Skicka hem Tre Kronor

Nu har jag sett de två första matcherna i Ishockey-VM och tycker att vi inte borde ha ställt upp. Sveriges Tre Kronor är en blek kopia av tidigare års landslag.

När Lettland tenderar att se ut som något slags mellanting mellan gamla Sovjet och Tjeckoslovakien så handlar det inte om att Lettland blivit så mycket bättre, det handlar om att det svenska laget har blivit sämre. Vi kan inte heller skylla på NHL. Samtliga lag i förstagruppen saknar NHL-spelare och nu är vi korta på backsidan, på målvaktssidan har vi varit det länge. Visserligen har Henrik Lundqvist blivit utbytt ett par matcher i Rangers, men ingen kan bortse ifrån att han är en av världens bästa målvakter, utom Bengt-Åke Gustavsson då förstås.

Att hoppas på medalj i en tävling som kallas världsmästerskap utan att världens bästa spelare tillåts delta är absurt. Det måste rimligen bli en sak för alla hockeyns organisationer att lösa tillsammans. Möjligen ska tävlingen flyttas till veckorna före midsommar om det inte går att lösa på annat sätt. Nu är det ”marknaden” som hindrar de bästa från att vara med, låt då denna marknad ta konsekvenserna och lägg ner VM helt och hållet.

Ikväll ska Tre Kronor få stryk av USA, ett lag som inte heller kan delta med sina bästa spelare. Kanske man ska kalla dessa VM som spelas med B-spelarna för B-VM istället?

i Andra om: , , , , , , , , , , DN123 SvD12 AB123 Ex12 t

[tags]Hockey-VM, Ishockey, Henrik Lundqvist, Fiasko, NHL, KHL, Hockeyligan, Elitserien, USA, Lettland, Politik[/tags]

  6 comments for “Skicka hem Tre Kronor

 1. Matte R
  29 april, 2009 at 19:11

  Ja matchen mot Lettland var usel verkligen. Ikväll blir det torsk.

 2. Kurt
  29 april, 2009 at 19:54

  Det är just när Sverige spelat dåligt i de första omgångarna, som de gått riktigt långt. Annars brukar de vinna alla kvalmatcher, för att sedan åka ut i slutspelet.

 3. Max
  29 april, 2009 at 21:00

  Ja det borde inte kallas VM om inte de bästa kan vara med. Får köra VM vartannat år utom OS så ska det väl gå att fixa?

 4. 29 april, 2009 at 23:36

  Vilken jävla match!! :-)

 5. xhizors
  30 april, 2009 at 11:37

  Piskvändning, sluta klaga på våra kära kronor.
  Dom gjorde allt dom kunde och VANN!!!!

  • 30 april, 2009 at 11:49

   Ja det var fan-i-mig en otrolig match. Jag satt och tänkte vad-var-det-jag sa ända till de sista minuterna innan förlängningen.

   Heder! Men idag blir det för tufft tyvärr…

Comments are closed.