Statsterrorism


Vill man begå en maximal terrorhandling mot ett folk så ska man bomba dem, och man ska göra det så att mängder av civila inklusive oskyldiga barn drabbas. Vill man sedan skruva upp terrorn mot civilpersoner så ska man meddela dem att de riskerar livet om de tillbringar ens korta stunder i sina bostäder. På det sättet tvingar man ut de skrämda och svältande ur hemmen och kan efter eget gottfinnande förfara hur man vill med den tömda staden. Att det handlar om en kollektiv bestraffning som står i strid med samtliga konventioner behöver man inte bry sig om när det rör sig om statsterrorism som i fallet – Israel.


DN:
”Den israeliska markinvasionen mot Hamas verkade på fredagskvällen vara timmar från att inledas. Flygblad där invånarna uppmanades lämna sina hem släpptes över stora delar av Gazaremsan. Tidigare under dagen fortsatte attackerna mot tunnlar, vapenupplag och Hamasledare. Minst sju personer dödades under anfallen, tre av dem barn. Hamas avfyrade ett tjugotal missiler mot Israel, den lägsta siffran hittills. En rad Hamasledares bostäder träffades i flygräder, men inga av dem befinner sig längre ovan jord.”

Varför Gazaborna måste lämna sina hus är uppenbart, Israel vill förstöra deras bostäder så att de tvingas flytta till de omgivande länderna. Hamas säger, enligt samma artikel i Dagens Nyheter, att ”- Nu är alla medel tillåtna när det gäller att slå tillbaka mot sionistiska intressen överallt”. Det är knappast någon som kan kritisera Hamas för att tala om att bemöta terrorism, i det här fallet statsterrorism, med egna terrorangrepp. I alla fall om man bortser från att det just är det som är målsättningen med israels bombningar av Gaza. För en konsekvens av en självmordsbombning blir givetvis att man från israels sida börjar agera för en ”slutlig lösning” på det ”palestinska problemet”.

I Sverige, precis som i resten av världen, så konstaterar vi att den reaktion som Israel uppvisar inte kan ha med ett antal raketer att göra. Dessa hemgjorda raketer är visserligen en form av terror, men handlingen begås av människor vars pengar stulits av Israel, som hållits inspärrade av landet ifråga, deras mat, el, vatten och medicin tagits ifrån dem. Enligt den israeliska historieprofessorn Ilan Pappé så handlar det om att Israel försöker verkställa en etnisk rensning, något som funnits med i planeringen ända sedan Plan Dalet ((Ilan Pappé, Den etniska rensningen av Palestina)) .

Diskussionerna om den nu accentuerade konflikten blir som vanligt polariserad. De som hävdar att Israel har rätt att försvara sig kallas för olika saker, bland annat fascister. De som hävdar att våldet mot palestinierna är oproportionerligt skälls, som vanligt ska tilläggas, för att vara antisemiter. Möjligheterna att få diskussionen att landa i någon slags enhetligt fördömande av våldet är utomordentligt små. Samtidigt kan man konstatera att många Pro-
israeliska bloggar på sina hemsidor länkar till nazistiska eller fascistiska bloggar (!).

I de fall där det inte är nazist/fascistbloggar så är det i alla fall främlingsfientliga bloggar. Så länge dessa är hatiska mot muslimer så passar det

israelbloggarna bra att länka dit enligt devisen om fiendens fiende. Många av israelbloggarna länkar till den ökända Jihad-bloggen samtidigt som de ondgör sig över en ökande antisemitism i Sverige.

Nu har George W Bush yttrat sig om konflikten som han själv skulle få slut på till årsskiftet 2008/9. Han säger att man måste få stopp på smugglingen av vapen enligt DN: ”Och det räcker inte med löften från Hamas — det måste finnas en övervakningsmekanism för att garantera att smugglingen av vapen till terrorgrupper i Gaza upphör.”

Hur Bush har tänkt göra med USA:s finansiering av den israeliska statsterrorismen framgår inte, inte heller hur han ska göra med den omfattande vapenexporten till landet. Med så mäktiga fiender så ser situationen utomordentligt mörk ut för alla palestinier. Det förefaller som om Israel är på god väg att uppnå sitt mål att etniskt rensa Palestina.

Här hemma i Sverige kan vi konstatera att oppositionsledaren Mona Sahlin gjort sig osynlig och lagt sig platt likt en hälleflundra. Troligen ångrar hon att hon deltog i staten Israels 60-årsfirande, det var en aktiv handling som kommer att vändas emot henne så länge som hon blir kvar som det största partiets ordförande.

Uppdatering 16.34: Nu meddelar tidningarna att Israel börjat skjuta med artillerigranater mot Gaza. Det finns inga ord för att beskriva detta vansinne.

Bloggat: Svensson Anna Paolo Utsikt BjörnBrum Motbilder Röda Malmö Annarkia Rawia

DN12 SvD123 AB12 VG12 Dbl1 Pol1 Dagen it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


30 svar till “Statsterrorism”

 1. George Bush är väl den sista som ska tala om terrorism! Både han och staten Israels ledare kommer att ställas inför rätta! Sanna mina ord!

 2. Hej! Jag talade med min syster i telefon igår. Hon arbetar i Norge sedan två år tillbaka och hon frågade mig vad socialdemokraterna och Mona Sahlin säger om dessa urskillningslösa bombningar. Tänkte bara säga det eftersom du skrivit om det.

  • Intressant Karin. Jag har fått ett par mail med samma fråga från Norge utifrån min förra bloggpost om sossarnas tystnad. Från – Norge! Tydligen har svenska sossar inga högre förväntningar än att Ulf Bjereld ska tycka något… :-I

 3. Bush har kanske glömt vad han själv gjort mot Irak, Afghanistan och andra… men det har inte vi!

  Israelerna har släppt massor av uppmaningar till Gazaborna att lämna sina hus och uppge var motståndsmännen finns sedan dag ett! Men det finns ingen risk att Gazaborna lyssnar på sina bödlar. De har varit med förr och känner hur fega israelerna är bakom sina stridsvagnar!

 4. Var försigtig och tänk bara på dina terrorist kompisar som utförde Munnich massakern… Vet du vad hände med de?

  • Gershon ben David: Var försigtig och tänk bara på dina terrorist kompisar som utförde Munnich massakern… Vet du vad hände med de?

   Återigen förtäckta hot…

   Normalt tar jag bort den sortens kommentarer, men Gershon ben David blev tydligen förbannad för att han inte fick rekommendera folkmord på alla palestinier på min blogg. Så kan det gå…

   Tidigare idag skrev han: Arab terroristerna terroriserade Israel och det hela Fria Världen i sextio år. De slaktade endast i Staten Israel 24 tusen människor. Inte minst komm ihåg på 9/11, Munnich massakern och hundratals flygkapningar. Staten Israel måste försvara sine medborgare mot terroristerna. Hittils Israel var alldeles för mjukt mot terroristerna. Det är dags att utrota terroristerna utan att ha dåligt samväte!

   Den typen av kommentarer tar jag bort normalt, men nu när han hotar mig indirekt så kan det ha ett allmänintresse. Kritiserar man Israel så måste man räkna med sådana reaktioner…

 5. Att Mona Sahlin och många andra högt uppsatta politiker väljer tystnad och passivitet dessa dagar är något som gör dem delaktiga i de som händer tycker jag. För de finns ingen tvekan om att det är Israelisk statsterror vi talar om. De finns ingen tvekan om att Israel håller på att etnisk rensa ut Palestinier genom hot och dödande. Dessa politiker som brukar säga ”never again” visar oss tydligt tyvärr ännu en gång att även demokratiers ledare styr genom lögner och tomma fraser.

  Har inte hunnit kolla upp ännu, man är säker på att jag läste igår att 6 filmer om förintelsen kommit ut under julen i USA – stämmer detta? Om så är fallet, och vi vet alla att en biofilm är inget man sätter ihop under en eftermiddag, så verkar det verkligen planerat med Israels attacker sedan julhelgen.

 6. Rawia, jag tvivlar på att Bush och andra honom närstående ledare kommer att ställas inför rätta.
  Det vore ju som att åtala sig själv, och det gör inte västvärldens maktelit. Makten och hegemoni går före andra människors väl.
  Reducera och försvaga den makteliten så kanske vi får se nya ”Nürnbergsrättegångar”.
  Dessvärre tror jag att det inte tar slut och att en maktförskjutning sker förrän arabvärlden kan och tillverkar sina egna stridsvagnar.

 7. En förutsättning för att få in kommentarer här är att de når över diskussioner om anus. Föls kommentarsreglerna så går det bättre! / Jinge

 8. Herreguud vilka galningar! Inte undra på att du raderar skitkommentarer Jinge. Man kan fundera på hur det går med judehatet om det bara är den sortens alster de mäktar med.

 9. Det är faktiskt psykopater som Gershon ben David, #6, som besitter makten på denna planet.
  Det bevisas av vad som händer, och tillåts hända, i Palestina, Irak och Afganistan just nu, i går och i morgon.

 10. det är verkligen upprörande när man läser i Aftonbladet att ”Israel fortsätter attackera MÅL i Gaza” och det är så fegt av Aftonblaskan att inte skriva sanningen om dessa MÅL att det rör sig om civila mål man bombar barn o kvinnor o kallar det för riktade MÅL.
  det är upprörande också att Vänstern och Socialdemokratin i Västvärlden inte yttrar sig som om de inte existerade det är obegripligt tragiskt.
  Israeliska ledare borde skaka galler i Haag för Statsterrorism och brott mot mänskligheten men just ja jag glömde ju att ledarna för Herrefolket går ej att ställa inför rätta eftersom de har ju sin Gud Jahvé på sin sida.
  alltså jag bara undrar hur länge skall Israel få fortsätta begå Statsterrorism till världssamfundet säger ifrån är det ytterligare 60år av förnedring och etniskrensning????????????

 11. Det neste blir vel at Israel angriper Iran for ”mistanke om å bygge atomvåpen”. Noe Israel har hatt i mange år siden Norge ga de tungtvann til å produsere det!
  Og se på Vanunu. Fange i sitt eget land. Kun for å fortelle verden noe Israel aldri har erkjent: De har atomvåpen!
  Fatter ikke hva som gjør at USA, israel og mange andre land i vesten mener at at de kan ha atomvåpen og nekter å destruere dem, men ikke Iran. Hvem bestemmer dette? La Iran bygge bomben. Det er ingen som tør å fyre av en atombombe uansett…

 12. JINGE:
  Synes nesten det på sin plass å fjerne google annonsen din øverst til høyre på denne siden:

  Pongo – Israeli T-Shirts
  The Largest Collection For Israeli & Army T-Shirts, Made in Israel.

  • Nej. När besökarna här klickar på den annonsen så är företaget med och sponsrar min blogg. Jag tror inte att folk är så intresserade av att köpa T-tröjor med IDF:s emblem… Det finns dessutom fler israeliska annonser, och jag ingentig emot att israeliska företag sponsrar denna sidan. Jag tänker skänka slantarna jag får in till Palestina… :-)

 13. Jag fick nästan lite dåligt samvete när jag klickade på en av dessa annonser för att se vad det var för något, men det behövde jag inte ha således.

 14. annarkias länk,#13, går till ett pressmeddelande som är daterat 2008-03-01 10:39!!
  Ett rekord i omvänd bäst före-datering eller panikutgåva pga av Jinges efterlysning? :-)

 15. SLuta att kalla det för annat än vad det är. Det är en konflikt mellan en demokrati (Israel) och ett ”land” på väg mot demokrati men ännu styrt av diktatorer.

  Israel agerar för att skydda sina civila. Hamas agerar för att utsätta sina civila för attacker från Israel. Hamas gömmer sig bakom civila och skyller sedan på Israel. Det är förklaringen till det höga antalet civila offer på den palestinska sidan. Israel däremot gör sitt yttersta för att skydda civila, vilket förklarar det lägre antalet civila offer på den israeliska sidan.

  Tyvärr väljer alltför många att blunda för verkligheten, men de som är insatta vet vad som egentligen sker, därav ”passiviteten” från världens politiker.
  Ingen politiker är ännu modig nog att beskriva verkligheten, även om de flesta är medvetna om den.

 16. ..vill gärna tillägga till mitt förra inlägg (om det nu godkändes) att jag självklart inte förespråkar våld eller hot från någon sida och jag drar inte alla från ena sidan över en kant och kallar folk terrorist eller liknande pga ursprung.

  Araber (inkl muslimer) är mina vänner, liksom judar, kristna, buddister eller ateister.

 17. Lördag!

  Så Hamas hatar sina barn, sina bebisar, sina fruar och sina mödrar? De skyddar inte människoliv och det är rätt att blunda för att de slaktas?

  Israeler däremellan är människor och därför förstår de värdet av människoliv och därför måste stödjas?

  Har du skaffat all den där idiotin på egen hand och med egna asnträngningar eller har du fått hjälp av sionistiska propagandister?

  Smart, verkligen, din mor måste vara stolt över att ha fött ett sådandt geni till världen.

  Men akta dig, miljöförstöringens och krigens tid är inte över. Du kanske sitter en dag i ett flyktingläger med dina döda barn kring dig med hål i deras huvuden och deras små utmärglade kroppar, och då kommer du kanske att förstå vad palestinierna är med om! :-)

 18. Man talar om Israel som en apartheidstat, men gamla apartheidregimen i Sydafrika sköt inte ihjäl tusentals palestinier eller några andra. De använde inte heller artilleri och bomber. Så Israel ska kallas för vad det är, och det blir något betydligt värre.

 19. Alldeles riktigt Johan #28. En apartheidregim utnyttjar ”lägre stående raser” för sina egna behov och vinning.
  Israel gör det nazityskland försökte göra, utrota ”lägre” stående människor.
  Israel är med andra ord bärare av nazistisk övermänniskoideal förklädd i religiösa termer.

 20. Lördag, mannen för dagen, det är inte så jäkla lätt för Hamas att gömma sig för sionisterna i världens största friluftasfängelse, Gaza…

 21. Det är inte bara israeliska ledare som borde skaka galler, sionistiska agitatörer som ovan nämnde tvärflöjt ”Gershon ben David” borde också åtalas för medhjälp till samma brott.