en lina” på nattklubbarna vid Stureplan, själv tycker jag inte att det skiljer så mycket mellan dessa bägge grupperingar, mer än att centerpartisterna förstås är nyliberaler, ofta vill de säkerligen också legalisera droger.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd


3 svar till “Sverigedemokrat tvångsvårdas enligt LVM”

    • Missbruk av alkohol, tjack och tabletter är tämligen vanligt i högerextremistiska kretsar. Precis som sjukskrivning, förtidspension och långtidsarbetslöshet också är vanliga. Högerextremism är ett socialt problem, inte ett renodlat politiskt problem.