SD-medlemmar ”försvinner” om de berättar?


Det är vad jag tror, ser man till det avtal som de som är anställda av partiet tvingas skriva på så känns ”försvinnandet” som en naturlig följd om någon avslöjar något riktigt hett. Därför känns SD:s hot mot personalen ligga i samma division som straffen som de kriminella MC-gängen delar ut om man anser att en medlem har svikit. Jag kan tänka mig att MC-gängen också kräver skyhöga skadestånd.

Expressen: ”Men det är inte bara SD-politiker ute i landet som måste passa sig. I somras lade partisekreteraren Björn Söder fram ett sekretessavtal för de anställda i partiet. Han krävde att alla ska skriva under avtalet och därmed riskera böter på 100 000 kronor eller en summa som motsvarar den ”verkliga skadan” om man yppar ”konfidentiell information”. Arbetsrättsjurister som Expressen talat med menar att ett vanligt anställningsavtal redan innehåller en lojalitetsplikt för den anställde. Syftet med ett sådant här avtal är ett annat: – Man skapar en rädsla för att bli stämd på flera miljoner, säger Martin Wästfelt, chefsjurist på Unionen som granskat avtalet på Expressens uppmaning. Avtalets utformning – att den anställde aldrig kan vara säker på vad som är ”konfidentiell information” och vad den ”verkliga skadan” kan tänkas uppgå till – är tveksam, enligt Wästfelt.”

Själv hoppas jag på att grävande journalister arbetar hårt med att infiltrera det nazianstuckna partiet, eller att någon centralt placerad vaknar till liv och inser att hon/han inte kan ställa upp på partiets agenda och kontaktar media. Jag vet inte, jag tror att jag förstod att SD skulle komma in i Riksdagen, men jag kunde nog inte ana hur utbrett politikerföraktet faktisk var, och det har inte minskat sedan SD kom in.

Sverige har haft en dålig integrationspolitik, något som vi nu alla får lida för. Dessutom finns väl risken att det utbredda hatet mot vissa invandrargrupper stiger nu när SD legitimerar dessa åsikter.

(Läs reglerna innan du kommenterar..)

it Andra om: , , , , ex12 dn1 svt sr ab1 svd1 gp


5 svar till “SD-medlemmar ”försvinner” om de berättar?”

 1. Nu är det inte alltid så bra att skriva kontrakt med svepande formuleringar, konfidentiell information är bara konfidentiell information så länge den behandlas som konfidentiell information. Så det räcker inte med att man tycker att informationen inte skulle komma ut, den måste ha behandlats korrekt hela vägen och man måste visa det. Sedan 100 kkr eller skadan, då det ankommer SD att bevisa skadan, så är det tveksamt om det blir mer än 100 kkr i de flesta fall.

  100 kkr är inte så mycket, om det finns nån missnöjd SD anställd där ute, så kan vi säkert komma med en lösning. Särskilt då det lär kosta SD mer pengar att faktiskt få ut de 100 kkr om motståndet är smart.

  Men när partier drivs som företag med företagens kontrakt emot sina anställda, då är det kanske inte demokrati som man sysslar med. Organisationen är inte demokratisk.

 2. SD avslöjas hela tiden. Expo, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter…alla skriver avslöjande reportage om SD.
  Själv tror jag att försöken att sopa problemen med invandringen under mattan bidrar minst lika mycket som SD till att öka hatet mot vissa invandrargrupper.
  I ett Europeiskt perspektiv sticker den svenska invandringspolitiken ut. 10% av dom som söker asyl i Europa gör det i Sverige. Sverige är inte det första landet i Europa dom kommer till och vi utgör 2-3% av befolkningen i Europa.Förra året ansökte 31 875 personer om asyl i Sverige. I Tyskland med en tio gånger högre befolkning ansökte 48 490 persone om asyl- Österrrike som ligger mitt i Europa och har ungefär lika många invånare som Sverige fick in 11 050 asylansökningar.

  • Varav 28 % (8 732 personer) beviljades asyl och alltså 72 % (22 535 personer) av ansökningarna avslogs (migrationsverkets statistik). Inte den ”flodvåg” av nytillkomna som slarvigt, eller kanske snarare medvetet enögt läsande av statistik kan få det att framstå som.

   Ett intressant räkneexempel, om man nu kan sätta nån tilltro till uppgiften om att 10 % av de asylsökande söker sig till Sverige, kan ju istället vara att se hur stor andel som får asyl. Om nu 8 732 personer får sina asylansökningar beviljade utgör alltså dessa 2.7 % av de som söker asyl i Europa (318 750 personer). Vi tar alltså mot asylsökande proportionellt motsvarande vår befolkningsandel.

   Jämförelser med andra länder kan sägas vara relevant först om alla förutsättningar är lika i övrigt annars är de bara ”propagandistiskt snömos”.

   • Det gäller ju att räkna rätt också….72 % av 31 875 personer är ju rätteligen 23 143 personer och inget annat. För att ingen ska beslå mig med att komma med felaktiga uppgifter gör jag därför denna rättelse alldeles själv.