Sossarna hade ett bra partistyrelsemöte

Så verkar det i alla fall på de intervjuer som kommit i tryck redan, Juholt verkar dessutom tämligen säker på sin sak. Själv har jag fått ett mejl från en person som hävdar att vi bör göra likadant i Sverige som i Grekland och Italien, se till att vi får en expertregering i avvaktan på nästa val, den vi har nu duger inte.

DN: ”Kritiken mot honom om slarvighet och svajiga uttalanden kommer snart att vika undan för fokus på stark opposition mot regeringens politik, när det borgerliga experimentet faller ihop, sade S-ledaren Håkan Juholt på väg in till partistyrelsen, efter den senaste tidens krisdebatt om partiet.

– Det som kommer att vara bestående efter den senaste veckans debatt är stora vinstuttag i välfärdssektorn, sade Juholt som tror att partiet kommer att gå stärkt ur den hårda kritiken inifrån och utifrån.”

Jag tror att Juholt har rätt i det, vi kan alla se hur riskkapital-
bolagen åderlåter statskassan och att pengarna direkt får vingar och flyttar till något skatteparadis. Vår finansminister tittar på saken säger han, och på den vägen är det sedan valsegern år 2006. Det enda finansministern förmår göra är att stå och titta efter pengarna.

Själv mår jag dåligt över det faktum att det är tre år kvar till valet. Jag och andra hoppas säkerligen på att det kommer någon fråga snart som kan fälla regeringen så att det blir ett nyval, annars är brevskrivarens förslag om expertregering snart en nödvändig-
het. Det går inte att sköta ett land på lösa boliner, inte heller går det att titta på saken månad efter månad. Nu har dessutom Carl Bildt börjat tala om att vi bör gå med i Eurosamarbetet, ja det går ju an för honom som säkert har sina slantar skyddade någonstans. (forts nedan…)

En intressant sak är hur partistyrelsen reagerar på att det visar sig att enskilda socialdemokrater vänder sig till massmedia med sin kritik och glatt låter sig intervjuas i TV-sofforna. Rimligen borde det sätta P för ett antal karriärer kan jag tycka.

it Andra om: , , , , , , , , , , dn1 svt ab1 ex svd1

  13 comments for “Sossarna hade ett bra partistyrelsemöte

Comments are closed.