SD går från Nazism till att bli vadå?


Som det står i rubriken påannonserade God morgon Sverige ett TV-inslag idag där moderaten Mats Knutsson intervjuade en Jimmie Åkesson som för dagen bar sin nya skräddarsydda Armanikostym. Kostymen satt givetvis som den skulle, felet var ett annat – Mats Knutsson var mycket illa påläst. Han uppehöll sig dessutom vid det faktum att Åkesson har sagt att Juholt är lättare att ha att göra med än Mona Sahlin, med andra ord kan man konstatera att drevet mot Juholt fortsätter, och det i oförminskad takt.

AB: ”Enligt Aftonbladets källor är motviljan mot det nya principprogrammet en reaktion på att partitoppen anses ha blivit för ”anpassade”.

– Det här med ”socialkonservatismen” är ju en del av normaliseringsprocessen. Vissa ser det som en anpassning till etablissemanget, säger en partikälla.

Om det blir bråk om programmet så tyder det på en vidgning av den spricka som redan finns – mellan medlemmarna ute i landet, och partitoppen i Stockholm.

Att partitoppen tar ur partikassan för att ha löner som nästan ligger i nivå med statsrådslöner har väckt ont blod.”

Annars är det förstås intressant att några av Sverigedemokraternas partitoppar får extra löner som tas ur parti-
kassan. Den kommer till viss del från kommuner vars partibidrag delvis konfiskerats, det leder givetvis till att ont blod uppstår inom partiet. Det skulle inte förvåna mig om man inom kort får en större grupp medlemmar som går över till någon av de helt nazistiska organisationerna. Sådant har hänt förr inom partiet som bekant. Det kan ju bidra till att man nu försöker bryta den stämpel man fått på sig om att vara naziinfluerade.

Jag tycker inte att det är speciellt konstigt att SD:s toppar kommer allt längre från fotfolket, idag har de hela tiden skjuts via Säpo av beväpnade och civilklädda poliser. Bilarna är ofta mörkfärgade och alltid rentvättade och oftast av senare årsmodell. SD har kommit en bit sedan demonstrationerna vid Karl XII:s staty och sitt ursprung i Bevara Sverige Svenskt. Kanske våra invandrare snart kan få anledning att andas ut?

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex svt sr1 dn svd Läs gärna: annarkia, 1, 2, fi-v.götal, frekar, humanlabr, lid soc, varghjärta, zaramis, 1


9 svar till “SD går från Nazism till att bli vadå?”

 1. Jag hörde också det där, det var nog sådant som kallas Freudiansk felsägning. Jag hade inte tid att lyssna eftersom jag skulle köra hustrun. Eller så har SVT bestämt sig för att sluta upp med hymlandet?

  • Ja det tror jag oxo, men i vanliga fall skulle jag inte välja påståendet i en rubrik, men nu kunde jag ju citera SVT så… :-I

 2. tror dock SD kmr sitta kvar efter nästa val, nu har de ju mer pengar att lägga på sin reklam då…

 3. Jag tror att Åkesson är uppriktigt bekymrad över att mandatperioden passerar utan att SD får något uträttat på riktigt. För partets gräsrötter och högljudda sympatisörer spelar nog den saken mindre roll. Men väljarna kommer förr eller senare att fråga sig: ”Har partiet jag röstade på lyckats förändra en enda sak under fyra år?”

  Åkessons på förhand repeterade svar på frågan måste bli något i stil med: ”Nej, vi blev ju isolerade av de andra partierna.” Men det håller ändå inte i längden. Ett politiskt parti kan inte bara sitta och casha in partistödet. Det måste kunna visa att det påverkar, gör skillnad.

  Sedan regeringen gjorde upp med MP om invandringspolitiken är frågan stendöd. Det fattar Åkesson. Förmodligen begriper han också att isoleringen inte kan brytas enbart genom att skälla ut Reinfeldt då och då. SD måste hitta några värdefrågor som inte får de borgerliga partiernas företrädare att hålla för näsan och lämna rummet.

  Ergo ”socialkonservatism”!

  Det intressanta är att ett mera anpassat Sverigedemokraterna ligger både i Åkessons och Reinfeldts intressen. SD behöver bli insläppta i gemenskapen och börja kunna påverka. Moderaterna och alliansen är i desperat behov av en stabil riksdagsmajoritet. Den stora frågan är: sker SD:s försök att anpassa sig i samförstånd mellan dem och regeringen?

  • Det faktum att de andra partierna måste förhålla sig till fascisterna på något sätt räcker antagligen för Åkesson, men räcker det för medlemmarna?

 4. Jag har en gammal fd kompis som har gått med i SD. Han har läst Mein Kampf och är nu med nazzarna och SD, han är en av dem som alltid gått salemmarchen.