Jag tror att vi är väldigt många som oroat läser rapporterna om hur en manlig sjuksköterska på SOS Alarm misskött sitt arbete så till den grad att en 23-åring avlidit.
Det är en märklig historia som vi nu får ta del av. En person som är anställd på SOS Alarm har vid ett flertal tillfällen fått klagomål från omgivningen rörande ett nonchalant och föraktfullt bemötande av dem som kontaktar SOS Alarm, men han får ändå behålla arbetet, en person som uppenbarligen saknar stöd även bland arbetskamraterna.
Nu sitter ju vi andra med facit, vi vet hur det gick. När man sedan läser utskrifter av larmsamtalet så är det helt omöjligt att tolka det på annat sätt än som ett solklart tjänstefel av den sjuksköterska som tog emot samtalet. Eftersom vi känner till resultatet så dömer vi säkerligen extra hårt, men tänk om det lät som den uppringande och nödställda verkligen andades utan större svårigheter?
Jag tycker att det är bra att tidningarna skriver om saken, samtidigt kan man ju undra om det verkligen är en så stor nyhet så att Dagens Nyheter måste toppa förstasidan på webben med elva (11) artiklar om saken. Och det är inte bara DN som de flesta redan har sett. Varenda tidning, Radio och TV berättar om händelsen stort uppslagen och syndabocken är utsedd och avskedad. Men vems ansvar var det egentligen att han blev kvar trots alla klagomål? Vem är det som tillhandahåller utskrifterna av larmsamtalen?
Det finns saker i detta som jag tycker känns underliga, är det någon chef som förser media med uppgifter, allt med den enda avsikten att själv slippa att bli projicerad som ansvarig eller en av de ansvariga? Och elva artiklar toppar Dagens Nyheters webblöp, vad handlar det om?
it Andra om: SOS Alarm, 112, Ambulans, Sjukdom, Politik, Mediekritik, Sjuksköterska dn12345678 svd12345 ab1 ex12
Ett svar till “SOS Alarm och Medierna?”
Regeringen vill väl sälja ut verksamheten till riskkapitalbolag?