Svårt att skriva om Reinfeldt?


Idag ställer Katrine Kielos den provocerande frågan i Aftonbladet – Vem ska sköta om Reinfeldt? Det blir givetvis problem, ska sjuksköterskor verkligen förväntas arbeta tills de är sjuttiofem, som Reinfeldt föreslår. Eller ska de alla bli entreprenörer efter fyrtio, utslitna entreprenörer med F-skattesedel?

Kielos i AB: ”Det är viktigare för mig att må bra” säger sjuksköterskan Ida Kiellander till Svenska Dagbladet och bakom detta enkla konstaterande döljer sig den konflikt som avgör framtiden för hela den svenska välfärdsmodellen.

Allt fler unga sjuksköterskor går ner i tid för att orka, larmar Vårdförbundet. Statsminister Fredrik Reinfeldt håller samtidigt fast vid sina tankar om att vi nog bör jobba till 75. Hur det ska gå om man inte ens orkar på heltid till 30 verkar han inte fundera så mycket på.

Reinfeldt skulle förstås kunna strunta i det helt. Om det nu inte vore så att han, efter han har jobbat till 75, så småningom kommer behöva att någon tar hand om honom. Och det kan bli knivigt. Redan 2030 kommer det att saknas 30 000 sjuksköterskor i Sverige.”

Min egen rubrik, ”svårt skriva om Reinfeldt”, är en spegling av mina egna åsikter om högeralliansens människo-
fientliga politik. Jag känner att det blir allt svårare att skriva om dem, jag blir ofta så provocerad av deras agerande att det blir knepigt att skriva på ett sakligt sätt. Det är mycket enkelt att halka på något av de bananskal som deras politik automatiskt slänger omkring sig. Svårigheten är mångfacetterad, låter man sig bli provocerad till den grad att man övergår i osakliga utfall så gynnar det bara alliansen, knappast någon annan.

Och Kielos rubrik är bra, och jag har massor av svar på hennes fråga, men jag ger dem inte. Och de som eventuellt har egna provocerande svar bör läsa igenom bloggens regler innan något postas. Att skriva en kommentar som aldrig blir läst är ingen vits, det förstör bara magsyran.

Nu har jag själv lyckats skriva ett hundratal ord utan att falla i någon fälla, det är bra, för jag tror nämligen att många förstår precis hur jag tänker, men jag har faktiskt sluppit att säga det själv. Ni läsare har redan tänkt svaren åt mig! Men var inte oroliga, jag ska lägga ut en poll om en stund, där kan var och en ge Reinfeldt ett betyg…

it Andra om: , , , , , , ab12 dn123 svd123


17 svar till “Svårt att skriva om Reinfeldt?”

 1. Som du säger är det nästintill omöjligt att förhålla sig sakligt till en företeelse som i sig är så nästintill osannolik. Det är nästan som de som berättar självupplevda händelser där åhöraren reagerar med ett ’Nä, så illa kan det ju inte vara, du skarvar’…
  Undrar jag vad salig Tage Danielsson hade haft för funderingar om han varit med oss idag…

 2. Nu blir det knepigt, hur röstar man? Hör man till de med hög lön och frisk kropp osv så måste ju Rajraj få bra betyg om ser det kortsiktigt som ju samhället i dag uppmuntrar oss att göra. Hör man som jag till de sjuka och arbetslösa så får han ju naturligtvis betyget uruselt.
  Men frågan är allvarligare än så därför att den politik som bedrivs av moderaterna idag kommer att för detta en gång så jämlika och framgångsrika land hundra år tillbaka i tiden när vi har tappat kompetens och utbildning. Jag brukar säga att mina barnbarn får lära sig kinesiska och att baka pizzor för dom får troligen emigrera till Kina om detta fortsätter.
  Jag känner din frustration över läget också och då främst när jag tänker på barnbarnen och det samhälle dom kommer att få växa upp i. Vår familj tillhör ju inte de priviligerades skara så dom kommer inte att få någonting gratis. Ja fy fan, se där föll jag ur också.
  björn

  • Jag är frisk, har tillsvidareanställning och äger mitt boende men skulle aldrig ge Rajraj något annat betyg än uruselt då hans politik är urusel och han allt mer framstår som en kall och cynisk människa.

  • Hur ska man rösta? Jag vet inte det ja…

   Swedbanks VD’s dotter går i samma klass som min son. Jag är arbetslös forskare. En annan av hans klasskompisar är biolog och kan 8 språk, men kör taxi eftersom han ju är blatte… Hur ska man förklara detta för en 12-åring?

 3. Börjar inte Reinfeldt kännas rätt förbrukad för kapitalet, som nog börjat se sig om efter skickligare försvarare av sina intressen. Vem litar längre på Reinfeldts hundögon? Vad sägs om Stefan Löfven?

  Ojdå, nu föll jag också ur…

 4. Hm, den så kallade EU-pakten, skrevs under av 25 länder av 27 i torsdags. Fast vi i Sverige vägrad dagspress media upplysa om att statsministern drevs av en dubbel agenda.
  En stödja UK David Camerons EU-paktförslag och en annan stödja Tyskland-Frankrikes EU-paktsförslag.
  Resultatet ser vi idag form av en debattartikel på SVD från statsminisern där det mesta är översatt och kopierat från dumpade EU-paktförslaget av David Camron UK , vilketm han lade fram på toppmötet och men som det dumpades, därför ansågs mest vara rena rama propaganda floskernonserna. Toppmötet antog istället Tyskland-Frankrikes överenskommelse och därför skrev UK ej under förslaget, men gjorde statsminiser Reinfeldt för Sveriges räkning.
  Och det verkar då sannorligen ej hindra honom för nu göra allat för sprida David Camerons galenskaper.

 5. Förstår inte vad du gnäller om. Reinfeldt och Borg har ju transformerat sig till vertabla socialdemokrater för att vinna röster. Den enda återstående moderaten är Carl Bildt, som används som referens och bojmarkering så att man inte seglar utanför banan.

 6. ”Alliansen-kedjan” lärde småfölket att man visst kan ha arbetslinje utan några arbetsplatser eller löner & fyllde socialkontoren så denna försörjningsväg etablerades som en slags ”folklön” i stor skala. De avskaffade (i praktiken) rätten till arbetslöshetsersättning när folk är arbetslösa & inledde arbetet med att ta bort rätten till ålderspension. Kedjan var ett ett slags ”avant-garde” som gick främst i ledet & ”röjde vägen”. Men vem ska ”konsolidera” alla dessa ”landvinningar”? Blir detta arbetsuppgiften för den röda trojanska trä-hä(s)ten med blå tillväxt-gubbar/gummor i magen? För kanske är den slutkörda ”kedjan” bara en liten del av ett större lag som alla jobbar mot samma mål..?

 7. Om man vet vad Reinfeldt och Borg representerar så blir man ju bara så provocerad när de talar om ”vanliga”. Undersköterskan som tjänat så mycket på jobbskatteavdraget och den stressade barnfamiljen som får så bra städat av RUT-firmans tjejer. Han bara råkar ignorera undersköterskornas låga personaltäthet inom privat vård och RUT-städerskans stress över allt hon måste hinna göra i sitt hem utan skattefinasierad hemhjälp.

  • Ja, dumhet är en ond makt eller snarare kraft som genomsyrar så stora delar av samhället. Dessutom finns det ett talesätt som säger ’Dumheten för dum för att dö’…
   (för att undvika missförstånd, jag pekar inte på någon enskild utan företeelsen i sig…)

 8. Hur kan ett ¨
  land demonteras utan motstånd, hur fan kan det här hända mitt framför våra ögon?