Startar terrorattackerna nu?


Enligt samstämmiga medieuppgifter så har Israel bombat det hus där Hamasledaren Nizar Rayyan befann sig i flyktinglägret Jabaliyya i Gaza. Rayyan har som Hamasledare uppmanat palestinier att sätta igång med självmords-
bombningar, något som givetvis kan trappa upp konflikten ännu mer. En inte alltför djärv gissning är att det just är det som kommer att hända nu. Terror möts med terror.

Verdens Gang: ”Nizar Rayyan har vært ledende i å ta til orde for gjenopptakelse av selvmordsbombing mot Israel, ifølge Hamas selv. – Vi har forlatt alt, barna, kvinnene, husene, vi har viet oss til martyrdommen, sier Rayyan i en propagandavideo på Youtube. Rayyan bodde i flyktningeleiren Jabaliyya, nord i Gaza og var en mellommann for gruppens militære og politiske fløy, melder Hamas ifølge Bloomberg. En leder for den palestinske ambulansetjenesten, Mu’awia Hassanein, bekrefter dødsfallet. Han ble drept da israelske fly bombet huset hans.”

Frågan är om inte den israeliska regeringen räknar med att det nu ska ske terroristattacker. För om det så sker blir det färre protester om Israel sänder in markstyrkor i Gaza, något som givetvis gynnar Olmert, Livni och Barak i valkampanjen mot Netanyahu. Jag är övertygad om att de kan gå över lik för att uppnå sina mål, att behålla makten i landet. Det visar deras inställning till palestinska liv, och historiskt sett även när det gäller de egna trupperna.

För det som händer nu gynnar inte Israel på vare sig kort eller lång sikt, det enda man åstadkommer är ett förbättrat opinionsläge inför valet. Så när israeliska politiker talar om att de ”bara vill ha fred” så är det bara att konstatera att den möjligheten har de haft många gånger, men de har aldrig tagit chansen.

Det är tragiskt att Israels metoder för att stjäla mer land än vad FN gav dem kostar människoliv och stort lidande. Och när Carl Bildt uttalar sig i media

och tycker att det är tragiskt att inte Israel öppnar för transporter av mat och medicin till Gaza så är det inte annat än just tomt prat. Hur lät Bildt när Ryssarna angrep Georgien? Varför inga brösttoner och tal om nazism nu? Han drog paralleller då, men nu är det tydligen inte lika allvarligt.

DN12 SvD12 VG1 Dbl1 Pol1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


10 svar till “Startar terrorattackerna nu?”

 1. Är det inte en rätt uppenbar skillnad mellan Carl Bildts uttalande ang Georgien, och den här konflikten…

 2. Hur kan någon svensk utrikesminister ägna sig om annat än tomt prat om det som sker på en annan kontinent? Vad ska han göra – agitera för en svensk krigsförklaring mot andra stater?

 3. Även Rayyans fru och tre barn dödades i attacken.

  Terrorattackerna har för övrigt redan startat. 400 palestinier har dödats av sionistiska terrorister på fyra dagar. Vilket kan jämföras med att raketer från Hamas dödat 19 israeler på 8 år.

  • Terrorattackerna har för övrigt redan startat. 400 palestinier har dödats av sionistiska terrorister på fyra dagar. Vilket kan jämföras med att raketer från Hamas dödat 19 israeler på 8 år.

   Jo jag har skrivit om det i några dagar nu…

 4. ISRAEL & Co: Världens sämsta hyresvärd?
  Strider i Gazaremsan har inletts som en del i upptakten inför det stundande valet i Israel. Så har det alltid varit och är inget att höja på ögonbrynen för. Hamas, den demokratiskt valda regeringen i Gaza – numer terrorstämplad – försöker skydda sina medborgare mot ockupationsmaken Israels etniska rensning. Israel skyddar sina medborgare från Hamas fyrverkeri av små dumma raketer. Israel underblåser ytterligare attacker mot sitt eget land genom att ytterligare bomba ett redan terroriserat och utsvultet folk. Israel struntar i de internationella konventioner som bestämmer en ockupationsmakts skyldigheter – att skydda och värna om det folk som lever på ockuperat område, dvs palestinierna. Israel vägrar att erkänna Palestina som en suverän stat – Palestinierna vägrar att erkänna Israel. Israel kan därför likställas med en riktigt dålig hyresvärd:

  * Ibland låter han sina släktingar bo i ditt vardagsrum.
  * Han hindrar dig från att gå och handla.
  * Han hindrar dina grannar från att ge dig livsnödvändiga förnödenheter.
  * Du får inte passera mellan rummen i din lägenhet som du vill.
  * Blir du sjuk får du inte lämna lägenheten för att söka läkarvård.
  * Tillgången på vatten är starkt begränsad.
  * Om du inte varit i ett sovrum på 6 månader – för att han förbjudit dig att vara där – ger han snällt bort det till sina släktingar.
  * Du får inte ens öppna din frys för att ta fram ett paket fisk – då riskerar du spö.

  Din lägenhet är per definition ett fängelse där du inte ges några som helst rättigheter. Du protesterar. Protesterar än mer. Ingen lyssnar. Du tar till våld. Du får mer spö. Man kräver att du rättar in dig i ledet, först då kan hyresvärden tänka sig att lätta på vissa restriktioner. Det är du som sitter i skruvstädet, ett skruvstäd som bara går år ett håll. Pga dina protester och illvilja mot att inordna dig efter hyresvärdens terrorregler bygger han nya väggar i lägenheten så att hans släktingar slipper höra av dig och din familj. Om hyresvärden är på bra humör kan han kanske låta dig passera mellan rummen och träffa dina familjemedlemmar som befinner sig i köket.

  Din närmaste granne har borrat ett hål till din lägenhet där vissa förnödenheter ibland smugglas in. Du visas trots allt stöd för din sak från en annan hyresvärd. Men din egen hyresvärd har massivt stöd för sin sak från den största hyresvärden i landet. Hyresgästföreningen har beslutat om att din hyresvärd beter sig regelvidrigt, dock utan att vidta några ytterligare åtgärder.

 5. PS! Läste i bosniska tidningar att USA skickar till Israel blank-chek där sionister själva kan fylla i summa som de ville ha för kriget mot Gaza! Amerikanska demonstranter åkte till Hawai för att protestera inför Obama att man slutar finansiera Israel! Troligen blev amerikaner smartare efter Irakkriget och Bushs vansinne!

 6. Ida 6

  Det är inte bara för att märka ord Ida, men sionismen är faktiskt en ickefråga i Israel och förmodligen finns det fler icke-judiska sionister i Sverige än judiska sionister i Israel idag.

  Sionismen är en ideologi i första hand för judar i diasporan, av vilka merparten ser den som en positiv förnyelse av judendomen. Men därutöver omfattas sionismen av mångdubbelt fler icke-judar, särskilt i väst.

  MVH

  Lasse W

 7. @ #8. Håller med.
  Men något jag undrat över är alla dessa proisraeliska, prosionistiska personer som ofta uttalar sig i Sverige. Det gäller inte enbart Per Ahlmark, Sverige-O-Demokrater och diverse nazister, utan ganska många fler. Och inte bara i Sverige.
  De verkar alla anse det mycket viktigt att alla judar flyttar till Israel! Visserligen har Bush och andra ”nyfödda” kristna har sina speciella ”skäl” för detta, men dessa européer?
  Är det så de vill uppfylla den gamla idén om ett judefritt Sverige, och i förlängningen Europa, som förfäktades i början av förra seklet?