Stödkonsert för fängslade palestinska barn ikväll i Storkyrkan!


Vi är många som lider med den palestinska folkspillra som finns kvar i Västbanken och Gaza, och i olika flyktingläger i de omgivande länderna. Att mängder av palestinier lever under svåra umbäranden vet vi, israelerna har bombat sönder infrastrukturen i Gaza, de har stoppat vatten, bränsle och elektricitet, och dessutom förhindras dödssjuka människor att resa till sjukhus, eller få sin medicin. Man har dessutom stulit miljarder av palestiniernas skatte- och tullinkomster så att de inte kan importera mat, medicin och andra förnödenheter.


Det är till och med så illa
att ett stort antal barn fötts i de vägspärrar som israelerna har satt upp för att göra palestiniernas liv ännu mer miserabelt. Orsaken är antagligen att man vill göra livet så outhärdligt att befolkningen ska fly till andra länder, långt ifrån sitt hemland. Ingen behöver tveka om att det är etnisk rensning som pågår, att den förre amerikanska presidenten kallat Israel för en apartheidstat är inte en överdrift utan motsatsen, en underdrift. Israel är antagligen världens mest rasistiska land, i vart fall känner inte jag till något land som ens går att jämföra.

Israel har över 10 000 palestinier i sina fängelser. En absolut majoritet av dessa sitter fängslade utan vare sig rannsakan eller dom, helt i strid med alla konventioner om mänskliga rättigheter och Genèvekonventionen.

* * * * *

Rädda Barnens Stockholmsdistrikt med Opera con Grazia och Palestinagrupperna i Sverige arrangerar en stödkonsert för fängslade palestinska barn i Storkyrkan i Gamla Stan i Stockholm ikväll klockan 19.00.

Bara sedan september år 2000 så har mer än 6000 palestinska barn varit fängslade eller internerade på israeliska militärfängelser under kortare eller längre perioder. Dessa barn som ibland är så unga som 12 år har gripits, kidnappats, förts bort och sedermera förhörts utan närvaro av sina föräldrar eller annan vuxen släktings närvaro. I dagsläget sitter cirka 400 palestinska barn i israeliska militära fängelser.

Den israeliska staten har skrivit under FN:s Barnkonvention och har därmed åtagit sig att följa denna gentemot alla barn som de kommer i kontakt med, oavsett om detta sker inom den israeliska statens gränser eller på de områden som Israel ockuperar sedan 1967. I direkt brott mot barnkonventionen fängslas, förhörs, och i vissa fall, torteras palestinska barn.I kväll, måndagen den 13 oktober klockan 19.00 hålls därför en stödkonsert för palestinska barn i israeliskt fängelse. Konserten äger rum i Storkyrkan i Gamla Stan och är ett samarrangemang av Palestinagrupperna i Sverige, Opera con Grazia och Rädda Barnens Stockholmsdistrikt.

Medverkande: Monica Nielsen, Carl-Axel och Monica Dominique, Clownen Manne, Opera con Grazia: Peter Tornborg, Mia Blomgren, Jakim Berg, Erik Boström, Ulrika Precht, Ulrika Nils¬son, Yvonne Östlund, Lars-Louis Strålin, Anne-Marie Brinck, Aigars Dzelvitis, Henrik Löwenmark, Jessica Lindberg och Mattias Böhm.

Tal av: Lennart Koskinen, Svenska Kyrkan, Margareta Olofsson, Rädda Barnen och Per Gahrton, Palestinagrupperna.

Vi ses ikväll!! -> AB SDS SvD Dagen DN it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, EU, FN, Genèvekonventionen, Israel, Mänskliga rättigheter, Politik, Sionism, Judiska terrorister, Extremism, USA, Mellanösternkonflikten, Rasism, Apartheidmuren, Palestina, Mediekritik, Fängelser, Barnkonventionen, Stödkonsert, Rädda Barnen, Opera con Grazia, Palestinagrupperna[/tags]


10 svar till “Stödkonsert för fängslade palestinska barn ikväll i Storkyrkan!”

 1. Israellobbyn reagerar som vanligt mot försöken att ge de palestinska barnens ett drägligare liv:

  ”Hur många stödkonserter för andra av världens barn som inte begått brott, t.ex. Darfurs barn, Tjetjeniens barn eller Zimbabwes barn har Rädda Barnen anordnat?”

  (Svensk Israel-Informations nyhetsbrev)

 2. Även bland vissa israeliska vänstermänniskor så finns inte det här. Så icke heller några likheter mellan Israel och apartheid-sydafrika. Och det är fel att ockupationen är Israels fel. Och naturligtvis så får man inte kritisera sionismen…

 3. Det blev en bra konsert trots att Sivert Öholm av någon outgrundlig anledning satt i publiken. :-)

 4. Mycket bra insats för de palestinska barn som inte kan höras.
  Biskopens tal var lysande. Han påpekade att många har ringt honom med antisemit – anklagelse.
  Annars var det otroligt bra: Poesi, vettiga och kunniga människor som talade, och det var kul att se att svenskarna har lärt sig att sjunga italiensk opera! :o) Även det svåraste, att uttala ”Z” har man klarat så bra :o)

 5. Detta bevisar tesen om att ”när fan blir gammal börjar han gå i kyrkan” :-)