Ska vi verkligen sälja vapen, sjukvård och LKAB?

Jag tror att många är rätt trötta på resonemanget om vapenfabriken i Saudiarabien, man förvånas väl kanske främst över att det var Socialdemokraterna som initierade dessa smutsiga affärer. Idag berättar Sveriges Television följande:

SVT: ”Försvarskoncernen Saab marknadsför sina produkter med fraser som ”See first – Kill first” och att de passar för ”mjuka mål”.

När företaget visade upp sig på en vapenmässa i diktaturen Qatar fick potentiella köpare information om att stridsflygplanet Gripen garanterar en ”hög dödsratio””

Under de diskussioner som varit de senaste veckorna så har både Stefan Löfven, Göran Persson och Urban Ahlin hävdat att vi måste exportera vapen, och som jag förstår saken så är det huvudsak-
ligen av två skäl. Det ena är att vi måste ha en egen tillverkning för att säkra vår egen alliansfrihet. Jag skulle kunna säga många saker om det, för är det något vi är så inte är det alliansfria. Det är en medveten politisk lögn från dem vi försörjer med våra skattemedel.

Det andra är att staten (vi) tjänar ett par miljarder årligen på den vapentillverkning vi har, men även om det kan man använda en vokabulär som inte är barntillåten. Vi har redan sålt ut en massa statligt ägda företag och på det sättet skänkt bort löpande statsinkomster till olika klippare, och fler är på gång. Man planerar att sälja vår bästa pengakossa som heter LKAB. På det sättet är man på väg att avveckla allt statsägt, men just vapenindustri och flyplanstillverkning ska vi behålla? Det är givetvis ett mysterium, eller egentligen inte. Både högeralliansen och socialdemokratin är numera för att avveckla allt samhällsägt i sann nyliberal anda.

Idag när jag var ute och gick så passerade jag bilen på bilden. Ser ni vad det står på bildörren? Det står Private Nursing, uppenbarligen är det ett företag som säljer hemsjukvård till dem som har råd att betala. Jag blev illa berörd, varje person som bor i Sverige ska givetvis ha den sjukvård som behövs, och maximal utgift för det ska vara upp till högkostnadsskyddet. Men icke, jag kanske är extrem som vill ha en samhällsägd sjukvård, men så har jag också gått hos Aleris AB där det senare visade sig att de skickat fejkade räkningar till Landstinget (skattebetalarna). Nu har Wallenberg tagit över, precis samma sak som är på gång att ske med LKAB.

Ställer sossarna upp på det så måste jag överväga om det går att rösta på ett parti som hösten 2014 kommer att rösta för att en socialdemokrat ska bilda nästa regering.

it Andra om: , , , , , , , , svt sr1 dn1234 svd123 ab123 gp

  7 comments for “Ska vi verkligen sälja vapen, sjukvård och LKAB?

Comments are closed.