Svenska ”terrorister” på väg hem

Intressant uppgift i media just nu, de svenskar som suttit i polisens förvar i Pakistan är nu på väg hem. Varenda tidning har beskrivit deras terroristiska avsikter, något som bland annat bevisades av att de hade en reskassa med sig.

Nu är det nog dags för åtskilliga tidningar att göra avbön, dessutom finns det ett antal debattörer som bör ta av sig mössan och ställa sig i en offentlig skamvrå. Pakistan skulle under inga omständigheter släppa fångar som rest in illegalt i landet för att ansluta sig till några terrorister. Det ska bli oerhört spännande att läsa även bloggar om detta. Det finns åtskilliga bloggare som nu måste se över sina egna texter. Det som skrivits har klart varit över gränsen till förtal när det nu visar sig att det inte blir något rättsligt efterspel i Pakistan.

Man får hoppas att de berörda Pakistanresenärerna har bra juridiska rådgivare, i så fall kommer det att kosta många publicister mer än veckopengen.

Taliban
Mehdi Ghezali var en av dessa enligt media och bloggar

intressant Andra om: , , , , , dn12 svd1 gp dagen t

  41 comments for “Svenska ”terrorister” på väg hem

 1. Kent
  10 oktober, 2009 at 11:44

  iera@comhem.se 83.253.249.61

  rasistiska kommentarer raderas! / Jinge

 2. M
  10 oktober, 2009 at 11:49

  Det faktum att de hade med sig ett litet barn, sitt eget, borde ha varit en anledning för att folk ska hålla huvudet kallt och inte rusa iväg så där som de gjorde. Varje normalt funtad människa går inte ens över gatan utan att titta tre fyra gånger åt alla håll, när man har med sig de egna barnen. I regel planerar inte folk eller begår brottsliga handlingar när deras småbarn är med.

  Men bilden av det muslimska monstret är so etablerad att folk inte tänkter alls i det här sammanhanget. Det började med lögnen om att palestinska kvinnor slänger sina barn framför israeliska stridsvagnar. Så är det. Myten säger att muslimen inte ens når upp ett hunds eller en katts nivå när det gäller kärleken eller omsorgen av de egna barnen.

  Kommer de hem snart är jag glad för Medis Gazalis fars skull. Den mannen har gått igenom helvetet fram och tillbaka för många gånger.

  • 10 oktober, 2009 at 11:51

   Det började med lögnen om att palestinska kvinnor slänger sina barn framför israeliska stridsvagnar.

   Låter som en normal Gudmundson-anka…

 3. Max
  10 oktober, 2009 at 11:58

  Bra inlägg! Medhåll!

 4. kryckan
  10 oktober, 2009 at 12:01

  M skriver,

  ”Kommer de hem snart är jag glad för Medis Gazalis fars skull. Den mannen har gått igenom helvetet fram och tillbaka för många gånger.”

  Du tycker inte att det dags för Medis far att ta ett snack med sin oskyldiga pojke?

  • M
   10 oktober, 2009 at 12:20

   Jo, Kryckan, men förhoppningsvis är du som alla andra och har varit tonårig och ung du med. Själv gjorde jag ALDRIG som mina sa. I annat fall får vi ta och skylla på varenda svensk förälder som har barn omhändertagna av kriminal- missbruk- eller psykvården.

   • M
    10 oktober, 2009 at 13:14

    Illwill, hur är det? Har du egna barn? Verkar inte så. :-D

    De mest fanatiska resonemang kommer vanligtvis från sådana som aldrig provat på rollen som föräldrar. Visst, föräldrarna har ansvar, dygnet runt, varje dag, så länge barnet inte står på egna ben.

    Ändå händer det att barn råkar illa ut eller gör dumma saker.. De till och med dör ibland och ingenting kan en förälder göra för att få tillbaka dem.

 5. Roffe
  10 oktober, 2009 at 12:02

  Ja $ 10 000 utslaget på elva pers är knappast speciellt sensationellt. Tidningsanka från början till slut. De skulle besöka någon religiös festival/fest. Allt annat är säkert surr.

 6. Andersson
  10 oktober, 2009 at 12:04

  Det var tämligen väntat. Ghezali är inte mer terrorist än vad jag själv är.

  • nature
   10 oktober, 2009 at 12:22

   Han är väl bevislingen mindre terrorist än du och jag!

 7. 10 oktober, 2009 at 12:07

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa.

  / Jinge

 8. DUDE
  10 oktober, 2009 at 12:12

  Terrorist nuförtiden betyder en som är emot USA.

 9. ozzie
  10 oktober, 2009 at 12:30

  Pakistan är ju ökänt för sitt nolltolerans mot minsta misstanke om terror. De låter ju USA bomba sönder sitt eget folk. Se därför logiken i att de släpps. Det de bör gör att stämma skiten ur vartenda svensk tidning för förtal. Tillräckliga bevis lär ju finnas bara i artiklarna som finns på nätet…

 10. Lasse BL
  10 oktober, 2009 at 12:43

  Nu kommer Ghezali att bli riktigt rik. Tidningarna har konsekvent kallat honom för terrorist och publicerat bild och namn. Tjejen har också visats på bild.

  Nu blir det DYRT för tidningarna. Och dessutom många bloggare… :-)

  Jihadbloggaren kommer få leva på skorpor i ett antal år, han lixom Gudmundson. :-)

  • Hobie
   11 oktober, 2009 at 22:22

   Rasism undanbedes! / Jinge

 11. Martin E
  10 oktober, 2009 at 12:44

  Bra inlägg! Hoppas att Getzali tjänar en slant på detta!

 12. Charlie
  10 oktober, 2009 at 12:57

  Det blir nog dyrt för Gudmundson, jag kollade bara kommentarerna under ett inlägg, minst ett av detta är möjligt att stämma.

  Ultrakonservativ sa…
  Tvångsomhänderta barnet, låt familjen aldrig se det igen.
  Dom har tydligen inte vett nog att stanna hemma utan håller på att åka till platser dom inte har att göra om och om igen.
  Och med ett litet barn!!! Totalt olämpliga som föräldrar!
  Passa på att sterilisera båda föräldrarna också. Fast har vi tur tar pakistanerna hand om den saken.
  Kan inte tycka ett dugg synd om folk som är så urbota korkade! (men, å andra sidan, dom är ju inte r i k t i g a svenskar! och hu, nu var jag riktigt ordentligt politiskt inkorrekt. Hurraa)
  PS Jag gillar uttrycket talibanhona. Himla bra!

  Demokrati vs totalitarism sa…
  Dagens ”fascistsvin” uppträder i hakskägg respektive slöja, vill störta demokratin, införa diktatur och könsapartheid, samt utrota judarna och andra ”apor och grisar”.

  ”Fascistsvin” är även de personer som i detta kommentarsfält försvarar dessa öppet fientliga grupper och som uppenbarligen vill undergräva vår självklara rätt att vända oss i avsky mot deras totalitarism.

  Ordet ”nerlusa”för dessutom tankarna till det språkbruk som användes av nazisterna. Även de nyttjade flitigt skadedjurs-metaforen.

  Amnon Lee Israeli sa…
  Per, det ser ila ut för många av dina kommentatorer som brukar använda sitt namn när det gäller andra ämne,va händer? flesta är anonyma idag .är dem rädda för Mehdi och hans gäng?

  http://gudmundson.blogspot.com/2009/09/ghezali-troligen-inte-med-i-tablighi.html

  • 10 oktober, 2009 at 13:01

   Jag tycker mig se två..

 13. Pingback: Jensa
 14. 10 oktober, 2009 at 13:29

  Jag var tvungen att kolla mina blogginlägg men jag hade inte skrivit något om detta. Annars är det naturligtvis lätt att falla in i massmedias pöbelfasoner. Jag måste erkänna att jag dömde honom på förhand men jag skrev iallafall inte om det på min blogg.

 15. Kurt
  10 oktober, 2009 at 15:36

  Det hela låter mycket underligt. Gudmundson hade ju ”Connect the dots” och lyckats skapa ett helt terroristnätverk, man bara väntade på att säkerhetspolisen skulle gripa hela västerpartiet och stora delar av miljöpartiet.

 16. Sara G
  10 oktober, 2009 at 15:39

  Jag kan slå mig för bröster, om jag vore riktigt dum, eftersom jag inte föll in i terroristanklagelser utan att ha minsta bevis.
  Mest gläder jag mig att Gudminsson fick fel, som vanligt när det gäller muslimer och islam. Den karlen har inte mycket bakom pannbenben, utöver en understundom berusad hjärna…

 17. Marcin
  10 oktober, 2009 at 15:54

  Om en muslim åker till pakistan så är han automatisk terrorist. Om en kristen åker ner med sina vapen i hand så är han fredsbevarande. Kan någon förklara?

  • nature
   10 oktober, 2009 at 20:29

   Ha ha ha

 18. elon
  10 oktober, 2009 at 17:23

  Jag skriver inget om det i bloggposten! / Jinge

 19. fredrik lemoine, bromölla
  10 oktober, 2009 at 18:41

  Skönt att de är fria och på väg hem.
  Sen kan man alltid diskutera om det är lämpligt att åka till pakistan om man suttit i ett olagligt amerikanskt fångläger.
  Men bara det faktumet talar till Mehdis fördel. Han är inte slipad och emotionellt nollställd nog att bli en riktig terrorist.
  Mitt tips är att varje terrororganisation som han närmade sig skulle dra öronen åt sig snabbare än kvickt.
  En sökare kanske? Formad av sina erfarenheter? Hoppas han lär sig att det finns effektivare sätt att bojkotta det inhumana ”kriget mot terrorismen”. Bra att rättsväsendet fungerar i pakistan. Vad gäller sverige och rättssäkerhet har jag mina funderingar….

  Fortsätt blogga Jinge, du behövs.

  • 10 oktober, 2009 at 18:47

   Sen kan man alltid diskutera om det är lämpligt att åka till pakistan om man suttit i ett olagligt amerikanskt fångläger.

   Vi kan nog vara överens om att det inte är speciellt listigt. Men eftersom han inte har reseförbud så får han resa vart han vill. Och pekar näsan mot Pakistan så gör den. Men jag gläds åt alla anspråk som hans jurister kommer att ställa mot media som pekat ut honom som terrorist. Och den 19-åriga tjejen har oxo samlat på sig en massa anspråk…

  • Marcus R
   10 oktober, 2009 at 19:51

   ”Sen kan man alltid diskutera om det är lämpligt att åka till pakistan om man suttit i ett olagligt amerikanskt fångläger.”

   Det är ju inte bara ett olagligt amerikanskt fångläger han suttit i heller… han har ju suttit i Pakistanskt fängelse tidigare och var misstänkt för att ha varit inblandad i ett fånguppror där flertalet vakter dödades – vill man då åka dit igen så bör man ju vara smart nog att se till att alla ens papper är i ordning.
   Måhända att han är oskyldig den här gången men har man varit anklagad för terrorism och även dömd för andra brott så har man ett visst ansvar att sköta sig; SD behöver inte få gratis bränsle på elden bara för att nötter som Mehdi Ghezali inte klarar av att tänka till. Efter den här fadäsen är det knappast bara främlingsfientliga som tycker illa om honom…

 20. Gripen
  10 oktober, 2009 at 18:49

  Jag har inte haft några starka känslor om detta fall, men jag tyckte han var dum at resa till pakistan nu när han var på varje säkerhetstjänsts terror lista.

  På den listan kommer han och vara till död dagar, det är som min farfar som var registrerad som kommunist eller som en bekant till mig som polisen söker upp och frågar ut om nynazist aktiviter även om han har inte varit nynazist i snart 20 år, kommer man på listan så blir man där till man dör.

  Något som stör mig nu är att aftonblaskan eller sexpressen har inte öppnat sina kommenterings bord, så deras frigivande kan inte komenteras men när de blev mistänkta så öppnades de direkt så folk kunde spy avsky för muslimer över dem.

  • 10 oktober, 2009 at 18:54

   Samma är det med tidningens blogglänkar… :-(

   • Gripen
    10 oktober, 2009 at 20:33

    Det ser ut at våra tidningar försöker begrava nyheten om att de har kommit hem till sverige of är fria från misstanke om terrorism.

    Dn har inte ett ord på första sidan, expressen och aftonbladet gör ingen uppföljing av nyheten och har inga blogg länkar eller komentarsfält öppna. SVD har också kommentarsfälten stängda och har enuppföljnings artikel om att säpo vill prata med dem.

    Nu har de varit uthängda i veckor och nu är det så att de ska försvinna fort som möjligt och att folk ska fortfarande misstänka dem.

    Har jag fått fel intryck och läser hela historien fel?

 21. Boris
  10 oktober, 2009 at 19:11

  Tänk hur beroende våra nazister, rasister och sverigedemokrater är av de invandrade muslimerna!! Utan de muslimska invandrarna hade SD gått under!!

 22. Martin Forsman
  10 oktober, 2009 at 22:32

  Mycket förvånande, men samtidigt glädjande, att Pakistan visar sig ha en rättssäkerhet som vida överträffar den vissa demokratier visar upp. Vad gäller Gezhali och Co så är det som många sagt tidigare inte direkt smart att åka till en amerikansk puppet-state om man tidigare misstänkts för terrorism, men dumhet är ju lyckligtvis inte brottsligt.

 23. 10 oktober, 2009 at 23:11

  Hej! Vem är Gudmundson? Har inte deltagit eller läst på så intresserat.

  • Martin Forsman
   10 oktober, 2009 at 23:49

   Gudmundsson är en fanatisk islamofob och mytoman som b l a skriver i SvD. Hur kan du ha missat honom, han dyker ju upp i varje debatt där han får chansen att sprida fördomar om muslimer och islam. Han har en blogg som är ett ökänt tillhåll för nazister och andra mörkermän som efter vad det verkar helt omodererat får sprida sitt hat.

   Anledningen till att hans namn förekommer i kommentarerna till den här bloggposten är att han var en av dem som gick ut hårdast i hatkampanjen mot Ghezali och de andra ’terroristerna’ som fängslades i Pakistan.

 24. 10 oktober, 2009 at 23:55

  Jo fast det är antagligen ett skitbrott som felparkering typ. Pakistan har nog större problem än så… Sedan vet vi ingenting, att det stått i tidningen betyder inte att det är så. Det stod att de var terrorister åxå, men de släpptes…

 25. Beck
  11 oktober, 2009 at 01:20

  Det är ju skrattretande vilken förändrad ton det är bland folk i olika kommentarsfält på internet. Jag hoppas många har lärt sig något av detta. Att man inte ska slå på den stora trumman och döma innan rättsväsendet har gjort det. Men förmodligen är man förmodligen redan dömd på förhand som djupt religiös muslim i dagens Sverige!

 26. xxx
  11 oktober, 2009 at 03:25

  Straffsats enligt Pakistansk lag är kortare för visumintrång än den verkliga tid Mehdi satt frihetsberövad.

  Många av de som spytt sin galla över Mehdi måste vara medvetna om att om de suttit i Pakistanskt förvar hade de inte klarat sig som de oförvitliga människor de framställer sig som.
  Mehdi har klarat sig igenom det Pakistanska nålsögat.

 27. Kumi-Keio
  12 oktober, 2009 at 12:01

  Rasister är inte välkomna här! / Jinge

 28. sami
  12 oktober, 2009 at 15:50

  Så lätt rår man inte på dessa hatfulla tokstollar. Redan har jag läst bloggar som försöker få det till att de hade rätt ändå, och att deras fel var ett högst rimligt misstag som berodde på Ghezali själv. Snart nog är de inne på ett nytt spår. Det finns alltid nån muslim-invandrare-utomjording som de kan ge sig på. Kanske lite Iranhets igen. Det var väl någon vecka sedan sist?

 29. elon
  12 oktober, 2009 at 18:19

  Rasister ombedes hålla sig till SD-hemsidorna! / Jinge

Comments are closed.