Sportfånar terroriserar mig… :-/

Det är lustigt att se hur galna människor blir när det är Olympiska Spel. Igår fick jag ett mycket ilsket e-brev som skällde ut mig efter noter.


En idrottshatare som undertecknad
borde inte få ha en hemsida att skriva strunt på, det lät nästan som om vederbörande tänkte besöka mig och vira tangentbordet runt min hals. Inledningen gick i korthet ut på att jag, som aldrig idrottat någon gång i hela mitt liv, inte borde ha rätt att yttra mig. Jag besvarade inte mailet.

Men jag tänkte givetvis på de fem Svenska mästerskap jag deltagit i, och de två olympiska idrotter jag tävlat i. Inte speciellt framgångsrikt men enträget. Bästa resultat på ett SM var en 52:a plats av drygt 300, och det är ju inte direkt något att skryta med. Två bronsmedaljer från World Police & Fire Games har jag också, men det var dessvärre inte i någon olympisk gren men sport var det likafullt.

Nu kommer personen som gnällde att skriva en ny e-post och gnälla, och jag vet redan vad han kommer att skriva. Sportfånar tenderar att bli som terrorister vid stora mästerskap…

Jodå, ska sanningen fram så önskar jag att både Klüft, Holm och alla svenskar andra lyckas i sina idrotter. Det är jättekul att tävla,

Idrott

men jag är definitivt inte road av den hysteri som uppstår. Tänk om Holm kommer fyra, då är han inte vatten värd. Sådant irriterar mig, och framförallt surnar jag till på att idrotten får så enormt utrymme i media. AB12 DN1 SvD1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Idrott, Sport, Sportfånar, Fanatiker, Mediekritik, Sportjournalistik, TV, Tidningar, Radio, Politik[/tags]

  2 comments for “Sportfånar terroriserar mig… :-/

  1. Erkki
    19 augusti, 2008 at 10:22

    Medhåll! På jobbet talas det inte om något annat idag än Kallurskan. Visst, en söt tjej, men att springa frivilligt över en massa hinder, och det på tid? :-)

  2. 19 augusti, 2008 at 11:14

    Håller med till viss mån, dock tycker jag nog att de s.k. sportfånarna är ganska ofarliga (de gillar ju sport så det kan knappast vara farligt). Visserligen är det beklagligt när någon skickar ilskna mail och tar ut sin besvikelse över oskyldiga, men sånt kan man ju ignorera om man vill (vilket ofta är det bästa sättet att hantera det). Det är betydligt värre med media. Det verkar råda en hysteri bland media. Alla måste försöka överträffa sig själva med stora rubriker och sensationella nyheter. Media är nog i själva verket de som beter sig som terrorister, på det sätt de allt för ofta behandlar våra idrottsstjärnor. Allt vi kan begära av våra idrottare som blivit uttagna till OS, VM eller EM är att de ska göra sitt bästa!

Comments are closed.