Skurkstaten Grekland

Grekland var så angeläget om att komma med i EU att de ljög och förfalskade landets ekonomiska redovisning, ett brott mot de regler som gäller för medlemskap i unionen.

Nu har de begärt hjälp med sin ekonomi från Internationella Valutafonden och den Europeiska Unionen. Lyckligtvis så slipper Sverige betala Greklands skulder eftersom vi inte är medlemmar av Eurosamarbetet, men det kommer säkert att kosta oss pengar trots detta. Samtidigt så sjunker Euron nu i värde och det är väl svårt att se vilka konsekvenser det får för unionen i skrivande stund.

Personligen undrar jag om vi verkligen ska behöva ta ansvar för en nation som inte bara ljög om sin ekonomiska situation, ett land som är genomkorrumperat på alla nivåer? Vilket annat land som helst, men förfalskar man sina egna budgetutfall och låtsas ha en budget i balans vid inträdet så borde rimligen lag och rätt gälla även för landets politiska toppskick. Om jag medvetet skulle lura en bank för att komma över några miljoner skulle jag få tillbringa avsevärd tid bakom galler, om Greklands politiska ledning ljuger och därmed tilltvingar sig flera hundra miljarder, ja då händer ingenting?

Jag tror knappast att det folkliga stödet för EU ökar i det här läget, samtidigt så får alla EU-
kritiker vatten på sina kvarnar. Hur man ska lyckas hålla ihop en union som består av skurk-
stater begriper jag inte, och ännu har vi inte sett slutet på denna teater. Det är fler länder som håller på att falla ihop som korthus, något som då sker på resten av Europas bekostnad. Samtidigt kan man fråga sig hur EU:s egna kontrollinstanser fungerar. Ska en stat kunna sända in en medlemsansökan där sidorna som beskriver ekonomin utsatts för redigering i avsikt att dölja sanningen?

intressant Tags: , , , , , , , , dn svd e24b ex ab Läs oxo: anna ilsemarie annarkia int pamflett k&å lasse hampus jens zaramis t

  10 comments for “Skurkstaten Grekland

 1. 23 april, 2010 at 18:19

  Är det nån som har förväntat sig att ett kapitalistisk union som EU är.. att de spelar med öppna kort? Grekland är ett bevis på detta ,, men det är inte enda landet inom EU som har fuskat..
  Grekland är även ett bevis på kapitalismens misslyckande Två skurk partier har styrt och lett landet till detta elände den befinner sig idag.. Framför allt PASOK den s-k socialist partiet..
  Men detta har inte skett utan EU´s vetande.. För om vi ser i det stora hela.. så är det kapitalet som överlever krisen Inom Grekland och inom EU..

 2. Bengt
  23 april, 2010 at 18:50

  Eurozonen är orsaken till Greklands kris. Länder så olika som Grekland, Irland, Tyskland och Finland kan inte ha samma valuta med samma styrränta, det säger sig själv. Euron är en katastrof, och fler länder lär följa. Spanien, Italien mfl står på tur.

  Grekland skulle kunna klara sig vidare alldeles utmärkt på egen hand, turistnäring och exporterandes oliver och annat. Med egen valuta blir köpkraften i samhället vad det har råd med. Med Euron blir det en konstlad ”likhet” över hela zonen, vilket leder till enorma spänningar.

 3. 23 april, 2010 at 18:57

  Svensk media skrapar knappt på ytan av ett gigantiskt finansiellt problem där Greklands ekonomiska kris är ett yttre symptom men där den verkliga orsaken är ett i grunden felaktigt konstruerat monetärt system.

  Varför kommer Goldman Sachs så enkelt undan?

 4. blingbling
  24 april, 2010 at 01:48

  ’Lyckligtvis så slipper Sverige betala Greklands skulder eftersom vi inte är medlemmar av Eurosamarbetet, men det kommer säkert att kosta oss pengar trots detta.’

  Det skulle jag kanske inte vilja slå vad om, vad tror du dessa pengar är öronmärkta för och hur verkar prognosen vara för att vi får tillbaka stålarna någonsin ?

  http://www.rod.se/beslutat-i-riksdagen/Sverige-ger-kredit-till-IMF/

 5. Christer W
  24 april, 2010 at 19:06

  Underligt vad alla stirrar på Grekland när det går t.ex. att stirra på Storbritannien. Troligtvis är Grekland alibit för det som komma skall i inom EU.

  • blingbling
   25 april, 2010 at 00:58

   Jodå, jag stirrar storögt på Late Great Britain (och några till), takten som skuldräntan tickar med är imponerande, och det återspeglar sig ju i pundets kurs, kan inte minnas när det var så billigt. Rätt imponerande vad en halvraspig Järnlady kan lämna efter sig i katastrofväg, det tyskarna misslyckades med fixade hon.

 6. elpolacco
  26 april, 2010 at 00:26

  som polack ser jag med fasa på vad som händer i Grekland, det påminner mig om sovjetisk ekonomi, korruption liknande den i Latinamerika och Afrika, ingen tar ansvar,

  politiker som vinner val på nationalistiska och poppulistiska argument, hela det grekiska samhället är demokratiskt omoget…och deras politiska klass,

  Politiker gör allt för att tävla med Turkiet, Grekland har stösta militärutgifter i hela EU ,
  såna utgifter kan man bara ha när man rustar för krig, och bara under ett eller två års tid, och sen måste kriget komma annars går man bankrutt,

  jag frågar mig själv ,vad har grekerna använt EU-bidrag i milardklöasen sedan 30 år tillbaka till?
  feta ost….och olivolja…+ subventionerad turistnäring,

  EU har varit så glada och stolta att den anrika nationen är ”demokratisk” att ingen vågade säga till,
  skattemoralen är mycket dålig, själva staten Grekland är det ingen grek som bryr sig om bara föreställningen om storheten, den forna…

 7. elpolacco
  26 april, 2010 at 00:34

  Grekland skulle behöva den polske finansministern som fått Polen på fötter, Balcerowicz, han kommer få nobelpris snart, det krävdes tuffa reformer i det redan fattiga samhället, men det lyckades! Polen hade 1300% inflation, tomma hyllor i butiker, brist på allt,
  en ineffektiv industri, som jag ser det kommer det ta grekland minst 10 år att komma på fötter igen,
  skuldberget bara växer…jag undrar hur mycket betalar Grekland till USA och frankrike för deras flygplan…

  F16 …Mirage…

  sen är Grekland inget rättvisestat…alla myndigheter är korrumperade, och detta år 2010..!

  mutor finns överallt som en cancersvullst, fungerar inte rättsstaen då rasar allt, den ekonomiska utvecklingen kan inte bli av då mutor avgör allt, vem vill investera i sådant land?

 8. kurt moliis
  5 maj, 2010 at 09:01

  Skriv in referenser nästa gång. / Jinge

Comments are closed.