Statskupp i Thailand


När konstitutionsdomstolen i Thailand löser upp PPP så grundar man definitivt för att militären ska ta makten i landet. PPP är mycket av de fattiga landsortsbornas parti så idag är ockupanterna säkerligen glada.

SvD: ”Thailands regeringsparti PPP ska lösas upp eftersom partifunktionärer gjort sig skyldiga till valfusk, meddelade landets konstitutionsdomstol i dag. Domslutet innebär att partiets högsta ledare, bland dem premiärminister Somchai Wongsawat, förbjuds att verka politiskt under fem år. De nio domarna var eniga i utslaget, enligt chefsdomare Chat Chonlaworn.”

Tidningarna skriver en del om säkerheten, frågan om svenskar kan åka till Thailand eller inte. Det är en felaktigt formulerad fråga enligt mitt sätt att se saken. Först och främst är det tveksamt om man överhuvudtaget ska resa till diktaturer, och även om det kan finnas skäl som gör att man ändå gör det så bör det vara medvetet fattade beslut.

Nu lutar det åt att många människor kommer att missa sitt julfirande i Thailand, i bästa fall så kanske de tar till sig det budskapet. Om några dagar ska kungen i landet hålla ett tal till nationen, med tanke på hans ställning hos folkflertalet så blir det antagligen ett helt avgörande tal.

Troligen kommer ockupationen av flygplatsen i Bangkok att avbrytas helt nu, i bästa fall kommer det att bli nyval. I sämsta fall så kommer det att bli thailändska generaler på sedlarna i framtiden. Vad landets fattiga befolkning tycker om det har jag inte en aning om. Risken är uppenbar att de får fortsätta att leverera sina småbarn in till turiststråken och den stora strömmen av turistande pedofiler och andra sexturister.

Det som nu skett i Thailand är inget mindre än en statskupp utförd av landets elit.

AB1 SvD1 Pol1 Dbl1 VG1

it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Thailand, PPP, Demokrati, Militärkupp, Prostitution, Pedofili, Sexturism, Turism, Politik[/tags]


8 svar till “Statskupp i Thailand”

 1. Fy fan du skriver som du har vett til, kunne trodd det bare var sex turister som reiser til Thailand slik du skriver, tulling !!

 2. Det är oerhört sorgligt att den bräckliga demokratin i Thailand nu är krossad.
  Bangkokeliten, kungahuset och militären är säkert nöjda.
  De fattiga är förlorarna. Taksin och PPP är populärt bland vanligt folk. Taksin fixade vägar, vatten och skolor och stipendiemöjligheter så mindre bemedlade kunde studera.
  Eliten skiter i de fattiga.
  Förtroendet för kungahuset kommer minska och eliten som nu styr kommer säkert behöva använda repression för att uppnå lugn och stabiltet.
  Ekonomin kommer försämras, det drabbar förstås de fattiga, turister kan ”glädjas” åt en billigare valuta.

 3. Nejdå Morten. Det är SJU turister som åker till Thailand… :)

  Det jag är mest skeptisk till är sexturismen, en sådan tillför ingenting.

 4. Til Morten Holm…..!
  Hei Morten. Hva var det du ikke forsto med denne bloggen. Den er et reflektert innlegg, men med visse ubehagelige sannheter. Og gå til personangrep på bloggeren, fordi han påpeker det faktiske forhold, at Thailand^s fattige nå er nødt til og fortsette å prostituere seg for og få endene til å møtes, er ren og skjær dummskap fra din side. Bruk hue før du uttaler deg…..!
  PS. Ha en fin dag!
  M

 5. Själv fattade jag aldrig varför regeringen(PPP) inte skickade in polis/militär på allvar mot dessa svin.. men nu verkar ju bilden klarna: De kunde antagligen inte, för polis och militär står egentligen på den gulklädda överklassens sida.. Som sådana grupper brukar dvs.

  Och valfusk? Det tror jag inte på för fem öre.. Snarare en fuskade konstitutionsdomstol.
  Ännu ett fint exempel på hur demokratisk överklassen egentligen är, lite som valet i Palestina – gärna demokrati, men bara om ni röstar ”RÄTT”!

 6. Regeringpartiet må vara upplöst, men nästan alla av dess parlamentsledamöter sitter kvar som partilösa, och de har omedelbart bildat ett nytt parti. Det här verkar ungefär lika effektivt som när svenska censuren i början på 1800-talet förbjöd Aftonbladet gång efter annan.

 7. Så har endelig demokratiet slått til for full for full blomst igjen i Thailand! Etter 6 dagers okkupasjon finner plustelig en Thailansk rett ut at valget tidligere i år valgfuks. De snakker om rettferdighet, så fint! De snakker heller om demokratisk rettferdighet eller om de mange tusen som satt som demonstranter for 500 bath om dagen mot en lønn på kansje 120 bath på farmen. Heller ikke at de måtte høyne til 600 bath de siste dagene for å holde moralen oppe. De som okkoperte regjerings bygningen var ”helt nede” i 300 bath om dagen en periode. Nei dette er Thailansk ”demokrati” på sitt beste. Hva kan en vel si ellers? jo det er fremskritt fra tidligere. Militæret har jo 17 kupp på samvittigheten siden 1947, mens dette er vel det første til ”rettsvesnet”. Så ”happy birthday” Thailands konge fredag 5, håper denne blir en bra ”demokratisk” fødselsdag!