SD:s Kent Ekeroth igen…


För några dagar sedan berättade tidningarna om de fyllefester som Sverigedemokraternas riksdagsledamöter brukar ha i sina övernattningslägenheter i Gamla Stan, lägenheter som ägs av Sveriges Riksdag.

Då nämndes särskilt Kent Ekroth, en man som verkar ha vigt sitt liv åt kampen mot Islam och muslimer. Nu berättar Aftonbladet att militanta antimuslimer håller på att bygga upp ett världsomspännande nätverk i sin kamp mot Islam, och Kent Ekroth nämns i sammanhanget.

Aftonbladet: ”Militanta antimuslimer bygger nu ett världsomspännande nätverk.

I centrum står brittiske miljonären Alan Lake – vän till SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth.

– Jag är beredd att avrätta islamister, säger Lake i en intervju med norska TV2.

Den 21 maj planeras en stor antimuslimsk demonstration i Göteborg. Bakom arrangemanget står nybildade Swedish Defence League (SDL), en organisation Säpo beskriver som mycket extrem.”

Denne Alan Lake har förklarat sig beredd att avrätta muslimer i det norska TV2, och såvitt jag har förstått har Ekeroth varit i Israel och där uttalat stöd för landets olagliga bosättningar på Västbanken, helt i strid med FN:s resolutioner. Han var där i sällskap med ett antal högerextrema partier från Europa, om Alan Lake var med eller inte känner jag inte till.

Att Sverigedemokraterna skulle få problem när de kom in i riksdagen var vi många som förutsåg, möjligen tvingas de vidta någon sorts åtgärder när det gäller Ekeroth för när folk i allmänhet får kunskap om hur extrema åsikter det handlar om så kommer det absolut att skada partiet. Men det går ju inte att slänga ut honom ur partiet, för i så fall skulle en majoritet av deras medlemmar behöva slängas ut.

Dessutom kommer detta att bli mycket dyrt för skattebetalarna på grund av de ökade utgifterna för personskyddet.

it , , , , , , , , ab1 dn svd


11 svar till “SD:s Kent Ekeroth igen…”

 1. Naturligtvis skall muslimer ha rätt att bygga moskeer och utöva sin religion. Men vi får inte blunda för de problem, tex synen på kvinnor och homosexuella som finns inom Islam (och andra organiserade religioner) . Annars leder det till konspirationsteorier och uppkomsten av organisationer och partier som denna och SD.

  • Vad är det som är en konspirationsteori menar du? Att Ekeroth har en extrem inställning till muslimer och Islam?

   Det är fakta.

   • Det är den vanliga rasistkonspirationen skulle jag tro. Den som hävdar att samhället under ledning av media och våra folkvalda politiker förtiger de problem som finns med gruppen X för att inte svenska folket skall upptäcka sanningen och sluta stödja den s.k. massinvandringen. En massa svammel med andra ord…

  • Men SD själva har väldigt tuft när det gäller homosexuellas frågor och det är parti nr. 1 på listan som nästan är utan kvinnliga kandidater, samtidigt som ordförande av Sveriges Muslimska Råd är en kvinna med samma namn som du, Helena!

   KVINNOR och HBT är vanliga måltavlor för diskriminering inom nästan alla miljöer, allt från skolor till arbete.

 2. Samma kvinnosyn delas av både kristendomen och judendomen, för att inte tala om synen på homosexuella. Att Kristendomen och till en viss del judendomen visar en tolerantare sida har endast med hur världsmedia rapporterar om händelserna.

  De extrema organisationerna frodas och växer sig starka pga att den politiska kartan har ändrats radikalt från att vara mitten/vänster tolerant till nån sorts nyliberal extrem.

  Ekeroth är en klockren exempel på hur sionismen frodas och verkar i våra samhällen.
  Fundera på följande!
  En av bröderna Ekeroth har fått priset Herzl Award för ”exceptionella insatser för Israel och sionismen”. Och den andra praktiserade på den svenska ambassaden i Tel Aviv. Man kan fundera en smula på hur en sådan urvalprocess har skett då man valde kandidater till vår ambassad!
  Vill man verkligen se vår sanna politik och ställningstagande som svenskar representerad av den svenska staten så räcker det bara att ta en titt på vem vi skickar att representera oss i Israel.
  När aftonbladet skrev om att israeler skördade organ från palestinierna var Ekeroth och ambassadören Elisabet Bonnier inte sena med att flagga sitt stöd för israel. Faktum är att den svenska ambassadören gjorde nåt så exceptionellt i det fallet att man gick utan för sin egen regeringsramar och la sig i vad en tidning får och inte får skriva. UD tog avstånd från Bonniers uttalanden om inte jag minns fel.

 3. Att Ekeroth är poppis i högerextrema kretsar på grund av sina islamofobiska åsikter är helt klart eftersom Swedish Defence League i sin blogg länkar till honom under rubriken, ”Bloggar vi gillar.”

  Och jag tror knappast att de övriga rasisterna i SD skulle ta avstånd från Ekeroths fördomsfulla islamofobiska åsikter. Eftersom de till 99 % besitter sådana åsikter själva.

 4. Kent Ekeroth är en mycket obehaglig person, jag för kväljningar varje gång jag hör eller ser honom uttrycka sig i media. Att SD har den typen av extremt hatfyllda personer i sin riksdagsgrupp visar att den s k ’utrensningen’ uppenbarligen bara gällde nazisterna i partiet och att övrgia främlingsfientliga är mer än välkomna oavsett hur extrema deras åsikter är.

  Även i ett gäng av mer eller mindre främlingsfientliga som SD sticker Ekeroth ut ordentligt genom sina grova övertramp och sin ständiga hets mot muslimer. Detta utan att möta någon större kritik från vare sig media eller sina partikamrater. En mycket obehaglig utveckling enligt mig.

  • verkar som att SDs nazister bytte ut antisemitism mot islamofobi, samma skit annan färg.

 5. Helena
  jag vill inte förstöra denna blogg med mina kommentarer eftersom jag undviker och skriva i denna blogg och det beror inte på att jag inte vill senare så att de flesta i denna blogg har hög kunskaper om nästan allt och mina ord skulle vara en upprepning, jag läser mer för att jag vill lära mig.
  Men islam är inte kvinnofientlig, många vill bara få det och se ut så och visst finns det kvinnofientliga muslimer men förmodligen kan du lika gärna kalla de för kvinnofientliga sekularister, nazister, judar, kristna …..
  Eftersom de använder islam som en verktyg för sina egna syften men till skillnad från många andra religioner vänder sig islam till både män och kvinnor.
  SD (fd nazister) har fått en ny boll och leka med och det kallas för islam, bollen som hette judendomen är förbrukad för tillfället.