Se upp för Dalmasarna Ohly!

Femton partiföreningar i Dalarna vill att Lars Ohly ställer sin plats till förfogande i Vänsterpartiet, man menar att han själv hindrar andra från att ställa upp som kandidater eftersom de solidariserar sig med Ohly när han säger att han vill fortsätta. En vänsterpartistisk variant av snällismen som är svår att acceptera.

AB: ”Vänsterpartiet i Dalarna uppmanar nu Lars Ohly att ställa sin plats som partiledare till förfogande. – Om framtidskom-
missionen kommer fram till ett nytt koncept för partiet tror inte jag att Lars Ohly är rätt person att leda, säger Thomas Ylvén, vice ordförande i Daladistriktet. Vänsterpartiets framtids-
kommission tillsattes efter valet i höstas med ambitionen att arbeta fram olika förslag för partiets framtida inriktning och organisation. Förslagen ska presenteras under våren och Thomas Ylvén, som även sitter i Vänsterpartiets partistyrelse, menar att om partiet ska förnya sig så bör man samtidigt tillsätta en ny partiledare.”

Jag har varit inne på ämnet flera gånger förut, jag räknade i helgen och då var det sju gånger jag fört fram synpunkten att jag tycker att Ohly bör ta sin Mats ur skolan. Då med anledning av att han ville fortsätta att gå till val år 2014 tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna, trots att bägge dessa partier har sagt att samarbetet är avslutat, och trots att många valt att inte rösta på (V) tack vare samarbetet. Det var likadant i samband med att (MP) och (S) öppet gick ut med att samarbetet var avslutat, senare samma kväll sade Ohly i direktsändning att samarbetet -fortsatte-, möjligen så hade han inte informerats, men det kändes inte speciellt bra.

Tidigare idag e-postade en annan vänsterpartist ett citat av Harold Pinter till mig:

”… eftersom de flesta politiker enligt de bevis vi har tillgång till inte är intresserade av sanningen, utan av makt och av att hålla sig kvar vid den makten. För att kunna sitta kvar vid makten gäller det att hålla folk i okunnighet, så att de lever i okunnighet om sanningen, till och med sanningen om sina egna liv.”

Harold Pinter, Nobelföreläsning 6 december 2005

it , , , , , svd dn svt

  4 comments for “Se upp för Dalmasarna Ohly!

 1. 11 januari, 2011 at 19:56

  Det är en spännande och intressant debatt detta. Jag undrar var den slutar. Är dock benägen att hålla med dalmasarna om att det är ett problem att diskussionen i Framtidskommissionen inte fick väntas ut innan partiledaren sa sitt.

  Det finns en debatt på Facebook du gärna får titta på och kommentera i gruppen Vänsterpartiets framtid:

  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_180991758582727

  Kamratliga hälsningar

  Mattias

  • 11 januari, 2011 at 20:05

   Själv går jag in på Facebook en gång i månaden och ignorerar alla förslag/förfrågningar. För mig räcker det med att tjööta här på bloggen. Såg iaf att ngn ansåg sig illa behandlad för att vederbörande hade kritiserats för att kritisera ledningen… :-)

 2. Järven
  11 januari, 2011 at 22:40

  Det heter Dalkarl! (…ignoranta stockholmare…det är irriterande…)

  Annars har du rätt i att Ohly måste avgå, eller hellre kastas ut, och med honom alla andra sossar i vänsterpartiet. Låt ungdomarna ta vid. De har ännu inte vant sig med höga politikerlöner och pseudomakt i parlamenten.

  Medelklassen behöver behöver ni inte bry er om. Det finns massor av människor som skulle få det bättre i ett socialistiskt samhälle. Satsa på dem.

 3. Bosse
  12 januari, 2011 at 01:55

  Att Ohly byts ut är självklart en grundförutsättning för att V ska överleva som riksdagsparti också i framtiden. Men det räcker inte, de måste också förnya sig och ompröva sin politik på flera punkter. Annars kommer de hursomhelst att hamna under fyraprocentsspärren i nästa val.

Comments are closed.