Så var det dags för antisemitism igen då


Jag upphör aldrig att förvånas över Israels advokater i Sverige. De tycks verkligen anstränga sig för att hitta antisemitism i varenda buske. Men de river sig hela tiden på buskarnas törnen, något som bara gynnar tillverkarna av plåster.

I dagens nummer av Sydsvenska Dagbladet har SKMA, Svenska kommittén mot antisemitism, kokat soppa på en spik. Man inleder artikeln med att berätta om Gilad Atzmon och Radio Islams Ahmed Rami, människor vars alster jag vare sig läst eller hört. De är antisemiter tycker SKMA, något jag inte kan bedöma. Efter en sådan inledning fylld av olika Guilt by association-anklagelser så övergår de till något som antagligen ska föreställa citerande av min blogg.

Möjligen anser de själva att de lyckats, jag har sökt både på bloggen och på Google efter det som de hävdar står på min blogg, men jag hittar det inte. Och framför allt, jag känner inte ens igen det. Och så länge det de påstår sig citera inte finns annat än i någon slags verklighet som jag inte känner till, eller har tillgång till, så blir det omöjligt att kommentera saken. Det händer att kommentarer slinker igenom min gallring, det är så gott som oundvikligt med ett totalt antal kommentarer som närmar sig 65 000 i snabb takt. Men ingen sådan har blivit kvar, när kritik mot en kommentar når mig så brukar jag radera, för bara det faktum att den kritiseras räcker oftast.

Minns man inte kommentarerna, och när inte ens Google minns dem, ja då är det inte mycket man kan göra.

Sedan är hela framställningen i Sydsvenskan rörig och knappt förståelig. Det blandas friskt mellan kommentarer och citat men jag hittar endast en (1) sak som jag själv skrivit. Det var en berättelse om profeten när han var tre år gammal, den är återberättad av historieforskaren Martin Lings ((http://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Lings)) och finns i boken – Muhammed, hans liv enligt de tidigaste källorna. Och den berättelsen är försedd med fotnot som berättar varifrån den kommer.

Övriga citat och referat hittar jag inte. Och märk väl, den enda slutsats jag drar av det är att det raderades när det framstod som problematiskt. Andra slutsatser ter sig alltför konspiratoriska.

Richard Silverstein skrev för några veckor sedan en artikel i The Guardian ((http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jan/09/israel-foreign-ministry-media)) med rubriken – Hasbara spam alert. Den berättar att det israeliska utrikes-
departementet tagit ett initiativ som går ut på att så många som möjligt av israels vänner ska engagera


Den här Gazabilden gillas inte av Israels advokater…

sig och försvara landet nu när media och bloggare är så elaka att de rapporterar om de krigsförbrytelser som skett i Gaza. Israeliska Haaretz ((http://haaretz.com/hasen/spages/1056648.html)) nämner särskilt bloggarna, denna styggelse som till och med visar bilder från Gaza, bilder som inte skulle visas i tidningar.

När det gäller de olika angreppen mot min blogg så handlar det om att bloggen 1) har många besökare 2) Kritiserar Israel 3) Visar bilder från Gaza, bilder som är svåra att förklara bort. Tyvärr så är det också ett angrepp mot yttrandefriheten som jag ser saken.

Andra om: , , , , , , , , , ,
it Sydsvenskan SvD Smp Svensson1 Lasse International Gaza Peace ClaesK Socialisterna Motbilder Blogge Lennart Simone

[tags]SKMA, Antisemitism, Sydsvenskan, Expressen, Yttrandefrihet, Israels advokater, Israellobbyn, Gaza, Bilder, Hasbara, Politik[/tags]


56 svar till “Så var det dags för antisemitism igen då”

 1. Gilad Atzemon är antisionist vilket inte är samma som antisemit! Typiskt att sionister kallar alla som är emot den fascistiska sionismen för antisemiter – t o m om antisionisterna själva är judar. :-S

  Googlade lite på Ahmed Rami med och att döma av det jag såg så ligger hans skriverier på samma nivå som det som kommer från Gudmundsons penna. Jag ogillar både den ena och den andra.

  Jag kan dock inte dra mig till minnes att Sydsvenskan hade nån alarmisktisk artikel om muslimförföljensen på sidorna av en av sveriges största tidningar – rätta mig nån om jag har fel.

 2. Alla är som sagt anti-semiter om man kritiserar ”Israel”. Gideon Levy (skriver i Haaretz) som är israel och jude anklagas också för anti-semitism.

  Hur som helst, inte lönt att bry sig om denna kommité eller andra som skriker ”antisemit!” — hatet mot ”Israel” (och jag tror ni alla förstår att jag menar den politik ”Israel” sysslar med…) FORTSÄTTER!

 3. Dom är desperata, nu när det visar sig att de inte kunde vinna militärt och dessutom förlorat opinionen, trots sina stora armé och de israelpositiva mainstream media. Det enda som återstår är att ”skjuta pianisterna”.

  Israel existerar på stulet land och på lånad tid.

  MVH

  Lasse W

 4. Ordet antisemitism används oftare av Israelkritiker, tja more or less, som vill klaga på att ”sionister” ropar ”antisemitism!” så fort Israel kritiseras än ”sionisterna” själva…

  Något som en gång användes av ena sidan används nu av andra sidan, rätt roligt faktiskt!

 5. Men dom verkar inte helt skrivkunniga, dom som författat artikeln iSydsvenskan. Och rörigt var det också som jinge skriver. Men det är väl på det sättet det ligger till. Denna sida har många läsare, visar bilder, därför är jinge inte antisionist utan antisemit. Dom har inte ens vunnit en badboll!

 6. Min spontana tanke när jag läste artikeln i morse var att så många skribenter och ingen av dem kan få ihop orsaker och verkan på ett trovärdigt sätt. Den var också mycket missvisande eftersom man fick intrycket av att det enkom var Israel som man skrev om i bloggen. Och det trassliga försöket att knyta ihop Ohly med bloggen för att han läste den blev oerhört krystat. Förstår ärligt talat inte varför Sydsvenskan tog in en sådan dåligt skriven debattartikel.

 7. Vissa lögner är närmast skrattretande. Tex detta:

  ”När Expressen skriver om Knutbyförsamlingen ser Flücht detta som en ”judisk” attack på kristendomen.”

  Matte kanske har rätt i att man kan stämma för förtal. Notera särskilt hur de satt citationstecken runt ordet judisk för att få det att framstå som att du skrev det ordet.

  Fast jag förvånas inte – bland artikelförfattarna finns nämligen Henrik Bachner och Jonatan Leman, vilka båda gjort sig kända för att vara ökanda citatförfalskare.

  • Jag BEGRIPER fan inte hur de kan hålla på och förfalska citat och skriva in betydelser som inte finns. Dessutom har jag tagit ut pekoralet på skrivaren och markerat varenda ”citat”. Det gjorde inte saken mer begriplig…

 8. Vad de missar är att dom faktisk gör fler och fler personer medvetna om Israels brott.

  Så länge de fortsätter med sina lögner och påhopp på personer som Jinge som försvarar mänskliga rättigheter så kommer det att bli fler som får upp ögonen att Israels agerande är brott mot både internationell lag och mänskliga rättigheter.

 9. Judiska zionisters agenda är att tysta ner israelskritik. Det ska de inte få så länge det finns människor som kämpar för rättvisor.

 10. Jag tycker jinge har en bra distans mellan israel och judar i allmänhet. Sammankopplingen mellan kritik mot israel och antisemitism kommer nästan bara från förvarare av israels politik.
  Håll ut jinge, du behövs.

 11. Många av kommentarerna här verkar så lugna och luttrade. Jag blev både arg och beklämd, särskilt när jag hittade Gerner och Bruchfeld bland undertecknarna. Det trodde jag var människor med någon grad av akademiskt skolad förmåga till kritiskt tänkande och så skriver de under en sån manipulativ och förljugen sörja. Man undrar ju om de blivit lurade med påstådda ”citat”, för jag tvivlar på att de läst den här bloggen.

 12. Jag misstänkte också att något inte stod rätt till. Jag sökte på ordet ”förintelseindustri” som artikelförfattarna påstod att du använt. Det gick inte att hitta.

  För övrigt, följer publiceringen av bilden kommentarsreglerna? Den är ju provokativ :)

 13. geez… SKMA-skribenterna ljuger så hårt att det är bortom pinsamt. Att klippa o klistra med citat på det här sättet, och rent ut av fabulera är rent skamligt. Jinge borde verkligen fundera på att stämma skribenterna i fråga.

  Dessutom, SKMA/Hasbara-skribenterna lägger pliktskyldigt in passusen ”legitim kritik av Israels politik” i sin inledning. När hörde ni sist Anita Gradin, ordförande i Handelskammaren Sverige-Israel, yttra ngn ’legitim kritik av Israels politik’? Var var dessa skribenter när bomberna föll över Gaza? Krokodiltårar hjälper ingen vart.

 14. Einsteins brev till Sterngängets amerikanska finansiärer – som ville slå honom på pengar – skrivet dagen efter Deir Yassin massakern:


  April 10, 1948

  Dear Sir:

  When a real and final catastrophe should befall us in Palestine the first responsible for it would be the British and the second responsible for it the Terrorist organizations build up from our ranks.

  I am not willing to see anybody associated with those misled and criminal people.

  Sincerely yours, Albert Einstein

  http://www.ifamericansknew.org/images/einsteinletter041048.jpg

  Terrorists WANTED: Begin, Shamir …
  http://www.palestineremembered.com//images/Terrorist-Wanted.jpg

 15. Det tycks som om ”förintelseindustrin” är ett uttryck med judisk – fast inte just sionistisk – bakgrund, här från svenska wikipedia:


  Förintelseindustrin (originaltitel The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering) är en bok från 2000 skriven av Norman Finkelstein. Bokens teori går ut på att Förintelsen har utnyttjats för att ekonomiskt gynna starka judiska institutioner i USA och Israel. Han hävdar att dessa använder Förintelsen för att pressa ut pengar från t.ex. Schweiz med skälet att schweiziska banker undanhåller rövat gods från judar. Han menar att samtidigt kommer ingenting av dessa ersättningar de judiska offren tillgodo eftersom så många redan har gått bort. Han menar att man därmed har hittat en nisch att med Förintelsen som hållhake driva utpressning gentemot omvärlden.

  Alla gillar av förståliga skäl inte boken men Raul Hilberg (The Destruction of the European Jews, 1961) säger så här:

  I would now say in retrospect that he was actually conservative, moderate and that his conclusions are trustworthy. He is a well-trained political scientist, has the ability to do the research, did it carefully, and has come up with the right results. I am by no means the only one who, in the coming months or years, will totally agree with Finkelstein’s breakthrough.

 16. Jinge, även om artikeln är som du säger svår att kommentera borde du kräva att få svara på skiten de skriver. Det är en stort uppslagen debattartikel så du borde ju om det finns någon anständighet kvar i världen (vilket det kanske inte gör) få gott om utrymme till att försvara dig. En bra möjlighet att skriva ett par sanningens ord om debattklimatet i Sverige vad gäller Mellanöstern.

 17. Ahmed Rami är antijude i den mån att han gillar att hänvisa till det antijudiska falsariet Sions Vises Protokoll.

  Dessutom har han på sin hemsida någon lustig lista över personer som uppenbarligen är judar som rubriceras som ”judisk makt i media”.

  I sin bok ”Vad är Israel?” pratar han om att det var sionister som stod bakom Stalins Gulag-system och att den bolsjevikiska revolutionen helt var ett judiskt påfund.

  Så långt Ahmed Rami. (Jag har f.ö. pratat med honom och tyckte mig känna igen honom, men när han presenterade sig så såg jag till att avsluta samtalet så fort det bara gick.)

  MEN…sedan kommer man till Gilad Atzmon, en man som jag faktiskt läst en del av enbart för att se om det är sant att han är antijude. Och jag förstår faktiskt inte vad SKMA jiddrar om, det är samma form av israelkritik du kan hitta hos Gideon Levys artiklar i Ha’Aretz, hos Amira Hass, hon Leon Sternhell, hos folket i vänstergruppen Matzpen och i Hadash-partiet (f.ö. mitt val i det israeliska valet).

  Lyd ett gott råd, Jinge! Anmäl de här idioterna i SKMA för förtal! Det är en sak att göra som de gjorde mot mig, för där var det bara att gå i svaromål, men att anklaga någon i en tidning – det är gå över gränsen med råge!

  Sotzialism – lo le-tzionism! (Socialism, nej till sionism)

 18. Jag skrev tidigare med anledning av gazamassakern att vi nu alla är palestinier. I denna vår identifikation med dem som personifierar sionismens offer, är det uppenbart att vi alla samtidigt är “antisemiter” för sionisterna. Det skall vi vara stolta över.

  MVH

  LasseW

 19. Jag tycker att det var en konstig artikel som innehöll rent felaktiga citat från Jinges blogg. Så har du aldrig skrivit, Jinge, du skulle möjligtvis kunna kallas antisionist, men aldrig antisemit då du aldrig kritiserat judarna som folk. Jag noterade att debattartikeln är underskriven av tunga politiker och debattörer som Anita Gradin och Kristian Gerner, jag undrar om de vet vad de satte sitt namn under egentligen. Att sätta sitt namn under en artikel som innehåller felaktiga påståenden är både pinsamt och skadligt för trovärdigheten.

 20. Jag tror som några tidigare varit inne på att en del av ”skribenterna” bakom denna artikel inte riktigt varit på det klara med vad de skrivit under.

  Det finns dock goda grunder till en förtalsstämning. Även om de citat de anför skulle funnits på bloggen har de ryckts ur sitt sammanhang på ett sätt som ger en helt felaktig bild. För den som inte läst din blogg skulle man lätt kunna få en helt skev bild av dina åsikter. Sådan ärekränkning torde vara straffbar.

  Sedan tror jag i o f s att det enda artikeln kommer att leda till är att fler människor upptäcker bloggen, och får sig lite Israelinformation till livs, som de kanske inte skulle fått annars. Gott så!

  • Johan L! ”Sedan tror jag i o f s att det enda artikeln kommer att leda till är att fler människor upptäcker bloggen, och får sig lite Israelinformation till livs, som de kanske inte skulle fått annars. Gott så!”

   När det gäller förtal så kommer jag att gå vidare såtillvida att jag kommer att skaffa mig en professionell bedömning av frågan. Jag har redan fått ett förhandsbesked som går i den riktningen, men frågan är värd att dyka lite i.

   Jo, det citerade är onekligen en aspekt. Några har skrivit i kommentarer att de tackar för att de upptäckt en blogg som pekar på sionismens förödande effekt för palestinierna. Men den mesta responsen kommer i form av e-post från människor som aldrig skrivit en kommentar på en blogg. Och den e-posten är omfattande. Nu på morgonen så hade jag återigen 40-50 mail varav minst 1/3 handlade om SKMA. Lustigt nog verkar det som om personerna bakom den bokstavsfasaden har en massa fiender, två mail innehöll smaskiga hemligheter angående namngivna personers handel och vandel. :-)

   I det ena fallet så kunde jag inte låta bli att gapflabba. Nu vet jag ju inte om påståendet är sant eller inte, men jag fick i alla fall roligt en stund. Ingen glädje är så fullkomnad som skadeglädjen. Men det kan ju faktiskt vara någon som VILL att jag ska skriva om det så det istället blir undertecknad som hamnar bakom skranket…

   Annars tycker jag att Hampus kommentar var den bästa: http://motbilder.se/2009/02/12/antisemitjagarna-och-odlekonspirationen/ Jag berättade kortfattat bakgrunden för Carlos Latuff som hade snappat att det var surr om hans teckningar i Sverige, han föreslog mig att göra en teckning med ett motiv utifrån Hampus bloggpost. Den skulle antagligen föreställa mig som ödlejägar-jägare… :-) Typ ”Jinge, the Lizard-hunters hunter!” Men ska jag förtjäna det epitetet så måste jag lägga ner lite research på tipset jag fick…

   Men nu är jag, som jag skriver i headern, en snäll och timid person så jag låter kanske det hela rinna ut i sanden. Men nog behöver jag sova på saken i några dagar innan jag bestämmer mig slutgiltigt…

 21. Nu har jag inte läst alla inlägg, men jag tänkte på en annan sak; hur det kommer att gå för Israel i framtiden? Antisemitismköret kan bara Israelkramarna använda mot enstaka individer, inte mot nationer. Om nu USA närmar sig Iran, så är det en signal till omvärlden OCH Europa. Det är ju svårt att säga vad Obama innerst inne tycker om statens Israel görande på ockuperad mark och det är kanske ovidkommande också, men frågan är vad som händer om Obamas närmanden till Iran börjar skada affärerna med Israel?

 22. Det var länge sedan sionisterna legat så pyrt till som nu, inte sedan mordet på Folke Bernadotte har opinionen i Sverige varit så stark emot. 12000 demonstranter i Stockholm!
  Folk i gemen har fått upp ögonen på vad israelernas verklig avsikt är, att långsamt försöka utradera ett helt folk.
  Attacken mot Jinge är rena löjan, för finns det någon så som ytterst noggrant skiljer på antisemitism och kritik mot regimen israel så är det han!
  Jinges blogg är ett vattenhål för alla som vill kämpa för verklig demokrati, inte den där låtsasvarianten som bl.a sionisterna kör med.

 23. Men vänta nu ett ögonblick … Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), är det den svenska avdelningen av Anti Defamation League (ADL)? I så fall har ju allting sin naturliga förklaring då det ju är en organistion som har som affärsidé att svärta andra ner och leta antisemitism där den inte finns. Och hur skulle det kunna vara annorlunda? – Det är ju det dom får sina bidrag för.

  ADL ville här i veckan visa att antisemitismen var i ökanda i Europa (Ja just det, man börjar med ”svaren” och riggar sedan en ”undersökning”) och frågade 500 människor (ett statistiskt insignifikant antal) i 5 länder bl a om huruvida det var judar som bar ansvaret för Jesus död? Svaret togs sedan som intäkt för att det är dagens judar som fortfarande bär den kollektiva skulden (och antisemitismen i ökande …), vilket inte ens är i närheten av vad som frågades.

  I sin tid när jag gick 4p kursen i statistik frågade en av mina kurskamrater om hur man gör för att ljuga med statistik? Jag skulle vilja säga: Gå till ADL och lär, dom användar varenda knep i boken helt öppet och skamlöst! Strategin är även lönsam, dom har fått sina ”resultat” publicerade i var och varannan tidning – fast ofta blir undersökningen dock helt demolerat av normalbegåvade kritiker då det finns möjlihet att kommentera, som här:

  Poll: 31% of Europeans blame Jews for global financial crisis
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1063092.html

 24. Nejdå, Manne, det är USA som är det by far. Men en föga hedrande andraplats hittar vi kanske Israel på?

  Det är ytterst viktigt att vi inte själva går på de här Djävulens advokaternas trams och tystnar!

  Vi är ta mig fan inga antisemiter! Vi kämpar mot sådan dumhet som de här själva står för, nämligen guilt by association! Vi kommer aldrig att acceptera att bli kallade för att vara emot judar som folk när vi fördömer den teologiska apartheidstaten Israel och dess brott mot mänskligheten!

 25. Nja, det finns nog gott om krigsförbrytare i Kongo också och inte tusan var ryssarna snälla i Tjetjenien. Efter 2:a världskriget har vi också haft apartheidregimen i Sydafrika. Osv…

  Nej, Israel är världens enda apartheidregim. Det duger så gott.

 26. Onekligen ett påhopp av den grövre kalibern.

  Jag läste artikeln med Muhammedhistorien. Inte mer antisemitisk svensk julpsalm men, ursäkta ohövligheten, inte mycket mer upplysande heller. För vad har en gammal historia om judarnas jakt efter Muhammed med den moderna Palestinakonfliken att göra? Det handlar om politik; mark, makt, imperialism och ekonomiska såväl som geopolitiska intressen, inte om religiösa dispyter med 1500 år på nacken. Religionen tillhandahåller ursäkter och rättfärdiganden, och ett effektivt sätt att mobilisera folk för betydligt krassare, bakomliggande intressen.

  För övrigt tror jag visst att det kommer att skapas en självständig palestinsk stat, i hela Palestina. Dock inte förrän sionismen är politiskt besegrad. Här tror jag att kampen för demokratiska rättigheter bland palestinierna i -48 års områden kan vara av mycket stor betydelse.

 27. Det var den sämsta djävla smörja jag sett. Har de inga redigerare på sydsvenskan? Och hur kommer det sig att de får ljuga ihop en sådan soppa?

 28. ”Listen and listen well”.
  Så börjar ”The Gaza Song” av Mirza Yawar Baig:

  Listen and listen well
  O! One who could have been our brother
  For we are one people, whether you like it or not
  You are a Semite, A son of Israeel (Issac)
  I am a Semite, A son of Ismaeel (Ishmael)
  Our father, the father of both you and I
  Is Ibrahim (Abraham)
  Or are you one who will even deny his own father?

  På något sätt har det gått inflation i begreppet ”semit” men om Mirza Yawar Baig’s tolkning här är fel eller antisemitisk vore det bra att få klarlagt i så fall. Vad är felet?

 29. manne, vad är det där för trams?

  Det värsta krigsförbrytelser efter förintelsen, är väl folkmordet i Rwanda! Säga vad man vill om Israel, men antalet palestinier som har dödats med berott mod (bomber och riktade mord osv) efter 1948 är fortfarande blygsamma lite drygt 50 000 Palestinier (rätta mej om jag har fel) Illa nog naturligtvis. Men inte är det: ”den största krigsförbrytaren sedan nazityskland!”

  Skärpning!

 30. Varför detta snack om son av Ishmael versus Israel? Det är ju inte längre från Jerusalem til Amman än som det är från Stockholm till Västerås och ingen – vare sig här som där – har koll på vilka som är dera förfäder mer än några hundra år bakåt – och absolut inte flera tusen år bakåt.

  Myt!

  • Det är väl så den religiösa historieskrivningen låter, att religion bygger på myter är ingen nyhet. Du slår in öppna dörrar, är det skoj?

 31. Det är märkligt att även människor med avancerade universitetsutbildningar på allvar tror att
  de skrönor som står
  i Bibeln är historiska sanningar!

 32. Det är väl också märkligt att hela västvärden accepterar dessa skrönor genom att legitimera Israels definition av semiter å ena sidan men förnekar arabiska semiter å andra sidan.

 33. Konsekvens är inte utmärkande för sionisterna och dess supportrar i Väst. Däremot ingår oftast, förutom rasism och brutalitet, en är inte alltför klädsam blandning av naivitet och arrogans.

 34. Det är uppenbart att de hoppar på dig för att du har många läsare. Nu har jag verkligen letat efter antisemitism, men jag hittar ingenting. Men de där människorna citerar kommentarer som om det inte var andra som skrev dem. Man kan ju undra om en tidnings ägare verkligen tycker likadant som alla insändarskribenter? Det är ett mycket oärligt sätt att argumentera, man använder det sättet därför att man själva är oärliga. Stå på dig Jinge!

 35. Nej Jinge,det är inte skoj den här gången.Jag är faktiskt lite trött på att höra om judarnas artonhundratals historiska tusenåriga rätt när man matematiskt kan påvisa att detta som bäst är ett påhihitt som omöjligen kan visas vara sant.

 36. Tror du att det är en slump att artikeln är publcerad i sydsv, det tror inte jag. Dom känner väl att tiden håller på att rinna ut. Därför måste de skapa nya fiender så att fokus flyttas från israels brott till vad som eventuellt står på din hemsida. Du skall snarast ta deras låga attack på dig som intäkt att du har rätt och att din sakliga kritik mot dom är befogad och att dina avslöjanden faktiskt allvarligt skadar deras planer.

  För övrigt tycker jag du skall läsa Atzmon, han är mycket insiktsfull. Man kunde lyssna på honom här i Sverige för ett tag sedan men jag missade tyvärr detta. Jag har dock hört att han var klockren.

 37. Det som är mest sorgligt med dessa helt ogrundade anklagelser mot Jinge m fl är att fokus flyttas från den livsviktiga bekämpningen av verklig rasism, däribland antisemitism, som det mestadels är vi inom vänstern som bedriver.

  Vidare innebär dessa ogrundade angrepp på yttrandefriheten att konstruktiv kritik, mot b l a Israel, brännmärks som ”rasistisk” och tystas ned. Detta stärker självklart endast de extremistiska krafterna på båda sidor, men det är något som glömts bort i den fartblinda McCarthy-insirerade häxjakt som nu bedrivs i Högermedia.

  Det är också tråkigt att det största rasistiska problemet i Sverige och stora delar av världen, d v s Islamofobin, nu får fritt spelrum i Pro-Israel kretsar. Personligen är jag vare sig Pro-Palestina eller Pro-Israel utan ser mig som Pro-fred/frihet. Jag är övertygad om att den extrema polarisering,antingen Pro-Israel eller Pro-Hamas/Terror enligt Högermedia, är direkt kontraproduktiv och endast tjänar till att skada möjligheten till en konstruktiv dialog mellan Israel och en av palestinierna folkvald Palestinsk Myndighet.

  • Man ska givetvis inte gå de där ödlejägarna till mötes. På mig får det fullständigt motsatt effekt, och jag tror att det gäller även andra. Man ska uppmärksamma brott mot mänskligheten, och det gäller givetvis även om en part trummar ihop sina styrkor för att beljuga och baktala israels kritiker.

   Många ser faktiskt VARFÖR de ljuger ihop tidningsartiklar där de förfalskar och förvränger. Jag har ALDRIG fått så mycket e-post med uppmuntran som de senaste dagarna.

 38. SKMA är ett sorglustigt gäng, men den soppan de nu hade totat ihop verkade ha skrivits på fyllan. Dessutom tror de att du samtycker med varje kommentar på bloggen, hur många tidningsägare samtycker med varje insändare? :-) Som svenskalärare hade jag dessutom gett det skrivna lägsta betyg. Svamligt, osammanhängande, rörigt. Dessutom var det falska uppgifter så långt jag kan se.