Sverige ska stoppa flyktingar från Libyen
Att NATO vill att Sverige ska börja angripa markmål i Libyen har vi alla hört, att Reinfeldt insett det politiskt omöjliga likaså, men uppenbarligen har ingen reagerat på att NATO vill att vi ska sända kustkorvetter till Medelhavet för att sätta stopp på den flyktingström som nu är på väg till Italien och Frankrike.

DN: ”Statsminister Fredrik Reinfeldt bekräftar att Natos generalsekreterare i både brev och direkta samtal bett Sverige om fortsatt hjälp i Libyen. Förfrågan gäller fortsatt spaning från luften, förmåga till lufttankning men också soldater som kan borda fartyg, enligt SVT:s Rapport.”

Den svenska Försvarsmakten vill gärna framstå som en humanitär hjälporganisation, något som givetvis är en delförklaring till varför inte Fredrik Reinfeldt särskilt kommenterar det faktum att NATO samtidigt med bombandet av Libyen vill att svenska soldater ska ”borda fartyg” i Medelhavet. Det verkar inte särskilt välbetänkt att bomba ett land och sedan hindra folket i landet från att fly.

Men som sagt, nu är det starkare krafter som tagit över, Berlusconi och Sarkozy är givetvis livrädda för att Libyerna ska försöka ta sig till deras länder, bättre då att de flyr till Tunisien eller andra afrikanska stater. Att Fredrik Reinfeldt nämner dessa krav i en bisats utan att särskilt kommentera saken visar bara hur han själv aktivt bidrar till att vilseföra den svenska opinionen. Dessutom får han väl med sig Sverigedemokraterna på ett sådant beslut eftersom SD på det sättet kan visa sina väljare att de står upp mot folk med en annan nyans på sin hud.

Att vi svenskar får leva i något slags villfarelse om att svenska soldater ”som har förmåga att borda fartyg” skulle göra det under en humanitär täckmantel är det ingen tidning som reagerar på. Inte heller har jag sett några artiklar som berättar att våra sjöstridskrafter, som fram tills nu använts för att stoppa fattiga somalier i deras värv, ska användas för att stoppa Libyer som riskerar att dödas av Gaddafi eller NATO-flyg.

Den svenska pressen sover, likaså gör det svenska folket. Varför det är så har Reinfeldt berättat i sin bok. Och (S) säger ingenting som vanligt…

it Andra om: , , , , , , , dn123 svd12 ex12 ab1 ekot svt


8 svar till “Sverige ska stoppa flyktingar från Libyen”

  1. Tror du på riktigt att den enda anledningen till att man vill stoppa flyktingar är pga deras hudfärg? Lägg ned. Det är för övrigt tillräckligt säkert i Benghazi, dit kan dom fly. Och vad är felet med att dom ska fly Tunisien? Vi kan väl skicka hjälp till Tunisien så dom kan ta hand om alla flyktingar istället.

    • Tror du på riktigt att den enda anledningen till att man vill stoppa flyktingar är pga deras hudfärg? Lägg ned.

      Yes! Rasismen är svår i Italien och Frankrike. Kände du inte till det? Som om fascisterna i SD regerade dessa länder…

  2. Ja talet om att kolla efter vapenleveranser är surr, det ska de kanske också göra, men det övergår snart till att av ”humanitära skäl” se till att inga drunknar i småbåtar, och föra flyktingarna tillbaka till Libyen.