Skvallrade på Murdoch, nu Död!
En notis i Aftonbladet fångar min uppmärksamhet, den handlar om den journalist som först nämnde att Murdoch använde illegal telefonavlyssning som källa för sina slaskreportage i koncernens tidningar, Radio- och TV-kanaler.

AB: ”Sean Hoare, tidigare nöjesreporter för News of the World, var den första namngivna journalisten att anklaga Andy Coulson för att ha vetat om att hans anställda reportrar buggat telefonlinjer, påträffades död i sitt hem i brittiska Watford på måndagsmorgonen.”

Aftonbladet påpekar att journalisten ifråga, Andy Coulson, fått sparken från Murdochs medieimperium på grund av alkohol- och drogproblem. Frågan är vilken journalist som skulle klara att arbeta med en sådan verksamhet utan att bedöva sina sinnen med droger av olika slag. Jag anklagar givetvis inte Rupert Murdoch för att vara inblandad i Andy Coulsons död, men det borde vara angeläget att polisen i Storbritannien undersöker händelsen mycket noggrant.

Jag frågar mig givetvis om vår egen koncentration av ägande och makt inom media kan ha, eller få, liknande konsekvenser här i Sverige. I så fall borde vi antagligen se till att förhindra detta med hjälp av lagstiftning. Men det kanske är en alltför radikal reform för att våra makthavare ens ska våga beröra ämnet?

it Andra om: , , , , , ab123 ex123 svd123 dn123 sr123
5 svar till “Skvallrade på Murdoch, nu Död!”

 1. Håll ut Jinge! Vad jag kan se, så är det döende media de äger. Men inom kapitalismen kan dödsryckningar bli starka och skapa en del problem, det får man se upp med. Men bonniers inflytande sjunker med upplagorna, och kanske en dag kan vi alla få andas frisk luft!

 2. lagstiftning skulle vara något, med tanke på hur mkt av media som ägs av bonnier, fattas bara att de får rätten att bestämma vad som får skrivas på internet i sverige med:/

 3. Väldigt passande att denna snubbe dör precis efter det att han har agerat visselblåsare..

  ’Someone’s coming to get me’: Terrified phone-hacking whistleblower feared for his life before he was found dead
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2016132/Sean-Hoare-dead-News-World-phone-hacking-whistleblower-feared-life.html

  ”Last night a friend and neighbour claimed Mr Hoare, 47, had become increasingly reclusive and paranoid in recent weeks.

  ‘He would talk about someone from the Government coming to get him,’ he said.

  ’He’d say to me, “If anyone comes by, don’t say I’m in”.

  ’He was physically going downhill. He was yellow in colour and wasn’t looking well for the last month.”

  Men har man skumma hemliga nätverk som löper fritt inom stat/massmedia så går det så här.

  News International accused of dealings with ’rogue’ intelligence agents
  http://www.guardian.co.uk/media/2011/jul/13/news-international-rogue-intelligence-agents

  ”At the murkier ends of this scandal there are allegations that rogue elements in the intelligence services had very close dealings with executives at News International. We need to get to the bottom of that.”