Självklart reagerar Iran

Iran hotar Israel berättar ett TT-telegram som Aftonbladet publicerat på sin hemsida. Om uppgiften är korrekt eller inte vet jag inte, det kommer väl att visa sig under dagen.

AB: ”Teheran. Irans revolutionära garde hotade på lördagen att angripa Israels kärnanläggningar om Israel attackerar Iran. Det sade en talesman för gardet i den iranska arabiskspråkiga tv-kanalen al-Alam. – Om sionistregimen attackerar Iran så kommer vi med all säkerhet att slå till mot deras atomanläggningar med våra robotar, sade gardets överbefälhavare Muhammed Ali Jafari.”

Personligen så tror jag att det är korrekt, för självklart så bör Iran slå tillbaka om Israel bombar landet. Rimligen borde ett antal muslimska länder omedelbart försättas på krigsfot i ett sådant läge. Dessvärre vet vi av erfarenhet att de diktatorer och despoter som styr de muslimska länderna i Mellanöstern går USA:s ärenden, något som kostar amerikanska skattebetalare miljarder av dollar, kanske till och med dagligen.

Man kan få ett intryck av att Israel helt struntar i vad omvärlden tycker om alla deras brott mot FN:s resolutioner, deras brott mot Genèvekonventionen och de andra lagarna som reglerar hur stater ska uppföra sig i krig. Att de också bryter mot närmare hälften av FN:s regler om mänskliga rättigheter är också bekant för de flesta. Den som tvivlar bör surfa in på regeringens hemsida och söka efter de ”mänskliga rättigheterna” och själv jämföra dessa regler med hur Israel behandlar palestinierna.

Men Israel är definitivt inte likgiltigt för vad omvärlden anser om dem. Man har satt upp ett flertal grupper som ska bombardera tidningar och hemsidor med insändare och kommentarer, som ska beskylla all israelkritik för att vara antisemitisk, en gammal metod som nu har fått en egen miljon-
budget inom det israeliska utrikesdepartementet.

Oavsett om Iran har för avsikt att skaffa sig kärnvapen eller inte så har definitivt inte Israel med den saken att göra. Israel har själva någonstans

Palestine

mellan tvåhundrafemtio och fyra hundra kärnvapen-
stridsspetsar, samtidigt som landet är det som bryter mest mot FN:s regler och krigets alla lagar. Det är en skandal att världssamfundet tillåter det, något som inte skulle ske om inte USA lade in sitt veto i alla beslut som skulle gå emot Israel.

Reklam

i Andra om: , , , , , , , , , , , ab dn svd12 dagen hd svensson loke pgs Kristen-v kim björnbrum frilans johan luftslott anna t

[tags]Israel, Iran, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Palestina, Kärnvapen, Netanyahu, Mänskliga rättigheter, Krigshot, Bomber, Politik[/tags]

  16 comments for “Självklart reagerar Iran

 1. Lars
  25 juli, 2009 at 12:13

  Är rimlig reaktion från Irans side om Israel igen börjar ta lagen i egna händer. Det är också som du säger klart noterbart om Isreals bekymmer för omvärlden reaktioner och dras massiva insändar flod i media. Frågan är dock vad USA kan åstadkomma med tanke på hemma opinionen. EU reaktioner borde rimligtvis samordnas med USA på ett tydligare sätt än idag mot Israels motstånd till en 2 stat lösning.

 2. karl (ej bildt)
  25 juli, 2009 at 12:16

  Återigen, varför ska inte Iran (som inte hotar eller ockuperar något annat land), få ha kärnvapen , medan Israel (som ockuperar Palestina och bedriver folkmord och hotar och bombar sina grannar) får ha det??!

 3. Merit O
  25 juli, 2009 at 12:18

  Det är självklart att arabländerna bör göra gemensam sak med Iran om Israel börjar slänga bomber på fredliga länder. Vad jag vet har inte Iran angripit något land på hundratals år. Men det är klart, Ahmadinejads uttalande om att Israel kommer att försvinna på samma sätt som Östtyskland och Sovjetunionen har ju förfalskats så till den grad att folk numera tror på förfalskningen. Men sätter apartheidstaten igång att bomba gå går jag ur Folkpartiet där jag är medlem. Här är det lågt i tak om man inte är israelbeundrare.

 4. Pingback: David
 5. Hasse
  25 juli, 2009 at 15:47

  En anledning så god som någon till att Iran inte får ha kärnvapen är att landet har skrivit på icke-spridningsavtalet.

  • Jinge
   25 juli, 2009 at 15:56

   Bra argument Hasse!! Då ska vi väl ta bomberna från Israel oxo för de har inte heller gjort det.

   Eller hur??

 6. Palestinier
  25 juli, 2009 at 16:11

  Ingen som vet vilka åtgärder kommer att användas mot Iran , det vara både diplomatisk och militärt
  Iran har inga vänner i arabvärlden förutom Syrien , Egypten och Saudiarabian ser på Iran som ett hot och har diskuterat detta med Israel , de har också sagt att de kommer att välsigna varje attack mot Iran

  Israel kan aldrig förstöra en stor del av Irans kärnteknisk anläggningar , de är utspridda och några av de är under jorden
  En militär angrep kan förstöra vissa men då skulle Iran göra allt för att skynda utvecklingen utan återhållsamt
  Det är naivitet i västvärlden som vill erbjuda Iran en belöning för att stoppa sitt kärnvapenprogram utveckling , Iran kan spela på västvärlden för att ha tid att slutföra sin kärnvapen
  De Iranska ledarna är smarta och vilseledande och det finns ingen som tror på de

  Israel försöker visa Iran att de har mer än en ubåt i närheten av den Iranska kusten vid alla tillfällig men det avskräcker inte Iran
  Israel kan inte använda en atom bomb i ett förebyggande syfte , det finns inte en enkel lösning

 7. 25 juli, 2009 at 16:54

  Iran, liksom alla andra länder har rätt att försvara sig. Men man måste också inse att hotet mot Israel också är reellt, och har varit så i decennier. För egen del tror jag det är oändligt viktigt att försöka se två sidor av den här saken och inte snöa in sig på antingen den ena eller den andra, som är alltför vanligt hos både Israel- och Palestinaanhängare.

  • 25 juli, 2009 at 17:01

   Man behöver givetvis inte dra in Palestina i detta alls. Iran har inte hotat Israel, men Israel har hotat Iran. Det blir en mycket enkel matematik.

 8. Martin Forsman
  25 juli, 2009 at 22:59

  Jag vill defenitivt inte ställa mig på Israels sida, men faktum är väl att Apartheidstaten aldrig skrivit under icke-spridningsavtalet och således är i sin fulla ’rätt’ att inneha kärnvapen. Med detta sagt så är den självklara konsekvensen att omvärlden bör införa sanktioner mot Aparthiedstaten och defenitivt sluta sälja eller köpa vapen eller krigsrelaterat materiel med dom.

  Stater som konsekvent och med fullstänidg likgiltighet mördar och lämlästar 1000-tals civila årligen i syfte att befästa sin maktposition ska i humanismens och anständighetens namn bojkottas av de stater som inte accepterar ett sånt betéende.

  Hmmm … insåg just att även USA borde bojkottas av ovan nämda anledning.

 9. Mackan
  26 juli, 2009 at 05:14

  Det är märkligt att Israel kommer undan med att hota sin omvärld hela tiden?

 10. Staffan J
  26 juli, 2009 at 10:31

  Rasister ej välkomna! / Jinge

 11. Sara G
  26 juli, 2009 at 19:01

  Tom, jag tycker inte det är fel av Iran att förse nämnda organisationer med vapen. israel ska inte vara det enda samhälle som har rätt att vara rustad upp till tänderna med atombomber. Och vit forsfor, naturligtvis.
  Vi vet att USA stöder israel med miljarder dollar om året att de ska kunna införskaffa vapen och upprusta i s. k. ”försvarssyfte.” Med effekten att de obehindrat kan fortsätta mörda försvarslösa kvinnor, åldringar och barn.

  För övrigt ä detr israel som är ett hot mot världsfreden, inte Iran.

 12. 27 juli, 2009 at 08:15

  Bitte, du måste syfta på hotet *från* Israel? Israel har inte varit hotat av något grannland de senaste 30 åren. Däremot har de själva attackerat sina grannländer.

 13. Sara G
  27 juli, 2009 at 12:30

  Bitte, om man som israel gör, ockuperar och stjäl annans land, så har det bestulna landet att med alla medel rätt att försvara sig enligt gängse krigslagar.
  Det är så man bör se på problemet israel, att de stjäl och ockuperar.
  Dessutom hånar, trakassera och dödar på det mest gruvliga sätt.
  Under israels senaste krig mördades omkring 1400 palestinier, därav minst 300 var barn. Man använde vit forsfor, som är ett fruktansvärt vapen, – och som dessutom är förbjudet, också enlig gällande krigslag. Bara så att du vet, Bitte lilla!
  Ungefär 10 israeler strök samtidigt med, de flesta under s.k friendly fire. (Jävla uttryck, föresten! Kommer förmodligen från USA, som är en fena på att använda orwellsk vokabulär!)

  israel är en av världens mest vapenbestyckade länder. Man har minst ett tiotal atombomber!
  Tycker du att några handgjorda raketer, som för det mesta missar målet, ska föranldea ett sådan fruktansvärt massmördande som israels senaste ”insats”?
  Känner du dig verkligen rättvis när du gör din bedömning, som lyder sålunda:
  ”För egen del tror jag det är oändligt viktigt att försöka se två sidor av den här saken och inte snöa in sig på antingen den ena eller den andra, som är alltför vanligt hos både Israel- och Palestinaanhängare.”
  Jag tycker det är ett uttalande som styrkar min uppfattning om att du är totalt
  ignorant om den verkliga situationen!
  Åk ner och bo i Gaza bland de instängda palestinierna så får du nog en annan uppfattning.
  Dessutom bör du nog läsa på lite bättre.
  Läs gärna om al Nakbah – och gå in på Palestinagrupperna, så kanske du blir lite mera informerad om läget.
  Jag blir så trött på såna som du som inte ens tänker själva, utan hör på och läser lite här och där om hur andra, ungefär lika dåligt informerade människor som du själv, yttrar sig om verkligheten som de tror, bara TROR, att den ser ut.
  Folk som egentligen borde vara tysta, eftersom de saknar tillräckliga kunskaper om det faktiska läget.

 14. Sara G
  27 juli, 2009 at 16:07

  För övrig så har jag själv besökt Palestina(Israel).

Comments are closed.