SD försöker tysta medlemmar


Jag börjar känna ett allt starkare hopp om att vi ska slippa det fascistiska partiet Sverigedemokraterna från och med nästa val. Nu uppmanas nämligen medlemmarna att inte längre delta i diskussioner om massmordet i Norge, ett tecken på att Breiviks tal om det ”vettiga” svenska partiet SD tagit skruv.

Dagens Nyheter berättar idag att det gått ut en uppmaning till aktiva Sverigedemokrater att INTE, delta i diskussioner om ämnet på bloggar och i andra sociala medier som Twitter och Facebook. På den här bloggen är det inga större problem, av dem som redan ligger i spamfiltret på grund av rasistiska påhopp så är närmare nittio procent just SD-medlemmar eller SD-sympatisörer.

Åkessons pressekreterare Linus Bylund: ”Nästa jävel som ojar sig över hur synd det är om alla snälla muslimer när det ligger blödande norrmän på gatan kommer att avföljas”.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth: ”Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge? – Nej, jag kommer inte kalla er islamofober”.

Jimmie Åkesson i AB (före Norge): ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år”

När man börjar tala om en enskild folkgrupp som ett hot så ser alla de uppenbara parallellerna till hur Hitler resonerade om judarna före förintelsen. Det är givetvis ett problem för Sverigedemokraterna och hade Åkesson haft vettiga rådgivare så hade han aldrig bjudit på denna jämförelse då han skrev sin debattartikel i Aftonbladet före valet 2010. Men nu är det som det är, visst kan partiet försöka lägga locket på medlemmarna, men det är tillräckligt mycket sympatisörer därute som inte nås av direktiven. Ett resultat av det är förstås att allt fler inser i vilken form SD är stöpta.

it Andra om: , , , , , dn12 svd12 ex1 ab12 ekot


12 svar till “SD försöker tysta medlemmar”

 1. SD sparkade ju Tomas Karlsen(stavning?) som satt i kommunfullmäktige i trollhättan, pga hans utalande om ABB i stil med ”ABB agerade som en nyttig idiot för frimurarna” inte helt 100% citat men att han tar upp frimurarna är intressant, sitter han hemma med foliehatt med? anklagade inte hitler frimurarna för att vara en judisk organisation?

  • anklagade inte hitler frimurarna för att vara en judisk organisation?

   Det har jag aldrig hört, det är ju en kristen organisation…

  • Nu ska Karlsen bli politisk vilde, eller ”oberoende sverigedemokrat”. Är inte det en motsägelse?

 2. Goebbels, Hitlers propagandaminister, beskrev en gång nazistledaren ”som vår blonde och reslige fürer.”
  Den norske högerterroristen och mördaren av ett sjuttiotal norska socialdemokratiska ungdomar hade både tonat håret blondare och genomgått kosmetiska operationer för att att se ännu mera ”nordisk” och ”arisk” ut.
  Men det hjälper nog inte längre att poängtera den ytan, inte i våra TV-tider.
  Det fruktansvärda terroristiska dådet talar för sig själv och smutsar ännu mera ner på alla andra
  extrema högergrupper där man uttalar sin avsky och rädsla för muslimer.
  Varför har jag aldrig riktigt förstått.
  Men det kanske man inte ska göra – förstå?
  Man ska nog mest KÄNNA RÄDSLA, det är det viktigaste.
  Osäkerhet och rädsla ger våldet energi…
  Jag önskar livligt att den dagen kommer, då Björn Söder första av alla har släppt sin rasism och börjar ser helt normal ut i blicken.

 3. Alexander!

  Läs särskilt punkt 2, 3, 4 samt 6, 7, 8! Det är få som lyckas kvalificera sig för en plats i spamfiltret enbart på några inlägg en dag, men till en post om SD:s krav på medlemmarna om att avhålla sig från att kommentera i sociala medier så hör det faktiskt inte hemma med diskussioner om muslimers sexualliv och liknande.

  Gör nu som din partiledare säger och knip! / Jinge

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här. På samma sätt som en insändare i en tidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram. Och precis på samma sätt som i en tidning så innebär det ingen garanti för att det släpps fram. Men visst underlättar det om man följer några små enkla tips:

  1. En fungerande mejladress krävs.
  1b Alias ska bestå av ord, inte bara ett tecken.
  2. Osakliga personangrepp eller provocerande texter stryks.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba och liknande texter raderas.
  4. Länka enbart till etablerade media i texten, bloggreklam kastas.
  5. Okontrollerbara faktauppgifter accepteras inte.
  6. Kommentarer utanför ämnet, sk META-kommentarer stryks.
  7. Personliga hälsningar och liknande raderas.
  8. Kommentarsmöjligheten är inte till för privata meddelanden.
  9. Länkar till videor ska innehålla handling och vem som agerar.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så mejla mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarer för reklam. META-diskussioner raderas.

  Använder man falsk mejladress eller saboterar på annat sätt, t.ex. ägnar sig åt rasistiska skriverier eller personangrepp, så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör, påstådd e-postadress etc på nätet.

  / Jinge

  nte göra det?

 4. Nog för att det vore skönt att slippa diverse SD-uttalanden, men nu kommer de enskilda medlemmarna bara anse att de blir tystade än mer, dessutom av sina egna. Och vart tar de vägen då?

 5. Nog för att det vore skönt att slippa diverse SD-uttalanden, men nu kommer de enskilda medlemmarna och sympasitörerna bara känna att de blir än mer tystade, dessutom av sina egna. Och vart tar de vägen då?

 6. Måste ju bli svårt för SD:s medlemmar som ny tystas av sina egna ledare. Nu kan de ju inte gänlla över att PK-Sverige tystar dem längre. Jag tror att den cirkus vi sett i SD efter Breiviks fruktansvärda dåd kan bli början på slutet för partiet. Man kan helt enkelt inte ge sken av att vara ett seriöst parti samtidigt som det ploppar upp förtroendevalda med rent utsagt horribel människosyn som svampar ur marken.

  Förvisso förekommer det att företrädare i andra partier uttrycker sig illa. Jag behöver väl bara säga Simon Fors (V) för att visa att det finns nötter även i det parti jag sympatiserar med eller varför inte islamisten Abdirizak Waberi (M) som uttryckt tankar och åsikter som helt enkelt inte förenliga med svensk demokrati.

  Skillnaden är dock att medan Fors och Waberi är två tragiska undantag i partier som i grunden står upp för mänskliga värden så är SD-företrädarnas åsikter vitt spridda i partiet.

 7. Tack för den här nyheten!

  Ska påminna sd-trollen om det varje gång de börjar martyrsnyfta om censur i kommentatorsfälten! :)

 8. Ja när de som brukar kritisera andra för att vara tysta själva kommenderar medlemmarna till käfthållning så visas det tydligt vad det är för pack!