Skicka en sko till Bush


Det jag personligen hoppas på i nuläget är att amerikanerna, och alla andra som befinner sig i Washington, ska spatsera förbi staketet på Pennsylvania Avenue och stillsamt överlåta en gammal doja till president George W Bush. Man kan göra det genom att helt enkelt slänga den över staketet.

Oberoende vad man tror och tycker om USA som rättsstat så har jag svårt att tänka mig att polisen i staden skulle gripa varenda en som gjorde just så, och ställa dem inför rätta. Det vore ett så oerhört bakslag för presidenten att han säkerligen aldrig skulle tillåta det.

SvD: ”En hel värld har sett tv-bilderna av hur en irakisk journalist kastade sina skor mot den amerikanske presidenten under hans avslutande presskonferens i Bagdad i söndags. På arabiska och iranska tv-kanaler har bilderna körts om och om igen, ofta i slowmotion. – En avskedskyss, din hund. Det här får du från änkorna, de föräldralösa barnen och dem som har dödats i Irak, ropade den irakiske journalisten Muntadar al-Zaidi när han från bara några meters håll kastade sina skor mot Bush, som duckade blixtsnabbt.”

Vi andra, vi som befinner oss på andra sidan atlanten, har också möjlighet att lämna vårt lilla bidrag. Ta en gammal gisten doja och slå in den och skicka den till George W Bush, 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500, United States, adressen finns också i bilden.

Min våta dröm är givetvis att ett antal tidningar skulle uppmana sina läsare att uttrycka sina känslor kring vad Bush gjort med världen sedan han kom till makten, men tidningar är normalt så måna om att

vara politiskt korrekta att det enbart stannar vid en dröm. Så det som ska göras får jag nog göra själv om det ska bli något. Jag ska leta fram mina gamla spruckna joggingskor som jag av någon anledning inte slängt, den sämsta av dessa ska jag skicka med post imorgon. Jag vet inte vad det kostar, men visst sjutton är det värt en hundralapp i porto.

Egentligen kanske man skulle leta fram hans adress till ranchen i Texas, där har han säkerligen utrymme att förvara den sortens folkliga yttringar.

SvD1 DN1 AB VG Dbl

it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Montather Al-Zeidi, Skor, Hund, Bush, Bagdad, Vita Huset, Irak, Mellanöstern, Protest, Politik[/tags]


30 svar till “Skicka en sko till Bush”

 1. Det vore kanske en bra ide? Gamla skor slängs ju lite hursomhelst. Varför inte skicka tonvis med gamla skor till George W Bush? Om man bara visste adressen till hans ranch…

  • Om man bara visste adressen till hans ranch…

   Ta reda på den Christer! Det borde räcka med
   George W Bushs ranch
   Stad, Stat, USA

 2. Bra, jag ska ta en gammal lågsko med hål i sulan och packa den i ordentligt julklappspapper och skicka i morgon. Tack för tipset!

 3. Jag hänger på!
  Mina gamla skor kommer att åka över Atlanten till det vita huset imorgon!
  Hoppas de hinner komma fram innan Obama tar över!
  Tänk om fler kunde haka på idén!!
  Får hitta på en bra avsändar-signatur .
  Nån Idé?

 4. Hahaha :-) :-)

  Kollar man ENBART på denna bloggning så är det en massa annonser för skor, fotvård mm… :-)

  Passar bra, det har inte varit så mycket intäkter från Googleannonserna på sistone… :-)

  + Hotell nära George Bush ?? :D

  Man kan konstatera att AdSense är ett avancerat annonsverktyg. :)

 5. Juste grej Jinge! Jag ska göra som Micke och och kolla in skåpet efter ett par gamla pjuck. Har för mig att mina gamla Nike finns där, då kan gubben få en garanterat illaluktande sak. Inte en aaaning om vad det kan kosta, men gissningsvis ligger det runt hundringen. Det är det värt, sure! :-)

 6. Alltså Jag gillar din Idé Jinge ju mer jag tänker på det! Skapade precis nedanstående meddelande och skickade det via msn till alla på min Lista! Kanske dina Läsare här kan göra detsamma :) Jag överdrev kanske lite med det där med tusentals men jag hoppas verkligen att det blir en hel del så att det kanske uppmärksammas i Media … Han förtjänar verkligen mer än så men detta är det mest civilicerade ”attentat” som kan genomföras.

  ”Haka på idén som tusentals vill genomföra! Kommer att kosta dig nån hudralapp men det är det värt!! Lägg dina gamla skor och skicka de som en avskedskyss till George W Bussh innan han lämnar vita huset! Adressen är: George W Bush, 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500, United States (OBS FÖR DETTA VIDARE TILL ALLA DU KÄNNER – Vi Måste visa Världens Missnöje över den Politiken Han Drev)”

 7. Finaste var iaf herr Malms blogg (ja han som är gift med en där Äggulan) om att numera i Irak så har jänkarna minsann fixat pressfrihet.
  Skoj att herr malm postade INNAN det kom fram att de brutit armen, revbenen och sparkat Al-zaidi i huvet efteråt. Det är liberal pressfrihet det!

  Ceterum censeo Israelenem esse delandam.

  • Finaste var iaf herr Malms blogg (ja han som är gift med en där Äggulan) om att numera i Irak så har jänkarna minsann fixat pressfrihet.

   :-) :-)

 8. Jag skickar imorgon min makens dojor… Inga skor i världen kan stinka så mycket att man får ont i näsa. På resa över Atlanten, kan paketet öppnas enbart av personer med gasmask!
  Eftersom Bush har aldrig hittat Saddams kemiska vapen, så skickar jag Niklas skor som är 100 gånger värre :o)

  PS! Portot för en sko kan kosta bara 150-200 kr och kommer till USA efter en vecka.

 9. ArendtAttack!

  Kalle Anka Malm är otroligt kul.
  Visste du att hans fru körde honom i baksätet, gömd i bilen, för att undvika journalister under tiden när spion-skandalen..? Bilen där han gömdes in kallades för ”Pärla”! :o)
  Sen när han talade inför muslimer (under valet), en irakisk man har frågat honom ”Varför är du islamofobisk?” Och Fredde svarade: ”Jo, men du, min fru är muslim…!” Han kunde inte tala vidare, publiken började skratta och folk ropade: ”Är det din fru som har bidragit till din trauma?” etc.
  Sen stack Fredde och glömde bort sin jacka på stolen. En man tog hans jacka och sprang efter honom. När mannen kom tillbaka då talade han:
  ”Ju mer jag sprang efter Fredrik Malm, desto mer sprang han från mig!” Alltså, det tog lite tid att Fredde-Kalle Anka fattar om att ingen vill göra honom illa utan bara ge honom hans jacka!

  :o)

 10. Jag tycker att de som ofta läser på utländska bloggar borde översätta den här texten och posta den i kommentarer där. Då blir det mer spridning på idén och det kan nå en omfattning som gör att det blir omskrivet i tidningar jorden runt. Det skulle i så fall innebära att Vita Huset fick flera ton med gamla illaluktande skor. Ett effektivt sätt att uttrycka föraktet för Bush.

 11. För några år sedan la släktingar till amerikanska soldater som dött i Irak ut deras kängor på gräsmattan framför Vita Huset.
  Jag vet inte vad som hände sedan, men det var åtskilliga dojor som låg där i tyst protes mot det onödiga dödandet.

 12. Adsense har ändrat sig och vill nu att jag antingen ska åka till dold.se för att ”undvika FRA-lagen” eller också till overvakningsbutiken.se där jag bl a kan inhandla en ”vandalkamera” … Undrar varför dom inte har några poliskameror?

 13. Jinge #18, det kan väl vara ett med knallsnöre från Buttericks, garanterat ofarligt men karln kanske skiter i brallerna av skräck.

 14. Jag har skickat skobloggen runt till mina kontakter ute i vida världen. De är överförtjusta över förslaget att skicka gamla skor till Vita Huset.

  Dock har jag två synpunkter.

  1. Spar några gamla par skor, eftersom Obama är värre än Bush!

  2. Det är faktiskt inte riktigt juste att kalla Bush för en hund. Jag menar vad har människans bästa vän gjort för ont för att få bli jämförd med en massmördare?

  MVH

  Lasse W

 15. Rätt Lasse W,
  Att kalla Bush för en hund är kränkande för alla hundar i världen!
  Det är väl snart läge att hyra en container så att vi får ned fraktkostnaderna?

 16. Haha =D Hoppas det går bra inte för jag tror det är Bush som öppnar paketen med skor i men det hade ju varit festligt.

 17. Den irakiska chefsåklagaren Abdulla Bayraktar bekräftade att journalisten Montather kommer att ställas inför rätta anklagas för misshandel samt för kränkning av Bush och den irakiska premiärminister Maliki
  Han tillade att Montather riskerar mellan 7 till 15 års fängelse enligt den irakiska lagen
  Rapportrar utan gränser krävde hans frigivning omedelbart

 18. Arabvärlden har haft mycket roligt de senaste 48 timmarna och detta genom att skratta , läsa poesi , skämtar , använder mobil meddelande , lyckönskningar och välsignelser över journalister Montathar skor som numera kallas för ” atom skor ”
  montather har blivit en stor hjälte , de arabiska TV kanalerna ändrade sina program och bjöd in journalister och humor folket för att fira och tala om hur kan man kasta skor på Bush
  En av dessa sa ” när skorna talar då ska Bush hålla käften ”

 19. Hahaha, jag tror herr Malm läser kommentarerna härinne! Han har nämeligen plockat bort sin bloggkorv om Al-Zaidi!
  Å andra sidan så har han ju Yyyhlmark som mentor och där är ju icke sanning, heder och ryggrad (eller frihet, jämlikhet och broderskap) egenskaper som bygger en folkpartist.
  Personligen tycker jag det väldigt obehagligt att förtroendevalda i Sveriges Riksdag anser att lögn och förbannad dikt är dagliga verktyg i deras yrkesutövning.
  Finns det ngt sätt vi kan hjälpa till med avpolleteringen av denne opportunistiske hyena? Kanske mailbomba den lokaltidning han skriver i och påpeka herr Malms trivialiserande av fakta? Eller tipsa PKK om att nu jäklar är Äggulan inte sunny-side-up längre och har börjat harangera om hur illa det gått i Kurdistan. Eller tipsa Robert Weil om att nu finns det 2 Dilsakompisar som behöver jobb? Alla som har med Weil att göra blir ju per automatik lite av före-dettingar!

 20. Kul ide som jag länkar till från mitt senaste inlägg. Dock känner jag mig för egen del nöjd med att mannen i frågan tar sina skor och går ut ur Vita huset

  /PC

 21. John #15,
  Ja det var synd att han missade och det var nog därför de kastade honom i fängelse…