SD backar i Sifos undersökning


Sverigedemokraterna går bakåt i den SIFO-undersökning som presenteras idag, jag vet inte om siffran är statistiskt säkerställd, men efter nästa undersökning lär den vara det. Ekroths samröre med engelska och internationella fascister och nazister som visades upp i Uppdrag Granskning borde rimligen synas i opinionsundersökningarna efter nyår, allt annat vore mycket konstigt.

Samtidigt går Vänsterpartiet framåt, samma sak gör Miljöpartiet. Det beror på två olika saker, det första är förstås den mediekampanj som bedrivits mot Håkan Juholt, många påverkas givetvis när de dagligen får höra vilken odugling han är, de förleds att tro att medias bild är korrekt, detta trots att samtliga rikstidningar ägs av ett fåtal tidningskoncerner som Bonniers och Shibstedts. Public Service TV har också visat upp en påtaglig strävan att vara den borgerliga regeringen till lags, något som egentligen är ett steg bort från SR/SVT:s avtal med staten.

Genom denna partiskhet urholkas demokratin och det kommer kanske bli svårt att bryta det borgerliga regeringsinnehavet. Samtidigt så ökar den borgerliga regeringen möjligheterna att kontrollera medborgarna, nu får både Rikspolisstyrelsen och Säpo spana via FRA, och jag tror att få vet vad de kommer spana på. Piratpartiet har tagit på sig en osynlighetsmask och går inte att känna igen, de hörs inte och syns inte.

I nuläget så anser jag att risken är stor för att Miljöpartiet nappar på locktonerna från Moderaterna, särskilt idag då de tre andra borgerliga partierna ligger nära fyraprocentsgränsen. Därför kan man väl sammanfatta den här undersökningen med att det enda som var bra är SD:s kräftgång.

it Andra om: , , , , , svt sr ab dn svd ex gp


9 svar till “SD backar i Sifos undersökning”

 1. Är inte förklaringen att med nuvarande regering så är SD överflödiga. När till och med SD-kommentatorer visat skepsis inför regeringens hållning i vissa utvisningsärenden.

  Nu skall alla valutor i EU tvingas absorbera Eurons skulder, ett sätt att köpa tid, som skulle kunna används till global valutareform, men ingen talar om det. Istället talar man om utökade befogenheter för polis och militär att agera emot den egna befolkningen. ”De rustar sitt välde med ordning och lag, som riktas emot dig, Proletär!” De vet vad som komma skall och rustar för framtiden!

   • Varför rösta på ett så stigmatiserande parti som SD, när M gör mer än man trodde ens SD skulle kunna åstadkomma när man röstade på dem.

 2. snart kommer väl rapporter om att SD ökar med, enda riksdags undersökningen man kan lita på är resultatet av riksdagsvalet i min mening:)

 3. Tror du att det här är en nazistsida där du och dina kompisar får skriva vad skit som helst ??

  / Jinge

 4. Piratpartiet har faktiskt synts mer i riksmedia under hösten 2011 än hela eftervalsåret 2007. Det är dock en bit kvar innan man kan räkna på en positiv spiral.

 5. Jag hade börjat respektera Juholt de gånger han pratat politik, men sen jag läste att Sossarna gått med på att Säpo och Rikspolisstyrelsen skulle få tillgång till FRA, och tydligen går emot ett kongressbeslut, har jag förlorat all respekt för honom.

  Vänstern är det enda vettiga alternativet inom Svensk politik i dagens läge, det hade jag väl redan insett men det här sveket förtydligar det bara.

  • Själv funderar jag på varför han inte berättar varför han kommer mjukryggig från varje möte möte med Reinfeldt. Har det möjligen med relation till främmande makt att göra?