Skämta aldrig med en Folkpartist


Idag på morgonen drabbades undertecknad av en lätt chock. Det var Aftonbladet som puffade för en ledarartikel på det sätt som syns på bilden. Själv hade jag tänkt skriva några rader med rubriken ”Man ska aldrig skämta med en Folkpartist” men jag kom helt av mig. Det var Katrine Kielos som hade skrivit ledaren och min upprördhet lade sig efter att jag hade läst vad hon skrev.

Kielos/AB: ”När William i går gifte sig med Kate Middleton var det åter till en melodi av kris och vi-måste-göra-vad-som-krävs. Logiken är densamma som på de flesta håll i Europa: finans-
sektorn orsakade krisen – alltså ska löntagarna betala. Sam-
tidigt har oppositionsledaren Ed Miliband svårt att nå ut. På något sätt måste Storbritannien få ordning på sina stats-
finanser. Men inte genom att slå hårdast mot de svagaste. Och att förklara hur det ska gå till har Labour inte lyckats med.”

Jag skrev en del om kungafjäsket som har slagit ut i full blom i media, idag fyller mannen med kaffeflickorna sextiofem år så det lär väl fortsätta idag. Jag undrar om personen ifråga har för avsikt att vinka från en balkong på slottet, det borde i så fall inte förvåna. Jag skulle förstås ha lust att fotografera ett sådant spektakel men kan inte, jag står inte ut med tanken på att bli betraktad som en rojalist av de flaggviftande små tanter som drömmer om att vara 18 år och kaffeflickor.

The Guardian har en lika listig som dum finess på sin hemsida. Längst upp till höger i deras kungafjäsk så har de en knapp, ”Republicans click here”, något som knappast behöver översättas. Det som händer om man klickar är att det bara knäpper till och varenda artikel om fånerierna försvinner. Det är skojigt, men samtidigt så kan ju fler tidningsfabriker få för sig att journalistisk heder inte längre spelar någon roll om man lägger in knappar som passar läsarnas sympatier eller antipatier.

För ska sanningen fram, och det ska den ju i denna blogg, vad skulle hända om varje tidning hade en knapp som kunde filtrera bort borgerlig propaganda? Tidningarna på webben skulle bli tämligen innehållslösa, å andra sidan skulle det ju vara skönt att slippa Lena Mellin och de andra språkrören som tillhör lag Reinfeldt. Expressen toppar sitt webblöp idag med en artikel med rubriken ”Ingen Juholteffekt för Socialdemokraterna”, tänk hur lurade vi är, förr sades det alltid att journalistkåren bestod av människor med hjärtat till vänster…

it Andra om: , , , , ab12345 ex12 dn1234 svd12 svt1 ekot1


Ett svar till “Skämta aldrig med en Folkpartist”