Skilsmässa för otrohet i – Second Life

Idag fick jag mig ett gott skratt när jag läste Aftonbladets Vendela. En kvinna i England blev ilsken för att hennes man gått till en ”prosti-
tuerad” i Second Life, den omoderna virtuella världen som ägarna tjänar stora pengar på.


AB:
”Det var internet som sammanförde brittiska Amy Taylor och David Pollard. De möttes i ett chattrum 2003, blev kära och gifte sig så småningom. Men det var också nätet som fick dem att separera. Båda gillade dataspelet Second life. Och en dag upptäckte Amy Taylor att hennes mans karaktär i spelet, hans så kallade avatar, hade sex med en prostituerad. – Jag blev så arg och var så sårad. Jag kunde inte tro vad han just gjort. David Pollard sade att det var Amys fel, eftersom hon inte gett honom tillräckligt med uppmärksamhet.”

Antagligen är historien planterad i Aftonbladet, det har inte hänt men läsarna tror kanske att det hade kunnat hända, en mycket virtuell nyhet. Jag gissar på att det är den reklamfirma som säljer hus och mark i den virtuella världen, de som lockade Svenska Institutet att spendera 100 000 kr av skatte-
betalarnas pengar på hus och mark i låtsasvärlden, möjligen var också utrikesdepartementet inblandat, jag minns inte. Men helt klart är att det är ett lönsamt geschäft, för varje ”kvadratmeter” de säljer så bygger de ut nya kvadratmetrar någon annanstans i hopp om att fler ska luras in i verksamheten.

Jag har tidigare uppmärksammat en blogg som ofta presterar 10-12 blogginlägg vissa dagar, en person som använder ett kvinnonamn men som troligen är en manlig Uppsalabo med direkta affärsintressen i Second Life. Jag kan givetvis inte bevisa det, men det är mycket som talar för att jag har rätt.

Second Life är en chatt, ingenting annat. Ett chatt i raden av chattställen. Några av dessa chatt har byggts upp till en sorts seriemagasin med rörliga bilder, det kallas virtuellt men då ska man ha en väldigt bred definition på begreppet. SL var hyfsat populärt ett tag då det dök upp, vissa bloggare bräkte stort om att det var framtidens internet och att ”alla” företag skulle finnas där.

Idag vet vi hur det gick, företeelsen tynar så sakteliga bort och därför så intensifieras nu en massa spin runt geschäftet. Och, nu skriver även jag om det igen och bidrar därmed. Men glöm inte min avslutning; Bry dig inte om Second Life, du kan lika gärna chatta i MSN eller någon annan chatttjänst. Då behöver du inte köpa en massa kläder, eller i värsta fall hus. Det handlar uteslutande om en metod att lura av folk deras pengar, ingenting annat.

Lura i folk att du har ett annat kön än du faktiskt har kan du göra ändå… -> AB SvD Dagen it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Second Life, Chatt, Geschäft, Lurendrejeri, Virtuellt, Bluff, Chattrum, Spel, Lek, Pendar, Lindendollar, Politik[/tags]

  3 comments for “Skilsmässa för otrohet i – Second Life

 1. G-Town
  15 november, 2008 at 09:09

  En prostituerad?? Haha, och någon köper alltså detta virtuella sex (och uppenbarligen snackar vi inte p-rulle heller här) för riktiga pengar??

  Kul att se hur dom ser ut i verkligheten jämfört med deras låtsasbilder också.. :D Inte lika smickrande direkt.

  Tycker du har rätt med att hela det här ”virtual reality” köret knappast är nåt att bry sig om.. Att någon kan ta det på så stort allvar att dom gifter sig och skiljer sig pga det tom.. Bizarrt.

  Tur att nån inte anmäler en för mord för de gånger man brukade spela GTA iaf.

 2. Viveka
  15 november, 2008 at 11:56

  Angående kvinnliga alias.
  Jag vet ej säkert, men tycker allmänt att män oftare både lurar och luras ifråga om sitt kön.
  Själv är extremt känslig för och märker direkt när det är en man som lagt sig till med ett kvinnligt alias.
  Kan ej peka direkt på vad som avslöjar dem, men det är något i meningsuppbyggnaden och sedan både typen av ord och hur orden används, som ”sticker ut” och pekar på det är en individ av manligt kön.

 3. katta
  18 november, 2008 at 12:27

  Inte nog med Svenska institutet. Malmö kommun fick 800 000 från EU för att öppna medborgarkontor. Nu tycks budget spräckt och ytterligare 300 000 ska tas av skattepengar. De ska visst öppna i december.
  ”Även en kommun måste våga ligga i täten” säger Daniel Persson, politiskt ansvarig
  Men att satsa på Second Life är väl snarare att hamna i bakvattnet!

Comments are closed.