SJ mörkar om förseningarna
Jag har tidigare tagit upp det faktum att tågen allt oftare körs utan att tvättas, på Centralen har jag sett tåg som inte tvättats på månader. Möjligen räknar bolagen som kör trafiken att det förr eller senare blir regn. Det senaste är att Trafikverket nu slutat lämna information om orsakerna till tågförseningar.

DN: ”Ann-Christine Boije af Gennäs, tillförordnad chef för Trafikverkets driftledning i Göteborg, vill inte berätta varför Trafikverket inte längre informerar om att förseningar eller inställda tåg kan bero på lokskador eller att det saknas tågpersonal.”

Man kan på goda grunder anta att detta beror på att de vill skydda företagen, möjligen kan de skylla på konkurrensskäl. Men sanningen är att alla samhälls-
funktioner inte mår bra av att läggas ut på olika företag, något som främst fjärr-
tågsresenärerna kan vittna om. Det syns tydligast på tågtrafiken och apoteken idag och ju längre privatiseringsivern får verka, desto dyrare blir det att återställa det efter att det blivit politiskt omöjligt att fortsätta. Och dit är vi på väg.

När regeringen sparkar den förre moderatordföranden Ulf Adelsohn som ord-
förande för SJ på grund av att han kritiserat regeringen, ja då har man pekat med hela armen. Det är så demokrati ser ut när nyliberaler och affärsintressen styr.

it Andra om: , , , , , dn ab ex svd gp


5 svar till “SJ mörkar om förseningarna”

  1. Jag ska vara i Göteborg några dagar och vanligtvis tar jag tåget därifrån det är ju både miljövänligare och säkrare än buss/bil. Ingen idé att ens tänka tågresa i dagsläget.