Sverige bör bojkotta Azerbajdzjan och datalagringsdirektivet


De senaste åren, framförallt efter högerregeringens tillträde 2006, så tycker jag att Sveriges attityd inför omvärlden har förändrats. Från att ha varit ett delvis rakryggat land har vi blivit en hukande och undanglidande nation, våra företrädare vågar inte längre ha åsikter utan nu böjer vi oss för än den ena och den andra. Det verkar som om vi skräms av andra länder och idag är det inte bara Azerbajdzjan som vi stryker av oss mössan inför.

Wikipedia: ”Azerbajdzjan är officiellt en demokratisk republik, men presidentämbetet innebär mycket stor makt och valen som hårt kritiserats av internationella valobservatörer (presidentposten har sedan landets självständighet innehafts i tio år av Gejdar Alijev för att vid dennes död 2003 i praktiken ärvas av hans son Ilham Alijev). Den politiska situationen är mycket instabil; dels på grund av konflikten med Armenien angående området Nagorno-Karabach, dels på grund av inrikes stridigheter mellan olika politiska grupper (framför allt mellan nationalister och kommunister).”

Just idag handlar det dessutom om EU:s datalagringsdirektiv. EU har fått en order från USA som går ut på att unionen ska spionera på samtliga innevånares telefontrafik, datatrafik och inte ett enda e-postmeddelande ska kunna lämna våra datorer utan att det lagras i minst sex månader. Vi har inte heller någon garanti för att det stannar vid sex månader, lagen kan förändras under resans gång och det är självklart, trots att det inte sägs, att USA ska ha direkt access till dessa arkiv.

Själv tycker jag att det är extremt obehagligt, jag skriver aldrig några hemliga mejl, men jag vill för den skull inte att mina mejl lagras eller att de hemsidor jag besöker ska lagras vare sig i Sverige eller utomlands. Det känns pinsamt att se Centerpartiets nye ordförande vika ner sig direkt hon kommit med i regeringen, det tog inte mer än några veckor som hon sålde ut sina egna idéer och böjde sig för Reinfeldt och Borg. För en gångs skull tycker jag synd om Federley, den här gången har han återigen läge för att snyfta i Riksdagens talarstol.

Och regeringens linje i frågan är precis som vanligt. Kommer det direktiv från EU/USA så följer regeringen dessa utan att för ett ögonblick fundera på vad svenskarna själva tycker om dessa moderata vindflöjlar. Vill vi verkligen ha politiker som självmant drar ner byxorna när EU/USA hotar med rottingen? Vill vi verkligen att nästa statsminister, Stefan Löfven, står längst fram i raden med byxorna kring anklarna? Jag vill det inte i alla fall..

it Andra om: , , , , svt sr ab123 dn1234 svd123456


5 svar till “Sverige bör bojkotta Azerbajdzjan och datalagringsdirektivet”

  1. Hear hear!

    Kommer det månne också snart ett brevlagringsdirektiv, bok- och tidningsläsandedirektiv eller tankedirektiv?
    Och visst de kan alltid säga att har man rent mjöl i påsen och inget att dölja so what men de man är ute efter hittar andra vägar för sin kommunikation och vad har man då vunnit.
    Och vem garanterar att informationen inte missbrukas?

    Vad har EU i min dator att göra?

  2. Kryptera mera säger jag bara. Vem vet, kanske är det ’krypteringsbranschen’ som lobbat igenom detta idiotiska förslag för jag tror det är många som känner en instinktiv olust inför att hemliga organisationer snart kommer ha kontroll över ens liv.

    Kriminella kommer givetvis gå över till kontantkortsmobiler i ännu större utsträckning en vad som redan skett. Bara för att någon är kriminell så är ju inte personen ifråga dum i huvudet.

    • ”Kryptera mera säger jag bara.”

      Problemet med kryptering är att det vassaste som vi har tillgång till är PGP. Det var borta från marknaden i ett åt och det som hände då var att man forskade röven av sig hur det skulle knäckas, och jag är säker på att man lyckades.

      Iofs kan man använda PGP på alla mejl, om alla gör det så krävs det en kopiös datakraft för att dekryptera, men det är knappast en farbar väg.

  3. Ja, visst är det märkligt att (s) viker ned sig så totalt inför datalagringsdirektivet.

    Men samma gäller ju egentligen (för (s)) att man (tyst) viker ned sig när det gäller vissa skatteavdrag och är ännu tystare om pensioner,a-kassa och liknande.

    Fackens inställning blev klar i kvällens UG (Uppdrag Granskning).

    Fråga (ungefär): Men ni vet ju om detta,varför gör ni inget?
    Svar (ungefär) : Ja, det kan man fråga sig.

    (Se själva!).

    Här försvann en massa potentiella väljare direkt!

  4. Så massiv som den officiella lögnen är, inte bara i Sverige utan i stort sett överallt är det förvånansvärt att inte fler vansinneshandlingar typ Breiviks och den här massmördarens i Toulouse förekommer.