Sossarna hade ett bra partistyrelsemöte


Så verkar det i alla fall på de intervjuer som kommit i tryck redan, Juholt verkar dessutom tämligen säker på sin sak. Själv har jag fått ett mejl från en person som hävdar att vi bör göra likadant i Sverige som i Grekland och Italien, se till att vi får en expertregering i avvaktan på nästa val, den vi har nu duger inte.

DN: ”Kritiken mot honom om slarvighet och svajiga uttalanden kommer snart att vika undan för fokus på stark opposition mot regeringens politik, när det borgerliga experimentet faller ihop, sade S-ledaren Håkan Juholt på väg in till partistyrelsen, efter den senaste tidens krisdebatt om partiet.

– Det som kommer att vara bestående efter den senaste veckans debatt är stora vinstuttag i välfärdssektorn, sade Juholt som tror att partiet kommer att gå stärkt ur den hårda kritiken inifrån och utifrån.”

Jag tror att Juholt har rätt i det, vi kan alla se hur riskkapital-
bolagen åderlåter statskassan och att pengarna direkt får vingar och flyttar till något skatteparadis. Vår finansminister tittar på saken säger han, och på den vägen är det sedan valsegern år 2006. Det enda finansministern förmår göra är att stå och titta efter pengarna.

Själv mår jag dåligt över det faktum att det är tre år kvar till valet. Jag och andra hoppas säkerligen på att det kommer någon fråga snart som kan fälla regeringen så att det blir ett nyval, annars är brevskrivarens förslag om expertregering snart en nödvändig-
het. Det går inte att sköta ett land på lösa boliner, inte heller går det att titta på saken månad efter månad. Nu har dessutom Carl Bildt börjat tala om att vi bör gå med i Eurosamarbetet, ja det går ju an för honom som säkert har sina slantar skyddade någonstans. (forts nedan…)

En intressant sak är hur partistyrelsen reagerar på att det visar sig att enskilda socialdemokrater vänder sig till massmedia med sin kritik och glatt låter sig intervjuas i TV-sofforna. Rimligen borde det sätta P för ett antal karriärer kan jag tycka.

it Andra om: , , , , , , , , , , dn1 svt ab1 ex svd1


13 svar till “Sossarna hade ett bra partistyrelsemöte”

 1. Tyvärr fungerar ju inte mediadramaturgin, och dess psykologiska effekter, riktigt så logiskt som de flesta hoppas. En fullt tänkbar följd är att de negativa vibbarna kring vårdföretagen snarare kopplas ihop med just Juholt.

  Lägg märke till hur Reinfeldt betett sig vid de få tillfällen han framträtt under de senaste dagarna. Glatt leende, närmast uppspelt, långt från de trumpna miner och ledsna hundögon han brukar uppvisa. Det har han fått lära sig av PR-konsulterna. Absolut inga allvarliga bilder i tidningar och TV just nu. Då skulle det nämligen se ut som om statsministern är personligen tyngd av skandalen och den angränsande ideologiska debatten.

  Medan Reinfeldt dissocierar sig (hans favoritgren) från de politiska problemen kan inte Juholt undgå att associeras med dem. Han må ryta till i frågan, men mot det står kritiken om hans påstådda velighet och svaga ledarskap. Det är långt från någon självklarhet att folk kommer att minnas vårdföretagsdebaclet som ett misslyckande av den borgerliga regeringen.

  Så orättvist kan det ibland vara.

 2. Snopet för de socialdemokrater som tjänat storkovan på privat vård:
  http://norrteljetidning.se/nyheter/1.1365309-rik-pa-vard-av-unga

  Men det är ju faktiskt så att S inte är emot privat vård som sådan, massor av S-styrda kommuner anlitar privata vårdföretag. Jan Emanuel (S) som dragit in en kvarts miljard på vård av unga kan säkert fortsätta oavsett regering.

  Det är avarterna som måste stoppas, d.v.s. dålig vård (oavsett om den är privat eller kommunal) och skatteflykt.

  Expertregering i avvaktan på nästa val – men sedan då ? Om valutfallet inte faller vissa i smaken ska vi fortsätta med en ”expertregering” då ?
  Och vad menas med expert ?

  • Medhåll. Jan Emauels affärer stinker..

   Det finns seriösa aktörer inom privat vård, och de bör få finnas, men så hamnar de aldrig i en sådan soppa som denna heller..

 3. Herkules, politikens kraftkarl med förmåga att bända hästskor raka. Alliansens främsta attraktion är väl en tom glasburk fylld med luft med etiketten ”JOBB” påklistrad? Vad ska den sistnämnda bluff-verksamheten ta sig till nu? Vad ska man hitta på? ”Titta lite” på framtiden? Man är som (s) hösten 2006: slut.

   • Ja vi har blivit mer och mer lika amerikanerna i den frågan. Skulle bara vänta mig att vi får en levinsky-affär i Sverige också. Det är nog det som är drevet mot Juholt och hans fel som egentligen inte var något fel. Själv skulle jag gärna vilja syna Fredrik Reinfeldts alla utgifter såsom Aftonbladet utsatte Juholt för. Så kunde man bara hitta 3 frågetecken av ett mycket stort antal dokument. Säg den politiker som klarar ett sådant gatlopp! Håkan Juholt är sannerligen en reko människa ;)

    • Det är ett uttjatat ämne men jag tycker det blir så märkligt när du och andra säger att Juholt inte gjort något fel, när han själv är mycket tydlig med att han gjort fel…

     Du menar att han har fel när han säger att han har gjort fel?! ;)

     • Du menar att han har fel när han säger att han har gjort fel?! ;)

      Nu var det ju inte mig du frågade, men ja det tycker jag. Formellt har han inte begått något fel, men han borde ha insett att ersättningen var orimlig. Men det är ju många borgerliga politiker som inte heller har insett det…

     • Jinge förklarade det utmärkt. Dessutom var han väldigt snabb att ursäkta sig (skadereglera) innan han ens själv visste om att reglerna var ”luddiga”. ”Glasklara” var de tydligen inte alls! Jag tycker att också de borgerliga politikerna skulle få springa samma gatlopp!

   • Inte lättlurade men däremot kortsiktiga och egoistiska. För en frisk, arbetande väljare som skiter i de som råkat bli sjuka, arbetslösa eller helt enkelt gamla så är Arrogansen toppen. För oss som är solidariska eller tillhör någon av de grupper jag just nämnt är Arrogansen däremot en katastrof.

   • Nåt åt det hållet …

    Jag vill minnas att redan Stikkan Andersson gjorde nånting liknande gällande för ett par tre decennier sen, läget har knappast utvecklats speciellt gynnsamt sedan dess.

 4. Juholt behöver mer än väl en mentor inser partiet!
  Så nu kommer Lasse…
  Tack och lov!
  Jag uthärdar knappast fler år med AB-Reinfeld än de nödvändiga.
  Föresten kan ingen i förtid se till att den här odugliga och lögnaktiga ”ministären”- ”det nya arbetarpartiet” får gå i förtid?
  Det skulle nog inte var alltför svårt att få bort en minoritetsregering som hotar välfärd och människors existens?
  Det borde räcka med vårdskandalen, FAS-3 och utförsäkringarna från A-kassa och Försäkringskassa
  och de gruvliga konsekvenserna dessa ”reformer” har inneburit för människornas liv och hälsa..