Slakten i Gaza fortsätter – regeringen handfallen


Bilden ovanför visar den norska tidningen Verdens Gang, det är en bild som tydligt visar att man använder fosfor, samt att man skjuter dessa granater in över Gaza City.

Det är en ren krigsförbrytelse men i riksdagen igår var det helt omöjligt för Reinfeldt att ta entydigt avstånd från detta. I nuläget är det bara ett par latinamerikanska länder som utvisat Israels ambassadörer men det lär enligt uppgift vara på gång i några andra länder. Men Sverige har inte ens kallat upp den israeliska ambassadören för att klargöra vår ståndpunkt. Det beror främst på att Sveriges regering inte har någon trovärdig sådan.

Jag har dessutom hört att Sveriges Television/
Aktuellt kallat in Eli Göndör som ”expert” på Mellanösternkonflikten. Jag kan inte bedöma hans expertkunskaper, men sist jag hörde honom tala så var han pro-israelisk i sina uttalanden även om han försökte linda in orden i bommull. Och expertisen kanske inte kan ifrågasättas, han lär ha tjänstgjort i den israeliska armén och där lär man sig säkerligen en del om konflikten, men ”opartisk” är knappast det begrepp jag förknippar med honom.

Annars är israels advokater strängt sysselsatta med uppgiften att förklara att kritik mot Israel inte behöver vara antisemitism, men att det ändå är det, på något för mig mystiskt sätt. – Särskilt på nätet, sa en av dem i radio i morse. Antagligen är den bild som VG.no visar antisemitisk, i alla fall om man inte kan bortförklara den som en förfalskning.

En del påpekar att polariseringen i debatten nått nya rekordnivåer. Det är möjligen sant, men frågan är vad de innestängda palestinierna i Gaza tycker. Tycker de också att kritiken mot Israel är överdriven och rent av antisemitisk till sin art och omfattning? Givetvis inte. Man kan inte heller kalla det som nu händer för ett krig. Ett krig förutsätter att två parter har vapen och strider mot varandra. Det som händer nu är et ensidigt angrepp mot civila, och det utförs av en av världens starkaste krigsmakter.

Att civilpersoner är de som skadas och dödas är en självklarhet, vem kan värja sig mot det israeliska anfallet i nuläget? Ingen i Gaza kan det. Hade förhållandet varit mer jämlikt, hade palestinierna haft flyg, stridsvagnar, mörkersikten, infraröda kikare, artilleri, obemannade flygplan, och ett riktigt robotförsvar så hade det kanske kunnat utvecklas till något som liknade krig. I nuläget så kan ingen kalla detta för krig, det är ett överfall helt i strid med folkrätten och krigets lagar.

De som är skyldiga till detta bör omedelbart gripas och ställas inför Haag-domstolen. Nu lär de fortsätta till natten mot tisdag i nästa vecka då Barak Obama ska tillträda presidentposten. Israels advokater i Sverige klagar högljutt om att några har försökt tända på en synagoga, men de frågar sig inte vad palestinierna i Gaza tycker om att israelerna gör vad de kan för att tända på hela Gaza. De drar själva fram den ökande antisemitismen men tycks vara helt obenägna att förstå orsak och sammanhang. Att antisemitismen ökar explosionsartat i den nuvarande situationen är självklart.

Att folk inte kan skilja mellan judar och Israel förstår jag. Även om det är fel så bör man jämföra med år 2001, kunde människor då skilja mellan al-Qaida och muslimer efter 9/11? Kan alla det idag?

VG1234 DBL12345 SvD123 DN12 it AB1234

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Antisemitism, Judar, Rasism, Folkrättsbrott, Apartheidstaten, Krigsförbrytelser, Gaza, Palestina, Fosforgranater, Olmert, Barak, Livni, Eli Göndör, Dilsa Demirbag-Sten, Politik[/tags]


43 svar till “Slakten i Gaza fortsätter – regeringen handfallen”

 1. Vad konstigt att Dagens Nyheter är den tidning i Skandinavien som skriver minst om Gaza. Det är dessutom den enda tidning som hela tiden kallar detta för ett ´krig´.

  Eller så är det inte så konstigt.

 2. Hej jinge
  Jag har en fråga till dig och jag önskar att du kunnde svara på den.
  När tror du andra mäniskor började upptäcka att Israel manipulerade meida och kunnde ljuga bort nästan allt och köpa in sig i många tidningar och tv?
  Vi Palestinier har vetat detta mycket länge. Igår på Al jazeera sa Israelerna att dom har förlorat media kriget mot Hamas men för oss som bor i mellanöstern har det varit en själv klarhet vad Israel gjorde. Jag vill veta skilnaden på då och nu.

 3. Tycker att väsentliga bakgrundsfakta förbigås helt i Bitte Hammargrens artikel (Svd, 11.jan) ” Gaza – strandremsan som blev ett fängelse
  Den pågående terrorspiralen har sitt ursprung i slutet av 1800-talet.
  Då började judar som flydde judefientligheterna i Europa strömma till Palestina.
  Sionistförbundet bildades 1897. Sionismens mål blev att åt världens judar skapa ett hem i Palestina.
  Men det land som sionisterna skulle kolonisera var redan bebott av araber.
  Snart uppstod det konflikter mellan de judar som försökte kolonisera landet och de palestinier som bodde i landet. Detta utvecklades till det HAT som fortfarande driver konflikten.

  Bitte skildrar konflikten relativt ensidigt.
  Då hon talar om ”militanta Israelhatare”, ”terrordåd”, ”extremisterna”, handlar det om palestinier och ”terrron från raketerna”, ”besvaras av israelisk moteld”
  Enligt detta verkar endast palestinierna vara militanta hatande extremister som utför terrordåd medan israelerna måste besvara med moteld. Bitte är alltså anti-palestinsk i detta avseende, eftersom båda sidor kan i verkligheten tillägnas dessa egenskaper.
  De som vill få sitt fädernes land tillbaka är inte realister utan endast de som inser att sådant bara är en dröm.
  Det är enligt henne inte bra att ’Västbankspalestinier blir mer Hamasvänliga.’
  ”Gazas historia handlar om maktkamp mellan islamister och PLO”. Hon verkar glömma judarnas ödesdigra påverkan på Gazas historia
  Inte ett ord om att USA i årtionden varje år har pumpat in stora dollarmiljarder till Israel, Egypten och Jordanien. Däremot betonar hon att ”islamisterna fick ta in stora summor från utlandet”.

 4. Vitt fosfor är tillåtet att använda nattetid för belysa militära mål (även i städer) och talesmannen för Israels försvarsdepartment förnekar inte heller på Al-Jazeera att dem använder det.

  OK, vi utvisar Israels ambassadör, vad händer sedan? När har det haft en påvisad effekt i historien? Jag har kollat på bloggar några dagar och jag tycker det mesta är antingen anti-Israel eller anti-Hamas. Kan inte någon av er som är insatta föreslå konstruktiva åtgärder, lösningar som vi kan bilda opinion för? Ömsesidig smutskastning gör bara att gemene man slutar (eller har slutat) bry sig om det här mänskliga lidandet.

 5. Man baxnar helt inför det folkmord som nu pågår. Jag har också hört judar klaga över att antisemitismen ökar, men vaffasen tror de? Att den kommer att minska?

 6. Eli Göndör var inte titulerad Expert inom mellanösterfkonflikten, utan hans titel var ”Islamolog” och inget annat. Han stod helt oemotsagt. Var annan fråga programledaren ställde svarade han med ”…det var en konstig fråga…” och hon sa inte emot honom en enda gång. Någon gång hon försökte låta bestämd när hon ställde frågor, men det lät inte ens äkta, inga följdfrågor alls… hur kunde Aktuellt låta en sådan person komma dit utan att man först gjort upp om hur han skulle bemötas?!? …eller kanske dom hade det? Och dom tyckte resultatet var precis som dom ville ha det. Har du inte sett ”intervjun” bör du gå in på SVTs hemsida och titta. Smaklöst! Dessutom efterföljdes ”intervjun” med ett reportage om en stackars israelisk soldats familj.Var det meningen att Sverige skulle gråta? Jag tror de flesta satte i halsen. Faktiskt.

 7. Håller med helt. Det här är ju inget krig utan en massaker rent ut sagt. Likadant med SVD häromdagen, ’Israel ökar trycket’ skrev de. Den oinvigde skulle kunna få för sig att de handlar om lufttryck eller oljetryck. Varför kan man inte kalla en spade för spade? Man blir bara så förbannad. Läste i någon utländsk tidning att Israel vill ha Hamas ut ur Gaza, d.v.s. hela det palestinska folket. För palestinierna är efter de här tre veckorna av massaker lika med Hamas. Man blir så förbannad att ord inte räcker till och ibland får jag hemska fantasier att jag skäms över mig själv. Det står klart och tydligt för mig om att det här är en rensning av palestinier från Gaza. Man skiter fullständigt vad framtida generationer kommer att säga om det här.

 8. Mange det är kanske är på tiden att dom får smaka på sin egen midecin. Det är en bråkdel av vad Muslimer har utsätts för.

 9. Hur som helst så kommer man i historieböckerna än en gång få läsa om Sveriges val att stå på fel sida igen, hur undfallande vi uppträtt i ännu en historisk utrotnings-situation. Det är sådant våra barn och barnbarn kommer att få läsa och lära sig om.

 10. @palestina

  Två fel gör inte den ena rätt. Man kan inte släcka eld med eld, det är bara kontraproduktivt. Pennan, demonstrationer och bojkott är det som återstår. Det är vårat maktmedel. Till sist måste även den dövaste börja höra.

 11. Et FN-kontor i Gaza by er truffet av granater og står i brann etter israelsk angrep. FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever etterforskning etter angrepet i dag. Det kommer også meldinger om at et sykehus i Gaza by, Al-Quds-sykehuset, skal være angrepet. 500 personer skal være inne på sykehuset.

  Klassisk dobbeltmoral. Israel har hamret med alt de har mot Gaza. Hvor har FN’s talsmenn vært hele tiden. Straks ett av deres egne bygg blir rammet, så ropes det opp om etterforskning. FN har skapt denne situasjonen grunnet fabler fra Bibelen og en klokketro på at guds utvalgte oppfører seg som deres Gud vil. De oppfører seg helt klart langt fra slik verden vil og ønsker. Israel har ettertrykkelig og endelig vist og bevist hva de står for. Jeg håper virkelig FN’s krigsforbryterjegere gjør jobben sin i etterkant.

 12. Jag menar att kulturpersoner, vetenskapsmän, kända sportutövare etc. måste komma ihop och göra en gemensam utrop till vår likgiltiga regering. Varför hör jag inget sånt? Det enda som hörs är ett högt eko av tystnad. Det är dessa människor som kan göra att det börjar röra på sig. Vi vanliga människor gör ju vad vi kan. Är de så splittrade att det måste ske en utrotning innan de reagerar? Genom sin tystnad bidrar dem till de hemskheter som pågår.

 13. Jag har noterat och kommenterat den svenska journalistiken och ”expertisen” många gånger förut. Senast här under blogginlägget – Lyssna på flickan…
  Gårdagens Aktuellt inslag om Gaza var ett praktexempel på hur man i väst medvetet och utan att skämmas vinklar bort sanningen.
  Tanten till nyhetsuppläsare lät ”gästen” babbla på hur som helst utan några motargument. Nu menar jag inte att varenda gäst i studion ska grillas i ”Hard Talk” anda, men journalisten ska fan göra sitt jobb och ägna lite tid och förbereda sig innan. Om hon är oinsatt i ämnet eller medvetet väljer att inte bemöta argumenten gör hon sig till knähund och förkastar alla journalistiska lagar och moral. Hon var så pinsam och se igår.
  Och själva inslaget var inte så mkt bättre. Som så många gånger förr rabblar man upp antalet döda Palestinier som börsindex (men här går det alltid upp tyvärr) för att sedan visa en stackars mamma som har skickat sin tonåring för att döda försvarslösa oskyldiga. Åh vad synd om dig! På frågan – vad krävs att du måste ut och protestera? Svarar hon – Hoppas att den dagen inte kommer! Alltså hon är medveten om vad som har hänt men det krävs många gånger värre för att fröken ska ut och protestera.
  Frågan är:
  Hur kommer det sig att man i väst förkastar sina ideologier när det gäller ”de är borta”?
  Detta gäller sociala normer, demokrati, mänskliga rättigheter och sånt trams, men även journalistiken och argumentationen i dessa debattämnen.
  Varför tar man på sig olika glasögon för att titta på mänskliga rättigheter för sina medbörjare och för ”de där borta”?
  Varför tillämpar man olika lagar för sina medbörjare och för ”de där borta”?
  Kanske är det dags och se den verkliga roten till problemen innan några andra atombomber faller!

 14. Och så har man åter väckt den gäckande Bin Laden till liv igen. Så fort sionisterna behöver hjälp så tar man till denna död/levande man till hjälp, för vem är bättre att sätta skräck i västvärlden än just denna person.

 15. Nu tycker jag det är dags att FN agerar. Israel är en stat som likt Irak tror man är gud allsmäktig. Till skillnad mot Irak har även Israel kärnvapen. Man invarderade Irak och störtade Hussein med argumentet att Irak hade kärnvapen. Detta var ju fel. Är man rädd för Israel eller? Få ett slut på deras vansinnesdåd en gång för alla.

 16. Israel skjuter bort sin moraliska plattform, som stat.
  Hur kan dom leva vidare med det här?

 17. I dagens SvD står:

  ”Israels försvarsminister Ehud Barak har bett Ban Ki-Moon om ursäkt för den israeliska artillerielden mot FN:s högkvarter i Gaza. När centrat angreps uppges 700 flyktingar ha funnits i byggnaden.” Vad bra! han bad om ursäkt, så var det slutdiskuterat om den saken. Allt förlåtet. Vad tror ni Ban Ki-Moon kommer göra åt saken? Inget..

  Fortsatt i SvD:
  – ”Israels armé har exakta GPS-koordinater för alla våra installationer i Gazaremsan. De vet vad varje byggnad i högkvarteret rymmer. Ändå landar nu projektiler på den mest sårbara delen av området. Det är ett oförlåtligt agerande från deras sida, säger Johan Eriksson.”—– Det är just därför de bombat FN-högkvarteret, en exakt fullträff där bomberna skulle landa, vad tror folk, att det var ett misstag?—- ((All mat, alla madrasser, allt ris förvaras där. Allt gods som vi hade för avsikt att leverera över hela Gazaremsan i dag står just nu i lågor, säger han. ))

 18. Ja, Mansour, och lägg märke till att Bin Laden bara kommunicerar med RÖSTMEDDELANDEN därför att många av oss höll på att skratta på sig när de visade det som skulle föreställa honom, du vet, killen som hade tre gånger så tjockt skägg och hela 100 gånger svartare hår och var på det hela taget typ 20 år yngre än originalet och allmänt friskare också.

  Det var många som höll på att skratta på sig vi den uppenbarelsen. Sedan upptäckt av fusk med bilden och dess upplägg med Zawahiri också är det ljudkassetter som gäller :-) :-)

 19. Henrik:

  Visst kan fosfor användas för att belysa. Men då använder man lysgranater som dalar ned i en fallskärm. Man använder inte, så som IDF gör i Gaza, artillerigranater som briserar i luftkrevader. Det är en väldigt stor skillnad. Det sätt som IDF använder fosfor i Gaza är utan tvekan förbjudet.

 20. ”Ban Ki-Moon sade också att dödssiffran i Gaza, som närmar sig 1 100, har blivit ”outhärdlig”. ”

  Hette det i Aftontramset bl.a, men tydligen uthärdligt nog för att inte stoppa rasstatens folkmord på Palestinska icke-judar. Hur många fler krävs för att han skall använda F-ordet ovan? 2200? 1000 000? Rubbet?

  Finns det överhuvudtaget någon som tror på FN eller deras USA-installerade pajas?

  Ang. journalistiken så är det viktigt att notera vilka ord som används och hur(som t.ex Tel aviv-konstruktionerna ”barriär” istället för mur och ”terrorister” ”militanta” och ”mördare” istället för motståndsmän och ockupationsmotstånd.) Det är TOLKNINGSFÖRETRÄDET, det handlar om dummer, och det är inte Palestinierna som skaffat sig ett sådant i papegojmedierna.

  Tolkningsföreträde kostar pengar, mycket pengar och välvilliga ”journalister” måna om att inte få sin karriär ödelagd…

 21. Bildt kallar Israels attack mot FN-kontoret UNRWA idag för Israels ”så kallade misstag”
  och att han ser ”kritiskt” på attacken.

  Inget fördömande här inte…tragisk är denna politiker rent utsagt

 22. Jinge: Jag kollade upp lite om det, och det verkar som om det finns ljusgranater som använder fosfor istället för alluminium. Men fortfarande så använder de fallskärmar. IDF försöker bara att blanda bort korten. Det är så uppenbart att de använder fosfor mot mål i tätbebyggelse, att det är bisarrt att försöka förneka det vid det här laget.

 23. Nej Herman, det är inte vem som helst som får utfärda fatwa. Många års studier räcker inte. Man måste visa klokhet och tjäna samhället i många år innan man får tillåtelse eller auktoritet att göra det.

  Det om saker och ting ska gå rätt till.

  • Jädrans! Då har jag inte haft rätt att utfärda alla fatwor som jag gjort? Senast för en kvart sedan fick jag ett mail från en pappskalle som gjorde att jag utfärdade en… :-I

 24. Mansour
  jag kunde inte ha sagt det bättre. För när det va val i USA då dök Bin laden öpp från ingenstans och började säga att han ska skulle göra ditt och datt med USA och hjälpte Bosh att vinna valet. Hur dumma tror dom vi är?

 25. Jo, en sak till. Har man inte fattat att Jordans västbank är ockuperad så har man inte sett många nyhetssändningar de senaste 20 åren: ”Den av Israel ockuperade Västbanken”, heter det ju.

  Men nu till 10.000-kronorsfrågan. Vilket land var det som Israel snodde Västbanken från?

 26. Man får nog säga att ”titta vi är offer” blir rätt ”svår sålt” i framtiden, dessutom har ordet antisemit helt tappat sin ”laddning” som jag ser det.

  Och vad ”mammamarie” skrev ovan känns tyvärr inte ens förvånande,
  ((All mat, alla madrasser, allt ris förvaras där. Allt gods som vi hade för avsikt att leverera över hela Gazaremsan i dag står just nu i lågor, säger han. ))

 27. Håller med: ”Mansour says:
  januari 15th, 2009 at 11:51”, Det finns inte ord för hur sjukt detta är och att det överhuvudtaget finns människor som kan försvara ett sådant beteende gör att börjar fundera över vad folk lärt sig av historien..

 28. Kläckte just ur mig detta hos Foto Lasses blog och tyckte jag lika väl kan klistra in det här också : ) Det kom som ett inlägg till alla som hänvisar till att det är Hamas fel alltihopa att Israel tvingas dödar civila.

  Låt oss säga att Ryssland fick för sig att man ska göra sig av med moderaterna eftersom man anser att de med Carl Bildts uttalanden för några månader sedan är ett hot mot Rysslands säkerhet och rätt att existera.

  Hur ska då Ryssland göra sig av med moderaterna i Sverige?

  Om jag använder samma argument som de som tycker Israel har rätt i allt de gör i Gaza så borde väl Ryssarna få bomba sönder alla våra ministerier för där finns ju moderater.

  Man borde även få bomba sjukhus för även där finns ju moderater.

  Skolor borde få bombas för där finns väl en och annan moderat sympatisör.

  Sedan borde man väl få bomba polisstationer för de är ju på något sätt, som Ryssarna tycker, i tjänst för bla moderaterna.

  Sedan bombar de alla hyreshus och bostäder där moderater bor. Att de råkar bo några andra där som dör i attacken är bara moderaternas fel.

  Sedan kommer ryssarna att säga om och om igen att allt är moderaternas fel, moderaterna skulle ha bott i baracker utanför städerna så skulle inte dessa attacker dödat oskyldig offer.

  Men moderaterna är onda och väljer att bo bland vanliga människor och ha sitt arbete i våra städer, allt är deras fel.

  Så hör man någon säga men men men moderaterna är ju en del av oss Svenskar. De är ju ett politisk parti med medlemmar som bor i städer de bott i – ingen lyssnar – lika lite som vissa lyssnar på att dessa personer som tillhör Hamas faktiskt är vanliga Gazabor och Palestinier som bor i städer de kommer ifrån eller tvingats fly till. De jobbar och bor i städer precis som moderaterna – men Ryssarna vill inte lyssna på sådana argument – för då ………..

 29. Israel har förlorat detta slag. Visserligen har de som i tidigare drabbningar varit helt överlägsna till lands och till sjöss. Men de har inte som tidigare haft övertaget på den tredje viktiga striidslinjen: medierna och propagandan (inte ens i väst). Så många människor har engagerat sig för RÄTT OCH RIKTIGT dvs för palestinierna och inte låtit sig hämmas av antisemitstämpel och skuldkänslor. Naturligtvis har det extrema övervåldet av Israel denna gång inverkat oerhört.
  Exisraelen Giljad Atsmon skrev nyligen att med nuvarande politik kommer Israel att förlora och palestinierna att vinna. Det spelar inte så stor roll vilka vapen och resurser palestinierna tar till – det räcker att de ser till att överleva! Det är logik i detta ty förutom fin jazzmusiker är också Giljad Atzimon skolad filosof.

 30. En eventuell LÖSNING?
  (Forts. från 15/1 kl 11:14)-
  Det finns starka krafter som har intresse av att konflikten fortsätter.
  Men väldigt många inblandade önskar inget hellre en fred.
  USA är en stark aktör både ekonomiskt, militärt och mediemässigt.
  Aktör som både Israel, arabiska ledare och religionsledare är beroende av.
  Om Obama kan övervinna hindren och åstadkomma en lösning genom att t ex hjälpa palestinierna att bygga upp en rättsstat (inklusive två statslösning) och ett BNP-ökande näringsliv skulle han kunna alstra en oerhörd Goodwill åt USA. Då skulle han eventuellt kunna återuppväcka förtroendet för USA och därigenom öka framtidstron människor emellan.
  Detta skulle samtidigt kunna vända världsekonomin från lågkonjunkturen.
  Det skulle också minska USA:s väldiga bistånds- och militära kostnader samt underlätta för USA att få tag i olja.

 31. Jinge det finns olika lysfaklor, vissa använder magnesium, andra använder fosfor och ytterliga andra använder både och.

  Men det var inga lysfaklor som Isreal sköt.

  WP bomber, DIME bomber och senast är rykten om cluster bomber. De 2 första är bekräftade men cluster bomber är så länge bara rykten.

  Vad som gör mig öpprörd är att ingen regering gör något, det skulle ge mig lite hopp tillbacka om någon regering ger en skarp varning till Isreal.

  Och jag menar länder här i väst världen men också japan, syd korea eller indien skulle kännas bra.

  Venuzuela är det enda land jag vet som har gått ut starkt men ingen tar hugo chavez på alvar för han är altid på motsatta sida till USA och är mest snack och ingen handling.

  Min fråga är var är EU eller ryssland. Vi vet att vi kan inte lita på USA men varför tystnad från EU och ryssland.

 32. Rawia, om Bin Laden verkligen lever har han all anledning att hålla sig undan och inte framträda i bild för sin egen säkerhets skull. Och vad gäller Zawahiri, blev inte han mördad i en raketattack för att sedan återuppstå lik en viss person för 2000 år sedan. Man häpnas över turerna kring dessa personer.

 33. Ett nytt monster föds i Gaza?
  Vädjan att inte exportera vapen…

  ”Verkliga Israelvänner tar avstånd från kriget i Gaza. Massdödandet av palestinier gör den judiska staten mer osäker. 41 års ockupation är 41 år av våld, som skapat misär, desperation och terrorism. Generationer israeliska pojkar och flickor har kastat bort sin ungdom på att misslyckas med att kuva det palestinska folket. Om Israels ledare verkligen ville uppnå fred och säkerhet skulle de söka samtal med fienden. De skulle acceptera att palestinierna väljer sina egna representanter, på samma sätt som PLO erkändes på 1990-talet. Men Israels regering fruktade att förlora parlamentsvalet om några veckor om den valt dialog i stället för anfall.
  Det krävs större mod att tala fred än att föra krig. ”

  skriver Peter Löfgren i sin artikel i DN som var med när stenar mot dödande skott för 21år sedan utplånade kvinnor och barn i Gaza…Han minns föräldrar bärande på sina döda lemlästade barn . Peter glömmer aldrig skriken och utropen på hämnd..Det var efter detta Hamas bildades…

  ’http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2207&a=873220

  Så föds monster- som mördar- som förtrycker. Ur rädsla och förtryck eller maktbegär- beror på vilken del av mänskligheten man ser det ur: Palestinier eller Israels militär/ makthavare. Kanske föds även monster utanför dessa länders gränser på grund av detta krig?
  Kan det vara en nyckel till förtsatta övergrepp på mänskliga rättigheter-
  vilka inte når ett slut om vi väljer att inte sätta ned foten och kräva ett stopp globalt?

  Ny Action online ! Amnesty International USA..

  Var med och vädja till kongressen i USA att hjälpa humanitära hjälparbetare komma in i Gaza och att ställa in alla överföringar av vapen till Israel !
  Den humana krisen i Gaza blirr värre för var dag som går.. civila ,oskyldiga kvinnor , män och barn är dödas/ skadas, 750000 människor saknar tillgång till vatten och en miljon är utan elektricitet.
  Vädja till kongressen att agera snabbt för att hjälpa humanitära hjälparbetare komma in i Gaza och att ställa in alla överföringar av vapen till Israel.
  Signera petitionen här:

  http://xxxxxxxxx
  och här:

  http://xxxxxxxxxxxx

 34. Här kommer två upprop!

  Du kan välja att göra vad du kan för att inte ondskan skall triumfera till slut! Tillsammans agerrar Vi NU!
  Skriv ut brevförslagen till Israel och Hamas och skicka, mejla eller faxa dem till respektive adressat.Brevförslagen / mailadresser och adresser både till Israel och Hamas .Bara att kopiera eller skriva ut-dem hittar Du här:
  http://xxxx

  Ett sätt till att påverka: Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
  Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
  signera petitionen HÄR:

  http://xxxx

 35. Vilken idiot som helst lyckas få in en kommentar om de följer kommentarsreglerna. Betyder det att jag är en större idiot än alla andra eftersom jag inte lyckas ??