SD ensidigast i debatten


Så har jag återigen genomlidit en partiledardebatt, en tillställning som verkligen dröp av floskler, och bitvis av en ensidighet som inte är annat än rent häpnadsväckande.
[column width=”49%” padding=”2%”]
För någon dag sedan skrev jag att jag ibland är så trött på politik så att jag nästan funderade på att ägna min uppmärksamhet åt något helt annat. Likafullt sitter jag sedan och tittar på debatten och fylls av funderingar kring sådant som sägs. Och det mest anmärkningsvärda är som vanligt Jimmie Åkessons resonemang. Jag har aldrig i hela mitt liv sett en så fullständigt ensidig person, aldrig.

Jag tycker att han går fram rätt så bra i TV, han skulle säkert ha förutsättningar att bli riktigt långvarig i rikspolitiken om han inte var så totalt enkelriktad. Det finns ingen fråga som han inte kan vända till att allt är invandringspolitikens fel, ja det är möjligt att han då och då skyller på invandrarna direkt utan att blanda in ordet politik, men allt resonemang från honom slutar med att lyssnarna och tittarna fullständigt häpnar.

Jag skulle tippa att åtminstone nittio procent av oss som tittade eller lyssnande satt med öppna munnar efter att ha lyssnat, rimligtvis är den sortens monologer förödande för partiet. Finns det absolut ingenting annat i huvudet på Åkesson än invandrarna så är det nästan synd om partiet. Man inte ens låtsas som att det finns fler intressanta frågor, och det kommer givetvis förr eller senare få konsekvenser.

Kortsiktigt har det säkerligen varit ett framgångsrecept att gnälla på en bevisligen usel integrationspolitik, men kommer ett fortsatt tjat om det verkligen leda till att partiet får fler röster i valet 2014, jag tvivlar. Och även om så vore så kommer det givetvis att vända, för även om han har en färgglad näsduk i bröstfickan på kavajen så inser alla på sikt att det handlar om tomma tunnor och att de drivs av något annat än omsorg för landet och dess befolkning.

Man kan också konstatera att det bara var Jan Björklund och Göran Hägglund som begärde replik på Åkesson. De
[/column]
[column width=”49%” padding=”0”]Sverigedemokraterna
andra partiledarna hade uppenbarligen inget att tillägga. I nästa partiledardebatt blir det nog inte en enda som begär replik på de invandrarhatandes partiledare.

Annars tycker jag att Lars Ohly var den enda som var riktigt bra i debatten, som vanligt är det väl bäst att tillägga. Han avstod från att begära replik på Åkesson och jag tror att det berodde på tilltagande huvudvärk. Åtminstone såg det ut som om de flesta av partiledarna drabbades av sådan i samband Åkessons utgjutelser. Och vad ska SD ta sig till då, när folk i allmänhet är så less på tjatet så att de känner sig illamående?

it , , , , , , ab1234 ex12 dn123 svd12 svt
[/column]


34 svar till “SD ensidigast i debatten”

 1. En debatt med en avgående och flera ifrågasatta partiledare och en opposition som lagt sig platt för den moderatstyrda minoritetsregeringen lockade inte. Missade hela tillställningen.

  • Det var, som jag skrev, kilovis med floskler. Åkesson går fram bra i TV, men det är ett tveeggat svärd eftersom han inte har något annat i huvudet än sitt hat mot muslimer. Folk kommer tröttna bussnabbt på att höra samma tjööt jämt.

   • Det mest konstiga är att folk inte lessnar på att ingen jävel inom de styrande gör nåt åt problemen som finns med stor invandring. Inget av dom lagda förslagen eller dom genomförda förslagen har gett resultat för bövelen! Det ser värre ut i förorterna idag än det gjorde innan borgarna tog över. Bekymra dig mer om det än SD’s eventuella upprepande om invandringen.

   • Jag tycker att det är vidrigt att SD:s ledning snor åt sig alla pengar som de nu får. Varenda flickvän är numer anställda som assistenter och liknande till riksdagsmännen, och en massa tjejer är rekryterade till partiexpeditionen. Tänk om sossar hade gjort så, vilket jävla kackel det hade blivit! :-) Men SD-ledningen snor medlemmarnas pengar och låtsas som det regnar.

    • Det där läste jag om på en SD-blogg. Det var en besviken Sverigedemokrat som konstaterade att de nu köpt in bilar och sekreterare för pengarna.

    • Men Herre Jösses, alla de andra partierna har ju gjort detsamma, Från moderaterna till vänsterpartiet. Nepotismen har utvecklats ordentligt.

 2. ”så trött på politik så att jag nästan uppmärksamhet åt något helt annat. Likafullt sitter jag sedan och tittar på debatten och fylls av funderingar”.

  Kalls för tvångstankar, eller tvångshandlingar i ditt fall : -)

  Men Jimmy han GÅR FRAM i TV. Det är ett faktum. Frågan är vad man kan göra åt det? På sikt tror jag att SD kan bli det näst största partiet om sossarna ökenvandring fortsätter. Inte för att svenska folket är rasistiska, utan för alla är emot dem, dels är SD de facto det svenska missnöjesalternativet, och dels på grundav frånvaron av påolitiska alternativ. Och av orsaker som jag inte har svar på.

  • Att de kommer växa är jag också övertygad om och det oavsett deras retorik. Om S fortsätter att vela och söka samarbete åt höger som i Afghanistanfrågan så kommer de politiska alternativen suddas ut och kvar blir då de som tydligt profilerar sig åt ett eller som SD annat håll.

   Sedan verkar en del inte tänka på att det finns ett antal webbplatser/forum på nätet som ger med ett mycket selektivt urval stöd för SDs politik. Det är väl totalt några hundratusen människor som varje månad besöker de sidorna och matas med en ensidig bild vad det finns för problem.
   Att ta den sk debatten med SD är det egentligen ingen som sysslar med heller. Visst kan man stämpla dem som rasister, men inte tusan får de färre väljare på det. Snarare tvärtom.

   Attacken när de kapade deras namn med en skuggwebbplats om SD lär snarare ökat deras stöd. Eftersom utanförskapet och känslan av de skulle tystas snarare stärktes. Kan bara beklaga där att en hel del av mina branschkollegor aktivt stödde det hela.

   • Människor tenderar att gilla underdogs, det kommer bära fram sd liksom just tjatandet eftersom det är just det mandat som dom kom in på. Det är ingen hemlighet att sd plockar väljare från i första hand sossarna.

    Börjar dom sedan spendera en del av partibidraget till att sätta upp öltält och gnugga in sina symboler i folks medvetande kommer sd att nå ännu fler. Förvånar mig en smula att dom inte har kommit på det själva ännu med Ian som rådgivare, drag under galoscherna brukar ju vara hans melodi.

 3. Lustigt hur det kan bli. Man ignorerar SD i varenda fråga och sedan tycker man att de tjatar?

   • Nja, SD är inte ett enfrågeparti, de är ett ensvarsparti. Det spelar ingen roll vilken fråga det rör sig om, svaret är alltid detsamma. Vad tycker ni om kärnkraften? Stoppa invandringen! Vad tycker ni om dubbdäcksförbud? Stoppa invandringen! Vad tycker ni om genmanipulerade grödor? Stoppa invandringen! Vad tycker ni om vargjakten? Stoppa invandringen!

    SD börjar få mig att tycka att det är tråkigt att den demokratiska modellen inte tillåter en mer kinetisk respons på dumheter.

    • Nåja, SD pratar kriminalpolitik också. Och säger åtminstone inte öppet att man endast menar invandrares brottslighet.

 4. Ja, tyvärr ligger det mycket i er kritik mot Jimmie gällande ett ”tjat” om invandring- och flykting- politiken inte tu tal om annat. Jag önskar att mer utrymme kunde ägnas åt de frågor där SD har tagit klart ställning vid sidan av detta, vår närvaro i Afghanistan, vårt allt mer urholkade socialförsäkringssystem, A-Kassan m.m. Det är och blir dock svårt för ett “nybörjar”-parti att driva en egen debattlinje i en riksdagsdebatt där opponenterna fokuserar på vad de ser som den svaga länken. Samma “svaga” länk som faktiskt lyft in SD i riksdagen då människor känner/känt sig överkörda i frågor gällande invandringen till Sverige. Få frågor delar i så stor utsträckning “vanligt” folk och politiker som denna fråga som politiker, kulturetablissemanget och journalister har gjort till ett mantra. Våra politiker kommer troligen aldrig att släppa taget då årtionden av politisk prestige har investerats i detta misslyckande, för något annat kan man väl ändå inte kalla det för.

  Man kan lite varstans läsa om att SD är si, SD är så, mycket bygger på epitet tilldelade SD under valrörelsen, många av vilka saknar förankring i dagens parti. Lika lite skulle jag kalla Moderaterna för rasister p.g.a. val-stuge-intervjuerna gjorda av uppdrag granskning i förra valet. Det är viktigare att fokusera på sakfrågorna i stället för en massa tjabbande fram och tillbaka vilket blir resultatet då man inte lyfter fram andra frågor i konfrontationen med det enda oppositionspartiet i dagens riksdag, Sverige Demokraterna.

  • Motståndarna fokuserar på de frågorna?!?!? Det är SD som klämmer in dem med skohorn och vaselin så fort de får en chans.

   SD är ett rent rasistiskt parti, alla andra frågor är bara en fasad som de behövde för att verka rumsrena nog att komma över 4%.

   • Jaha ja… :-) … okay… det var ju ett sakligt inlägg. Tillhör du möjligen de sk. ”politiska” huliganerna som kastar sten om folk inte tycker som du politiskt? Nåja, kanske inte, men om du som jag växt upp innan så hade du kanske också haft en annan syn på saker och ting. Mina föräldrar kom hit 1959 på hösten :-) men då fanns det en fungerande mottagning, farsan jobbade redan dagen efter ankomsten. Idag ser det som bekant lite annorlunda ut detta sagt utan att jag behöver specificera mig, hoppas jag :-))

    • Nej, jag kastar inte sten, men mot odemokratiska krafter, som tex SD och andra nazister, så kan jag tycka att det ibland kan vara berättigat med fysiska protester.

     • Hmmm…och vilka fler vill han bruka våld mot?
      Att antidemokratiskt ”demonstrera”…stenkastarargumentera…och sedan gnälla på att man är politiska fångar när polisen tagit dem och behandlar dem ”fascistiskt” De har ju faktiskt fått sina demokratiska rättigheter kränkta. I min värld att det framför allt är den röda sidan som stått för de odemokratiska metoderna i vilken fråga som helst. Man var ju t ex så mkt emot rasism och fascism att man försökte bränna ner ett dagis under en av Salemsmarscherna. Har faktiskt svårt för båda ytterligheterna – att moraliskt argumentera för att den röda sidan har goda mål faller då medlen att nå målen är desamma.
      Vad gäller gnäll så måste nya partier fokusera på ett fåtal frågor. Moderaterna som tidigare kunde koppla allt från brock till klorofyll till skatter var/är likadana…och är kanske så även idag. Oppositionen har sina käpphästar.
      SD är ignorerat och jag förstår mig faktiskt inte på de som hävdar att de behandlas som alla andra partier. Tror vi att ordningsmakt eller det allmänna skulle låtit vuvuzelamobbar stoppa Sahlin eller Reinfeldt? ”Demokratiskt” eller hur? Jag kommer även i fortsättningen hålla mig i politikens mitt men jag skulle verkligen vilja rensa Reinfeldts öronvax med en vuvuzela ngn gång när han talar – bara för att se hur han reagerar…och hur länge jag skulle tillåtas blåsa http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8433789.ab

      • I min värld att det framför allt är den röda sidan som stått för de odemokratiska metoderna i vilken fråga som helst.

       Ja då kan man verkligen undra vilken värld du kommer ifrån. Ser man bara till mord med politiska förtecken i Sverige så är väl samtliga utan undantag begångna av nazister. Men i din värld så är det de röda som brukar våld? Herre guud..

       • ”I min värld”

        Det tyvärr allt för ofta precis så djupt högeranhängarens empiri sträcker sig.

       • Min erfarenhet som växte upp med moderata föräldrar i Norrland är inte positiv av den röda sidan. Redan som sexåring fick jag höra att när det blev revolution skulle sådana som jag hängas upp i lyktstolparna och det blev värre när jag började skolan. Att jag inte gick längre åt höger än moderaterna är egentligen när man tittar i backspegeln väldigt konstigt…

    • Att din farsa kunde börja jobba direkt vid ankomst har i grunden med förd ekonomisk politik att göra. Sedan 1990-talet har vi haft en och samma politik som inte bidrar till fler arbetstillfällen utan färre och med en ökad permanent långtidsarbetslöshet. Det visar alla siffror sedan 30 år tillbaka. Det är för övrigt en politik som SD ställer sig bakom. Inget stoppande av invandrare kommer att förändra det.
     SD är och förblir ett parti för deras egen partitopp, det är nämligen de som tjänar på att SD kommit in i riksdagen.

 5. SD kom in i riksdagen på grund av att demokratin är så svag i Sverige. Det är mitt svar!

  Det demokratiska deltagandet från medborgarna stäcker sig till en dag vart 4 år. Ansvaret blir därefter. Inte så svårt då att slänga in en proteströst 1 dag av 1460 dagar (4 x 365).

  Tänker Er om vi istället hade en medborgarplikt – likt juryuppdraget i de Amerikanska domstolarna – i den svenska riksdagen? Inte skulle samma väljare då vilja frottera sig med f.d. Nazister, i 1460 dagar i sträck inte.

 6. Man kan inte vinna debatter genom att kasta skit…

  Etablissemanget i Sverige har kallat SD för allt från Nazister till rasister etc… Hur många gånger som helst… Den så kallade granskningen av SD handlar till stor del om saker som skedde för mer än 10 år sedan….

  SD har under de senaste 10-12 åren gått mot en mindre extrem politik…

  Samtidigt har etablerade partierna fullständigt struntat i de problem som de facto finns… Idag röstar 48% på Expressens hemsida att Jimmy Åkesson vann debatten idag… Reinfeldt fick 33%… Expressen flyttar omröstningen från förstasidan till sidan om Sahlin… Knappt 9900 hade röstat för kl 18…

  I Norge o Danmark skriver tidningar om problem som orsakas av invandrare, så ej i Sverige tyvärr…. Ett känt exempel är när Oslopolisen går ut med faktumet att samtliga grova överfallsvåldtäkter i Oslo mellan 2007-2010 begåtts av icke västliga invandrare… Däremot är 90% av offren kvinnor av europeiskt ursprung… Sådana fakta censureras i Sverige idag…

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.6567955

  NRK är den Norska motsvarigheten till Sveriges Television… Till skillnad från Svt vågar man ta upp faktiska problem med invandringen… Så länge den politiska och mediala eliten vägrar erkänna problemen och inte diskuterar och gör upp med Sd i frågor man är överens om, så kommer de att fortsätta att öka…

  S kommer i nästa valrörelse tvingas förklara för sina väljare att man har avstått från att förbättra A-kassan, sjukförsäkringen mm eftersom man inte vill göra upp med Sd…

  Nästa valrörelse kommer att bli en katastrof för S om man behåller den inställningen… SD kommer minst vara det 3:e största partiet efter nästa val och de lär få åtminstone 15% av rösterna…

 7. Sedan kan man tycka att Sd är extrema i vissa frågor… Problemet för den politiska eliten är deras totala flathet…

  Ohly är ingen tillgång för V… Jonas Sjöstedt vore betydligt bättre för dom… Mp kommer få det svårt nu… Det kommer inte bli lättare med nya sämre språkrör… Det nuvarande paret är deras överlägset bästa någonsin… Dock var dom inte så vassa som jag trodde i valrörelsen…

  Vad S ska göra övergår min fattningsförmåga… Jag har mycket svårt att se någon som kan vända det… Möjligen Nuder eller Mr Folksam (Anders Sundström)… Niklas Nordström är också en person som har koll på verkligheten fast det är ingen fördel hos socialdemokratins testuggande ombudsmän och politruker…

  Centern o kd har också katastrofalt svårt att nå ut… Deras saga kan vara all 2014… Jag tror även att M kommer få problem med verkligheten 2014… Extrem allt större bostadsbrist, allt högre arbetslöshet samt rekordstort utanförskap efter 8 år vid makten… Åtminstone talar inte mycket idag för att utanförskapet skulle vara mindre om 4 år, ej heller bostadsbristen…

  Jag tror inte heller att arbetslösheten kommer sjunka snarare tvärtom. Regeringen har ingen politik för att öka sysselsättningen, dom sänker bara skatten… Det krävs kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter och ett mycket bättre småföretagsklimat för de minsta företagen… Dvs de med 1-10 anställda… Då kan arbetslösheten begränsas något…

  Dessutom måste man göra något åt infrastrukturen… Reinfeldt är en otroligt torftig politiker som bara sänker skatten och håller sig undan… Det sägs ju dessutom från flera källor att hsb (han som bestämmer) i Moderaterna heter Anders Borg…

  • Vad S kan göra är att gå tillbaka till sina rötter i fackföreningsrörelsen och titta på vad vanligt folk behöver för att kunna arbeta tryggt och leva tryggt.

 8. Jag såg inte debatten.

  Herr SD såg jag redan 1999 på nätet.

  Han har lärt sig. (Den hårda vägen).
  Nepotism? Självklart.

  Och herr Rhenfelt ligger sådär lagom åt höger…resten saknar ledning.

  Ack ja…

 9. En gammal idé är ju att ta fram ”välfärdsjobb” och erbjuda de som får försörjningsstöd riktiga löner upp till socialbidragsnormen och av de som är mer kvalificerade kan vara arbetsledare, administratörer mm och få högre lön upp till socialbidragsnormen. På så vis skulle mer jobb bli gjort, de som får dessa jobb kommer ändå att ha minst en halvtid att söka andra jobb på. Dessutom får de arbetskamrater, arbetslivserfarenhet, kontakter mm och då skulle även de som får försörjningsstöd kunna bidra till samhället. För det är väl främst de som får försörjningsstöd med invandrarbakgrund som är i siktet?

 10. Alliansen vill ha hög invandring (nu är den högre än någonsin) eftersom de strävar efter 2/3-samhället. Om 1/3 alltid är arbetslösa och resten har jobb har hyfsad ekonomi kommer alltid Alliansen el motsv. grupperingar att vinna valen. Taktiken kommer från Thatcher/Reagan-tiden. Resultatet? Ja, fattigdom bland denna tredjedel, hög brottslighet, gated communities etc. Samtidigt hålls efterfrågan på arbete ständigt högt vilket innebär låga löner. Perfekt för alliansen, helt nyliberal politik.

  SAP har helt tappat fotfästet. Förr löd parollen: Jobb åt alla! Nu verkar partiet tycka det är okej med 30% arbetslöshet, precis som Alliansen. Å andra sidan, vad annat att vänta, med sådana arvoden. Själv tycker jag att riksdagsledamöterna kunde få sina arvoden beräknade efter tidigare yrke/tidigare lön. Minimibeloppet kunde vara 20 000 t.ex. Har de inget tidigare yrke/tidigare lön kan det utgå en grundersättning på minimibeloppet. Boende i Sthlm vore rum på härbärge, för dem som nu inte vore bosatta i huvudstaden. Det handlar om att svenska folket ska vara representerade i Riksdagen. Därför är det viktigt att de klasskillnader som finns ute i samhället, också finns representerade i Riksdagen. Som det är nu så innebär ju inträdet en klassresa för de som kommer från arbetarehem. Så ska det inte vara! Bort med ”Den politiska adeln” (titeln på en upplysande bok av Anders Isaksson); åtminstone 25% av Riksdagen borde fyllas av låginkomsttagare!

  • Vad väntar du av ett parti som delar Timrås värderingar (socialdemokraterna) De är nyliberala precis som högern.

 11. Riksdagens ”tack & avskeds”-föreställningar känns mestadels provocerade isande falska, förställningskonst på hög nivå. Tänk om folk bara sa rakt ut precis vad de tyckte istället, det kanske vore…uppfriskande?

  • Håller med. Men eftersom man ska bedöma även sina fiender rättvist måste jag ge Reinfeldt en komplimang. Jag såg inte spektaklet på TV men enligt en löpsedel deltog han inte, eller deltog till synes motvilligt i panegyriken. Han är konsekvent, likt andra gudomligheter svävar han högt ovanför alla människor, dock i september 2014
   återvänder han för en enda dag till jorden, och stående uppe på mausoleets mur, kommer han med sfinxansikte emottaga massornas mandat för en ny period av utrensningar.