Scientologikyrkan – en kriminell sekt?


Scientologerna tillhör en sekt, dessutom förefaller deras metoder vara rent kriminella. De kallar sig för ”kyrka” men har ingen annan gud än Mammon.


Expressen:
”Per-Olof Samuelsson lämnade Scientologikyrkan för över 30 år sedan. Nu kräver rörelsen honom på 200 000 kronor för auditering – en slags andlig vägledning.”

Det är inte första gången scientologerna valsar runt i media. Under mina år som socialarbetare så arbetade de stenhårt på att lura med sig missbrukare in i en egen verksamhet som de hade mage att kalla behandling. Sedan ville de att kommunernas skattebetalare skulle stå för en ”vårdkostnad” som låg helt i nivå med vad riktiga behandlingshem kostar, en form av försök till bedrägeri enligt min uppfattning.

En kollega som utredde det ”behandlingshemmet” fick enligt egen uppgift begära skyddad adress och fick dessutom polisskydd under vissa perioder. Verksamheten är ökänd inom socialförvaltningarna i Stockholms läns kommuner, och den utgår ifrån det faktum att svårt nedgångna narkotikamissbrukare kan vara svårplacerade på behandlingshem som bygger på frivillighet.

En annan kollega hade tidigare varit involverad i scientologernas verksamhet själv, när hon insåg att det bara handlade om att dra in pengar till ledningen så gjorde hon ett försök att hoppa av, vilket ledde till att hon blev kidnappad och hotad. Att de nu återigen skapar rubriker förvånar mig inte, själv

scientologi

anser jag att verksamheten till stora delar påminner om kriminella MC-gängs. Scientologikyrkan borde förbjudas bedriva verksamhet i de Skandinaviska länderna, det vore det allra bästa.

i Andra om: , , , , , , , , , , , ex dagen n241 sds123 ab Hampus Anna Anders Annarkia Lasse Björn Ida Luk Allianfr Sthlm-V t

[tags]Scientologer, Scientologikyrkan, Ron L Hubbard, Narkomani, Behandling, Bedrägeri, Sekt, Utpressning, Hot, Misshandel, Förföljelse, Politik[/tags]


10 svar till “Scientologikyrkan – en kriminell sekt?”

 1. Mormonerna pressar också medlemmarna på häftiga pengar.
  Man ska betala tionde varje månad på bruttolönen samt sätta in pengar på ett s. k missionäsrskonto. Övriga gåvor tages även tacksamt emot.
  Dessutom arbetar de flesta gratis, med städning och snöskottning.

 2. År 1938, skrev G. Orwell
  ”… I have always thought there might be a lot of cash in starting a new religion…”

  Enligt uppgift har L. Ron Hubbard (sektens grundare) övertagit och formulerat det till:
  ”The way to make a million dollars is to start a religion.”
  Scientologerna påstår att det enbart är ett rykte och lögn men L R Hubbard har aldrig förnekat uttalandet och sättet denna sekt jobbar stärker kraftigt sannolikheten i densamma.

 3. Visst är Scientologikyrkan en sekt, dessutom en med ytterst tveksamma metoder. Men dom har inte monopol på att dyrka mammon och kalla sig kyrka.
  Konkurrensen är hård inom det området

  • H2; Men dom har inte monopol på att dyrka mammon och kalla sig kyrka. Konkurrensen är hård inom det området.

   Bra formulerat!

 4. Jag har länge haft misstankar om att en av de första grejerna man får lära sig inom scientologi-kyrkan är att det är inte en religion som redan finns och därför gäller inte samma regler. Bland har de flesta religioner nån regel som säger att man inte får ljuga, men jag får intrycket av att inom scientologin är det helt ok att ljuga hur mycket man vill, bara man uppnår religionens mål. Detta tar folk lite på sängen eftersom de flesta är vana vid att anhängarna av en religion åtminstone själva tror på vad de säger, så när nån går ut och tittar en i ögonen och blåljuger kan man inte riktigt hantera det.
  Överhuvudtaget är scientologins metoder för att vinna över folk ganska skrattretande om man tittar närmare. De har ett kors i sin logotyp fastän de inte ens själva säger sig ha nåt med kristendom att göra och namnet ”Scientologi” som tydligt anspelar på ordet science utan att ha nånting med vetenskap att göra (ungefär som vad astrologi är för astronomi, men med vetenskap istället för stjärnor) tycker jag är extra kul och det finns säkert många fler exempel. Det är som hämtat ur liftarens guide till galaxen eller nåt… men det är på riktigt.

 5. Eftersom man kallar inkomster för donationer kan man knappast ställa krav på någonting.

  Han kan rycka på axlarna.

 6. Denna sekt, denna ruttna varböld i ett demokratiskt samhälle, skall man inte uppmuntra!
  RDS/Narconon FÖRNEKAR ALL koppling till sekten och det är tack vare detta som godtrogna GIVARE, mot sitt bättre vetande, levererat donationer, m.m.
  Eftersom sekten är ett inkomstbringande företag så SKALL de betala in skatt och inte låta oss ”dödliga skattebetalare” betala för sektens offer.
  Hubbard, på göteborska: RHubbad: ”Scientologin är ingen religion”!
  Så sant som det är sagt!