Sarah Palin säger – I’ve Gotcha!


Nu kan vi räkna med att media skruvar upp nivån på USA-bevakningen till ett maximum och knappast någon svensk kommer undan det massiva mediabuller som kommer att stegras alltmer för varje dag som går.

Nu skriver förstås alla om valet, och så lär det förbli. En lustig detalj i sammanhanget är att Sarah Palin nu lyckats komma på tvärs med sitt eget parti, något som givetvis media rapporterar om.

AB: ”Vicepresidentkandidat Palin anklagas nu för att vara mer intresserad av att bygga en egen långsiktig politisk karriär än att republikanerna ska vinna på tisdag. Det är presidentkandidaten John McCains rådgivare som ligger bakom uttalanden som visar splittringen mellan senatorn och Palin. Hon anklagas för att strunta i riktlinjer från valkampanjens strateger och gör utspel som ogillas av partikamraterna. – Hon är en diva. Hon tar inga råd från någon, sa en av McCains rådgivare uppger CNN.”

Enligt tidningen så beror detta på att hon redan har siktet inställt på 2012 och presidentvalskampanjen där hon ser sig själv som huvudkandidaten för partiet. Är det sant så blir jag mörkrädd, den enda trösten är att det faktiskt kan handla om spin från demokraternas sida. De är givetvis medvetna om att en hel del amerikanska väljare inte vill ha ännu en religiöst extrem person i Vita Huset, en person som inte ens anser att en våldtagen flicka ska ha rätt till abort. Den dagen den amerikanska presidenten pekar in i en TV-kamera och säger ”- I’ve Gotcha!” fruktas av många.

Oron för att Barack Obama ska råka ut för ett attentat är annars något som upptar ett stort antal människors tankar. För vad skulle det egentligen innebära för USA, och i förlängningen världen? En av besökarna här pekade på det faktum att George W Bush har tagit hem en större kontingent Nationalgardister från Irak, och att de hålls insatsberedda på ett antal baser i USA. Han befarade uppenbarligen att Bush vet något som inte amerikanska befolkningen vet. Det är konspirationsdelen av den teorin.

Men vad skulle hända om Secret Service misslyckades med sina ansträngningar att skydda Barack Obama? Jag vet faktiskt inte, men jag tror att risken för upplopp och rejäla oroligheter i landet skulle bli överhängande. Vad skulle afro-
amerikanerna säga, och framför allt – hur skulle de agera? Risken är uppenbar att upploppen i Los Angeles 1992 skulle betraktas som en utflykt med dagis efter en sådan händelse. Så kombinationen av ett val som ser ut att vinnas av en ”färgad” amerikan och en mycket gammal man flankerad av

en hockeymorsa från Alaska kan bjuda på en dramatik som vi faktiskt inte vill ha, eller är betjänta av.

Andra påpekar ständigt och jämt att John McCain ger ett intryck av att vara gaggig, ett faktum som talar för att Sarah Palin kanske inte behöver vänta till 2012 om han skulle vinna valet. Med andra ord så är det upplagt för en nagelbitare av gigantiska mått fram till valet natten mellan 4 och 5 november svensk tid. När dessa rader skrivs runt 06.30 så är det precis en vecka till det att resultatet är klart och vi vet vad USA:s nästa president heter.

Det finns en hel del skäl till varför det amerikanska presidentvalet ger oss mardrömmar och gör oss sömnlösa, men ska jag försöka ge mig på att peka ut mitt eget värstascenario så räds jag mest en president som pekar in i kameran och säger ”- I’ve Gotcha!”

AB12 DN1 SvD1 VG1 Dbl Pol it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Barack Obama, John McCain, Sarah Palin, Presidentvalet, USA, Watts 1992, Attentat, Demokrati, – I’ve Gotcha, Sömnlöshet, Oro, Tokkristen, Republikanerna, Demokraterna, Mediekritik, Politik [/tags]


8 svar till “Sarah Palin säger – I’ve Gotcha!”

 1. Vi får hoppas att secret service gör sitt jobb – denna gång! Längtan efter förändring i USA verkar dock vara så stor att de dunkla krafter som tidigare tillåtits styra den demokratiska agendan nu får stå tillbaka. Tiden är nog rätt för Obama. Många resonerar nu som så att det bara kan bli bättre. Det talas tom om en omvänd Bradley effekt där folk som inför familj o vänner gjort klart att de aldrig kommer rösta på en svart, ändå gör så när det verkligen gäller!

  Vad gäller Palin så är hon knäpp! Hon förleder sig själv om hon tror på möjligheten att bli president 2012.
  Förutom allt som avslöjats kring hennes person försöker hon nu släta över det faktum att hon använt drygt en miljon av McCains sinande valkassa till personliga klädinköp. Sådant imponerar inte på sponsorer och professionella valstrateger. Vilket ingen seriös presidentkandidat klarar sig utan!

  Folk som Palin kan förleda sin omgivning så länge de inte granskas närmare. Om USA haft ett flerpartissytem skulle hon kunnat bli partiledare för ett eget radikalt parti på högerkanten. Som det är nu gör hon bäst i att stanna uppe i Alaska, om hon inte vill vara medias favoritnarr i ytterligare 4 år!

 2. Palin har mer eller mindre skjutits sig själv i fotten. Hon har splittrat republikanerna totalt så nu slåss de inbördigt.

  De så kallade NEOCONs och TEOCONs, mot moderata republikaner och de så kallade Goldwater konervativa och om det inte var nog så finns det partier som Liberterians och Constitutionist som får röster på grund av detta inbördes krig som riskerar att splittra partiet för all framtid.

  Hennes chanser att bli president i ett val är nästan lika med noll, men hennes chanser att bli president om McCain vinner är ganska stora.

 3. Det mest skrämmande med Sarah Palin är inte att hon är tokkristen utan det är att hon är totalt obildad.

  Titta på youtube-klippen när hon blir intervjuad av Katie Couric så kommer ni förstå vilken katastrof hon skulle vara som president.

  Bortsett från att hon är obildad så kan hon inte ens föra sig. Se på klippen från där hon träffar Pakistans president. Det är inte statsmannalikt att fnittra som en småflicka när man får komplimanger.

 4. Palin hit och Palin dit, det tycks handla mer om hennes utseende och klämkäcka uttalanden än om den katastrofala nyliberala politik hon skall bli ansikte för (hade hon varit dess ideolog hade vare sig vi eller dem haft något att frukta..)

  Men det pågår ett annat val som kommer att ha större betydelse för USA och världen än deras eget, nämligen israels. Ett land vars hela öde som världsparia och rasistisk skamfläck står och faller med frågan om krig eller fred.

  Fred skulle ju som bekant innebära slutet för det sionistiska entiteten till förmån för en normal demokratisk stat för alla medborgare och raser i den, varför detta land endast för judar kräver ständiga krig och ofred betalda i andras blod och pengar, huvudsakligen USAs.

  William S Lindh på Antiwar skriver brilljant om saken:
  http://www.antiwar.com/lind/?articleid=13688

 5. Det som är intressant med McCains rådgivares uttalande är ju att uttalandet i sig är ett bevis för att DE inte bryr sig om kampanjen.
  Är ett sådant uttalande bra för McCain? Troligtvis inte.

 6. Under förutsättning att vaet går som de flesta prognoser säger, kommer McCain och därmed också Palin ha en chans.
  Inte tror jag att republikanerna är så ointelligenta att dom väljer henne som kandidat till 2012. Hon blir ett lätt byte för Obama som då kommer ha det lätt att bli omvald.

  Om McCain oväntat skulle dra det långa strået ser det dystrare ut. då har vi nog Palin ganska snart i toppen