Vilken match!

Nu drar U21-EM igång på allvar, och de flesta tidningarna talar om ett offensivt spel, och visst blev det offensivt. 5-1 och få av Lagerbäcks grabbar platsar i det här gänget. (Uppdaterat)

Det här gänget borde vara vårt landslag förstärkta med 2-3 av de nuvarande landslagsspelarna.

Dessa aforismer tarvas det journalister för att komma på. Annars finns det vissa möjligheter, för en gångs skull så kan man inte kritisera spelarna för att vara för gamla. Troligen skulle vårt landslag tjäna på att börja spela in dessa grabbar i den vanliga spelartruppen tillsammans med Zlatan och några av de andra gamlingarna. Låt vara att resultatet skulle bli sämre, men vad kan bli sämre än nuvarande situation?

AB: ”Sverige satsar offensivt i U21-EM. – Vi har ett ansvar att det blir en upplevelse att titta på oss, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson. De spelare som i första hand ska fixa upplevelsen åt publiken är anfallsparet Ola Toivonen och Marcus Berg. Mittfältet med bolltrygga spelare som Rasmus Elm och Emir Bajrami har i uppgift att våga spela fotboll”

Rasmus Elm får ha mycket spring i benen nu, han betraktas som den stora stjärnan i truppen och det är kanske riktigt. Vitryssland kommer själva att satsa stenhårt framåt och anser säkerligen att de har allt att vinna. För svensk del är det sannolikt likadant, en förlust redan i startmatchen och man kan ha förlorat mer än vad man klarar av. Men framförallt ser jag den här turneringen som ett prov på var svensk fotboll står någonstans. Vi har ett landslag som inte ens kan glädja sina mödrar, vi behöver verkligen ett U21-lag som visar framfötterna.

Men som jag skriver i rubriken, lagets främsta chans beror väl på att Lagerbäck lyser med sin frånvaro. Förlorar man trots allt så kommer jag att anklaga Lagerbäck för det i alla fall, fast det kommer i så fall i en senare kommentar…

i Andra om: , , , , , , ab123 ex123 svd123 dn12 t

[tags]Fotboll, U21, EM, Lagerbäck, Rasmus Elm, Vitryssland, Politik[/tags]

  1 comment for “Vilken match!

  1. 16 juni, 2009 at 20:10

    Vilken Match! 5-1! :-)

    Det är inte speciellt många från Lagerbäcks pensionärsgäng som platsar där inte. Det är givetvis DET laget man ska förstärka med Zlatan plus 2-3 spelare till. Vilken match! :-)

Comments are closed.