Stoppa alla kyrkbyggen?


Nej, jag menar inte att man ska stoppa byggandet av nya kyrkor, vill folk springa i kyrkan och dricka nattvardsvin så ska de få göra det. Dessutom är min inställning till kyrkor positiv som alla besökare på den här sidan vet.
[column width=”49%” padding=”2%”]Det jag reagerar på är att människor i USA protesterar för att man vill bygga en moské i New York, enligt media på mark som tillhörde World Trade Center förut, mark som har fått namnet Ground Zero efter den elfte september. Egentligen är det obegripligt, det är ungefär samma slags reaktion som de svenska rasisterna uppvisar gentemot muslimer i Sverige. Det är utomordentligt korttänkt att klandra en och en halv miljard människor för att de är muslimer, bara därför att ett gäng saudiaraber finansierats av sitt lands kungahus för att mörda folk i New York.

Dessutom finns det all anledning att fråga sig om Usama bin Laden verkligen hade något med 9/11 att göra. Det vi vet är att en skäggig man som uppgavs heta bin Laden tog på sig ansvaret för illdådet ett halvår efter att det genomfördes, inte dagen efter som andra terrorister brukar göra. Efter detta så har det spridits kopiösa mängder av desinformation så ingen levande människa kan ha en särskilt välgrundad uppfattning om vad som egentligen hände, och vem som i verkligheten låg bakom attacken. Det enda vi vet är att det var saudier som utförde den. Som parentes kan nämnas att det var den israeliska underrättelsetjänstens propagandaorgan Memri som spred videon med ”bin Laden”.

Ett rimligt antagande är att det kommer bli fler terroristat-
tacker. Dels för att terror uppenbarligen blivit ett användbart vapen för dem som inte kan samla mer än en handfull vettvil-
lingar bakom sin egen politiska uppfattning, och dels för stater som av olika anledningar vill skapa konstgjorda motiv för att ge sig på andra länder. Vissa stater kan dessutom genom systematiserat ljugande begå folkmord på över en miljon araber, allt utifrån ett antal fabricerade lögner om massför-
störelsevapen.

AB: ”President Barack Obama uttalade på fredagen sitt stöd för bygget av en moské och ett muslimskt center nära platsen för terrorattackerna i New York 2001. Han tog därmed ställning i en infekterad fråga. – Muslimer har samma rätt att utöva sin religion som alla andra i det här landet. Det inkluderar rätten att bygga en plats för tillbedjan och ett samlingscenter på Nedre Manhattan, i enlighet med lokala föreskrifter, sade presidenten vid en middag med muslimska gäster i Vita huset.”

Det är givetvis ett helt korrekt konstaterande. Vill till-
räckligt många muslimer ha en moské så ska de få bygga en moské. Däremot ställer jag mig alltid undrande när Barack Obama är i farten. Han kom till Kairo och lyckades få den muslimska världen att tro på en förändring, han fick till och med Nobels Fredspris tack vare norrmännens underliga sinne för humor. I praktiken blev det pannkaka av alltihop. Men [/column]

[column width=”49%” padding=”0″]moske, kyrka

bisatsen ”sade presidenten vid en middag med muslimska gäster i Vita huset” är intressant, för sanningen är att Obama alltid säger rätt saker. Han är den man som kommer gå till historien som världens störste populist.

Dessutom bör inte USA:s muslimer fästa några som helst förhoppningar vid presidentens olika uttalanden. Han säger alltid rätt saker i rätt sammanhang men ingenting betyder något. Det enda som sker när Obama talar är att det går åt en massa luft.

För övrigt anser jag
——————————

Att all religion är bara skit. Men till och med jag skulle gå i kyrkan ibland om man fick dricka hur mycket vin man ville.

it , , , , , , , , , , ab ex svd dn gp [/column]


10 svar till “Stoppa alla kyrkbyggen?”

 1. Oerhört klantigt utav dessa muslimer som vill ha ett bönerum/moske där. Tycker att de borde ha en viss förståelse att det kan bli lite problem med att ha en så där nära GZ.

  • Det borde ju inte varit något problem då USA dels har religionsfrihet och dels sägs bygga på tolerans för alla. Hade USA tillåtit det hade det varit en ENORM propagandaseger mot islamistiska terrorister som nu istället får ytterliggare ’bevis’ för att USA för ett korståg mot Islam.

 2. Hmmm, kan på ett sätt förstå reaktionen, de muslimska extremisterna kommer naturligtvis att se Guds hand i det hela, det ogudaktiga WTC har ersatts med en Moské tack vare aktionen 2001. Ett klart bevis för att Gud stödjer deras kamp.

  Personligen bryr jag mig inte om man bygger Moskéen eller inte…

   • Jag gick bara efter vad jinge skrev ”enligt media på mark som tillhörde World Trade Center förut” och om det är så så tror jag att de (fåtal) muslimska extremisterna som stödde attacken kommer att reagera som jag skrev i mitt första inlägg.

    Men som sagt var, så länge man har religionsfrihet så kan man inte ha synpunkter på om religiösa bygger sina helgedomar… (Religionsfrihet innebär naturligtvis även vad det betydde från början, frihet för den som så önskar att slippa religion överhuvudtaget)

    • Moskén byggs inte på mark som tillhörde WTC utan ett antal block därifrån. Manhattan är inte särskilt stort så det finns inte plats att välja och vraka.

 3. Googla en bild på kosmoskatten så får du upp Doktor Snuggles. Därför är det uppenbart att SVT borde utrotas. De har säkert tagit hand om all senapsgas från 2:a världskriget vilket är en fint för att lura in västvärlden i en falsk trygghet.

 4. En moske bor val lampligen byggas dar det finns muslimer som kan bruka den. Om det rakar vara pa nedre Manhattan sa ar det val dar den bor byggas. Sjalv ar jag ateist, sa jag behover inget tempel alls…

 5. Machiavelli: alla väpnade profeter har haft framgång medan alla obeväpnade har misslyckats.