Se Oliver Stones film om USA:s historia på Kunskapskanalen NU!

Kunskapskanalen visar idag tionde och sistae avsnittet av Oliver Stones fina serie om USA:s historia kl 22. Inga repriser.
Oliver Stone 160428

Kunskapskanalen skriver ”Del 10 av 10: Åren med Obama. Med början i terrorattackerna den 11 september 2001 tar vi oss fram till och med Barack Obamas första period som president. Den kontroversielle Oliver Stone skildrar händelserna ur en vinkel som amerikanerna inte är vana vid. ”.
USA:s historia enligt Oliver Stone
Se det om du inte vet allt om USA:s historia!

Intryck kl 23. Programmet var som tidigare mycket faktarikt och bra, långt överlägset vanliga massmedia och historieböcker. Det påminde om USA:s väldiga brutalitet, tortyren och hur lögner från presidenter som nu senast Bush och Obama haft stor betydelse för politiken.
Företrädare för USA använder själva begreppet ”imperium”.
Obamas svek mot sina vallöften och hans omvandling av USA till en stat med noggrann övervakning av medborgare framgår, liksom hans jakt på visselblåsare.
Vi påmindes att 84 % av européer ansåg att USA är största hotet mot freden år 2003. Massmedia och politiker gör allt för att dölja USA:s brutalitet och lögner. Här gör Löfvén och Hultqvist en utmärkt insats för att stärka tron på detta ondskans imperium – om man ser på fakta.
En svaghet är att själva imperialismen och dess drivkrafter beskrivs bristfälligt. Den som vill veta mer kan läsa min och Ulf Karlströms skrift (se annons i kolumn till höger).
Obama hök untitled

Bekämpa USA-imperialismen!

Bekämpa USA-imp KP stockholm_bekampa_usa_1

intressant.se
historia, , Nixon
, , , , ,
Skriften 13-247x350

  1 comment for “Se Oliver Stones film om USA:s historia på Kunskapskanalen NU!

  1. Ilhan
    6 september, 2016 at 10:29

    Går att se i efterhand på urplay.se – oliver stone

Comments are closed.