Svensson-bloggen desinformerar om Syrien och flyktingar

* Anders Svensson, står för den mycket lästa politiska bloggen ”Svensson”, som ibland är radikal i ord. Han publicerade i lördags blogginlägget ”De flesta som flyr från Syrien flyr från Assad” (http://blog.zaramis.se/2015/09/12/de-flesta-som-flyr-fran-syrien-flyr-fran-assad/) och fortsätter ”Det är inte IS (Daesh) som orsakar de stora flyktingströmmarna från Syrien även om de är en brutal religiös och fascistisk organisation. Det är istället den brutala och fascistiska Assad-regimen som är huvudorsaken till att folk flyr”

ISIS trupper med flagga images
Jag sände direkt följande skarpa kommentar till inlägget. Det har inte publicerats. ”Det finns inget som helst stödet från detta påstående i rubriken, som väl kunde skrivits av Obamas eller CIA:s propagandaavdelning. Utan starkt folkligt stöd hade inte Syrien så pass väl kunnat utgöra den främsta kraften i kampen mot terrorismen på marken så länge. Svensson ansluter sig till den osakliga demoniseringen av Assad och Syriens regering som kommer från USA och från al-Qaida och ISIS som i praktiken fullgör insatser mot Assad i USA:s tjänst. Därför dessa mycket lama bombningar från USA samtidigt som ISIS växer och därför denna demonisering av Rysslands ökade insatser i Syrien. Ska Svensson kvarstå som en (falsk) vänsterflygel till USA-imperialismens stöd eller inte – detta är frågan.”

Enligt statistik från FN:s flyktingorgan UNHCR finns i Syrien 7,6 miljoner internflyktingar, som i huvudsak flytt från konflikthärdar till områden som kontrolleras av den syriska regeringen. Ett mindre antal bor i tältläger, merparten bor hos släktingar och vänner eller har skaffat ny bostad.
◾Drygt fyra miljoner syrier har flytt landet, varav de allra flesta finns i flyktingläger i grannländerna.
Medelhavet flyktingar

Latakia har blivit en fristad att fly till. I detta regeringskontrollerade område finns mer än en miljon syrier som flytt från andra delar av landet. Mitt på dagen 2 september bryts lugnet av ett blodigt attentat. Utanför en skola och dödar tio personer och ett fyrtiotal skadas. Hur många av Latakias invånare därefter flytt eller funderar på att fly landet vet vi inte. Hotet mot Latakia kommer från den allians av väpnade rebellgrupper som sedan i våras behärskar grannprovinsen Idlib. Det är en allians som inkluderar al-Qaidaterrorister och så kallade ”moderata” oppositionella som fått 40 miljoner kronor i bistånd från Sverige. Att de samarbetar i offensiven i nordvästra Syrien är ingen hemlighet.
Latakia
Från Latakia skriver Sara (fingerat namn) att de syrier som kommit till staden inte vill lämna Syrien, men oron växer. Och det är inte Assadregeringen eller armén som oroar utan alliansen av al-Qaidaextremister och den svenskstödda oppositionens män. Fronten är bara en timmas bilfärd från Latakia. Detta skriver Patrik Paulov i en uppmärksammad artikel i tidningen Proletären för några dagar sedan. Han påvisade där att en del av det svenska biståndet till Syrien hamnar hos terroristorganisationer. Se mitt blogginlägg: http://jinge.se/mediekritik/sveriges-syrien-bistand-gar-bl-a-till-terrorister-som-orsakar-flyktingvag.htm

Sara skriver ”Staden står inför ett överhängande hot om en stor attack. Den syriska arméns försvar är starkt, men möjligheten att försvara Latakia beror på hur många terrorister som anfaller. Vi befinner oss i en fruktansvärd situation.”

* Enligt pressuppgifter vill Ryssland och Iran hjälpa Syrien i flyktingfrågan i Latakia och kanske i kampen mot ISIS och USA & Co. Vi väntar nu på ett inlägg av Svensson. Ska han skriva ned och demonisera detta? I så i linje med hans aktuella inlägg, samt tidigare inlägg om Syrien från andra anknutna till ”Socialistpartiet”. Vissa av dessa inlägg har vi tidigare kritiserat på denna blogg (http://jinge.se/bloggosfaren/syrien-debatt-med-kilden-asman-socialistpartiet.htm).

i Andra om: , , ,, , Syrien, , , , , , , ,

Svenskt Syrienbistånd till terrorister Proletären 9/9 Expressen 3/9 2012 Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  11 comments for “Svensson-bloggen desinformerar om Syrien och flyktingar

Comments are closed.