Samla in gamla joggingskor åt Obama?


[column width=”49%” padding=”2%”]
För ungefär ett halvår sedan stod Barack Obama i Kairo och sade att det skulle bli en ändring i Mellanöstern-
politiken. Han hävdade att det måste bli ett stopp på den israeliska utbyggnaden av bosättningarna, och ett stopp för belägringen av Gaza.


Sedan fick han Nobels fredspris
av den norska nobelkom-
mittén, något som togs emot som ett skämt från omvärlden. Visserligen hette det att han fick det för att han inte var George W Bush, men det argumentet är knappast giltigt eftersom han nu sänder tiotusentals nya soldater till Afghanistan, ett land som USA inte har något med att göra.

Igår och idag dödades sex palestinier av den israeliska armén i två separata händelser, en på Västbanken och en i Gaza. Dagarna innan fick jag e-post från en palestinier som flytt till Sverige, han var sorgsen över att israelerna förhindrade kristna palestinier i Gaza från att resa till Betlehem för att fira Jesus födelse. En bild från Aljazeera visade en massa kvinnor som samlats i ett rum med en nunna, antagligen för att be.

Idag håller Egyptens president Hosni Mubarak på att bygga en tio kilometer lång mur mot Gaza, en mur vars trettio meter stora underdel är tillverkad av stål bara för att omöjlig-
göra för palestinierna i Gaza att smuggla in mat, byggmateriel och andra förnödenheter från Egypten. I grannlandet Jordanien sitter Kung Abdullah och gör vad han kan för att kuva sitt eget folk och i Ramallah sitter Mahmoud Abbas och applåderar dessa herrars svek mot det palestinska folket.

Det sista orsakat av ett demokratiskt val, palestinierna valde in fler Hamasledamöter i parlamentet än Fatahledamöter. Det har inneburit att ”Mellanösterns enda demokrati” fick fortsätta att kalla sig för Mellanösterns enda demokrati. Man låste in en mängd valda Hamasledamöter i de israeliska fängelserna och man tänker inte släppa ut dem.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]obama

Situationen i Mellanöstern blir bara värre för varje dag som går. Och den amerikanska presidenten, han som fick fredspriset, han fortsätter med sitt tomma prat. Det är en man som fick ett ämbete där tjänsteskorna är i storlek 49, men hans fötter verkar tillhöra en nyfödd. Han kommer, likt sin företrädare, bli måltavla för skokastare, var så säkra.

Jag undrar om vi inte ska göra slag i saken, något som diskuterades redan under Bushs presidentperiod, en nationell insamling av äldre och illaluktande joggingskor för vidarebe-
fordran till Vita Huset i Washington?

intressant Andra om: , , , , , , , , , , dagen dn1 svd ex1 ab1 anna annarkia k&å loke hampus rödam scraber anders johan kaj t
[/column]


7 svar till “Samla in gamla joggingskor åt Obama?”

 1. Dear friends,

  Tomorrow (27 December) is the anniversary of the war on Gaza. It was during this war that the campaign was launched. And although its started as a reaction to the war, we hope to continue with it until the day in which justice prevails in Palestine. We are certain that that day will come, our task and duty is to help make this day come sooner.

  Anyway, here is the video we produced for the anniversary of the war. It is to remind us for whose rights and justice we are fighting.

  http://www.youtube.com/watch?v=lU5Wi2jhnW0

  Please circulate and provide us with feedback.

  May the new year be a good one for justice in Palestine, and everywhere.
  In solidarity,
  The Never Before Campaign Team

 2. En av dem som avrättades hette Anan Sobh. Israelerna var i hans hus i flera timmar innan de till slut avfyrade olika sorters granater som både skadade och brände ner huset. Således arresterade man först den sovande Sobh, förhörde honom, torterade honom, dödade honom, skändande hans kropp och sedan brände ner hans hus. Det är liksom Julstämning i det förbannade landet.

  Det fina med den här historien är att den palestinska myndigheten hade tvingat dessa killar att lämna in sina vapen tre dagar tidigare. Det enligt aljazeera som i sin tur citerar Reuters:

  ?? ??? ???? ???? ????? ?????? ??????? ?? ????? ?? ???? ??? -?? ?????- ????? ?? ??????? ??????? ?????? ?????? ??? ??????? ??????? ??????? ?????? ?????????? ???? ??? ???? ???? ????? ????? ?? ???????.
  Två av de avrättade killarna stod på den berömda listan på de som hade avtal med myndigheten och Israel om att att de fick leva om de bara överlämnade sig till Abbas myndighet.

  http://www.aljazeera.net/NR/exeres/5962BF7B-4B67-4992-8867-D2D6CBDC0D32.htm

 3. Idag är det ett årsdagen av Israel angrepp på Gaza , ett angrepp som dödade 1400 palestinier och sårat 4000
  Det var ett angrepp som lagt stora delar av Gaza i ruiner , Gaza befolkningen lever fortfarande under blockad av Israel med hjälp av arabisk och internationell välsignelse i synnerhet av USA och den korrumperade palestinska presidenten Abbas

  Gaza borna markerar denna dag med smärtor och en vädjan till omvärlden att sona sina brott och synder men grymheten mot det palestinska folket forsätter , Egypten håller på att bygga en mur längs gränser mot Gaza med hjälp av Israel , USA och frankrike , stålet som ska användas är speciellt tillverkat i USA , Muren kommer att bli 10 km lång och
  Man vill skära av Gazas pulsådern och stoppa mat och medicin , det är meningen att göra livet ännu svårare för 1,5 miljoner palestinier
  Igår avrättade Israel 3 palestinier på västbanken framför sina barn och fruar , det var en kall blodig avrättning , Israel har också skjutet ihjäl 3 palestinier i Gaza

  Gaza står som en skelett , ett minnesmärke av förstörelse
  3535 hus förstördes , 268 fabriker bombades sönder , 600.000 ton betong gick i spillror , 162 familjer lever fortfarande i tält bredvidd sina förstörda hus
  Obamas fredssamtal har inga synliga framsteg och Israels fascism forsätter som vanligt
  Sionisterna begår grymma , hänsynslösa och obarmhärtiga attacker mot det palestinska folket medan hela världen ser på , De skyller på offret och sympatisera med angriparen
  De vågar inte lyfta ett finger för att sätta stop för denna satanisk aggression
  De faktum är att de arabiska och muslimska länder kör efter , Dessa svekfulla förrädare helt enkelt inte att lita på

  Det är högtid för omvärlden att ta av skammens kläder och underlägsenhet , De måste göra skillnad mellan sanningen och lögner

  • 3535 hus förstörda? Bara? Jag har för mig att siffran måste tiofaldigas för att komma i närheten av verkligheten. De som förlorade sina hem i Gaza är mer än 50000. Förutom alla istitutioner, polisstationer, daghem, ålderdomshem, sjukhus och moskéer som bombades.

 4. Maktlöshet är det jag känner. Att veta att ett folk utsätts för detta systematiska våld och det utövat av en demokratiskt vald regim i Israel och att folket i Israel inte tar avstånd från våldet är också ett tecken på maktlöshet, eller deras avsaknad av känslor och agerande.
  Det som jag har tänker är att om någon demokratisk regering el diktator tar död på en folkgrupp eller ett helt folk, så ingriper inte omvärlden, läs FN, el grannländer. Man tror el vill att det får lösa sig själv, den starkes rätt gäller.

  ”Vi är ändå för många på jorden.” Det är skrämmande cynism som har brett ut sig, tror jag. Så länge det finns OS och Eurovision Song Contest och andra internationella evenemang där ingen protesterar öppet mot Israel.
  Det blir en underhållning på TV där man får rösta på melodier, och i soffan heja på idrottstävlingar.
  Samtidigt som vapenproducenter får avsättning för ammunition och vapen till glädje för fonder och aktieägare, i ”fredens” namn.