Så dumt så att det är roligt


Jag hörde på radion i morse att en man med båda benen amputerade hade fått avslag på sin ansökan om en Permobil eftersom landstinget ansåg att det var osäkert om funktionsnedsättningen är bestående. De kanske tror att han är en vattensalamander som kan återskapa vissa kroppsdelar. Den huvudlösa hand-
läggaren på Landstinget är dock hopplöst förlorad, huvud återbildas nämligen inte.

AB: ”Mannens båda ben har amputerats. Men Landstinget Sörmland har avslagit hans ansökan om att få en permobil. Motiveringen: ”Osäkert om funktionsnedsättningen är bestående.” – När jag fick beskedet ville jag bara dö, säger mannen till Aftonbladet. Mannen är diabetiker. Hans njurar har tagit stryk. Synen likaså. Och i januari, efter en längre tids problem med cirkulation i benet, blev hans tå svart. Det ena benet amputerades. Men bekymren spreds till mannens andra ben, och veckan före midsommar var även den andra foten svart. Ben nummer två akutamputerades.”

Förhoppningsvis handlar det om något slags missförstånd, för har man amputerat bägge benen så ska man givetvis ha en Permobil, möjligen hade handläggaren på Landstinget i Sörmland en dålig dag, eller så hade papper ur journalen slarvats bort. Eller hemska tanke, det kanske är moderat styre där också så att de planerat att dra in sjukbidraget så han tvingas att skaffa sig ett arbete? Så är det nog det förhåller sig, de kom på att han tillhör det s.k. utanförskapet…

it Andra om: , , , ab dn svd sr svt gp


31 svar till “Så dumt så att det är roligt”

 1. Inga armar, ingen kaka! Moderat sjukvårdspolitik i ett nötskal, som H Eckerman så kärnfullt sammanfattade sjukvården.

 2. Inget är omöjligt för den nuvarande regeringen!

  Salamanderpiller? (Testad och beprövad vetenskap,som vanligt,finns på ICA).

  • Jadå! Absolut på friskt privata ICA och inte något ”kommunistiskt” kooperativ såsom COOP. Det är på individens ansvar allt ligger och om man ”valt” att bli av med båda sina ben så får man skylla sig själv. Han behöver ta sig i kragen och skaffa sig ett jobb, därför har vi ju jobbskatteavdraget, för att sjuka, arbetslösa och pensionärer kan se det hopplösa i sin egen situation och längta efter ett jobb istället för att bara sitta på ändan och ömka sina förlorade ben.

   Försöker köra lite moderat-logik!

  • Sossar och moderater är samma sak, de förstnämnda bluddrar lite mer och har fler anskrämliga kärringar men det är faktiskt enda skillnaden.

   Tjänstemannen i fråga avslog förmodligen på en reflex utan att bemöda sig med att läsa underlaget, man kan fundera lite över hur pass rättsäker handläggningen blir när det fungerar på det viset.

   Hoppas den dj*veln får en fot i ändalykten, det har vederbörande jobbat ihop till.

 3. ”Eller hemska tanke, det kanske är moderat styre där också så att de planerat att dra in sjukbidraget så han tvingas att skaffa sig ett arbete?”

  Givetvis. Försäkringskassans lista över arbeten som mannen borde kunna stå till förfogande för är förmodligen flera sidor lång. Möjligen blir den dubbelt så lång om han faktiskt har en permobil, vilket kan tala för att landstinget känner sig manat att ompröva beslutet snart.

 4. En moderat tröst (om en klen) i dessa långa vårdköer är att tiden läker alla sår :-)

 5. Hahaha, håller med dig, sjukt roligt.
  Men tror nog att handläggaren har gjort något fel, typ tappat bort läkarundersökningen som säger att han fått benen amputerade.

  Men hör ni killar, det handlar nog inte om Moderat sjukvårdspolitik.
  Det är Socialdemokraterna(27 st) Miljöpartiet(6 st) och Folkpartet(5 st) som styr Landstinget i Sörmland.

  Så om det är politik så är det faktiskt helt vanlig rödgrön sjukvårdspolitik med ~13% inslag av folkpartisktisk sjukvårdspolitik.
  Och då kan det bli så här, vi kommer ju alla ihåg hur det var förut :)

  • …och tjänstemannen kan vara kommunist. Att uppmärksamma detta har i allra största grad med Moderater att göra, det är de som satt reglerna, det är de som skapat en storm av mer eller mindre orimliga ”enskilda fall”, att ta upp det är en kommentar på systemet, snarare än ett systemfel i sig. Därför är Moderater i allra högsta grad relevanta i sammanhanget.

 6. Runar Sörgard kanske kan göra en handpåläggning? Jag misstänker att det kan bli svårt?

  Något är sjukt i sjukvården!

 7. Men hallå!

  Vem sjutton är det som skriver direktiven som FK SKALL följa till sista lemmen och korvörat?

  • @KalleB
   Ingen aning, men jag betvivlar att det står något i direktiven om att personer som fått båda benen amputerade Inte har rätt till permobil som hjälpmedel..
   Eller att det står att det inte behövs pga att benen kommer att växa ut :D

   Det är bara inse att det antigen är felaktigeter i uppgifterna i media om detta ärende.. eller att handläggaren har fått tuppjuck.

   För inget parti i Sverige skulle ens komma på iden om att han inte har rätt till permobil.
   Partier vill regera, och det kan de inte göra om deras politik suger.. så enkelt är det.

 8. S+MP+FP som styr där. V sitter i opposition med M, KD och C. Tror Ohly inte gillade samarbetet, men som du ser, så gillar inte ens V att styra där.

 9. Det är naturligtvis fullt möjligt att själv köpa en ”permobil” – vilket det inte heter. Korrekt namn är elrullstol. Här i Skåne heter det ”elskoter”, vilket också är fel.

  Naturligtvis är det löjligt att personen inte får det beviljat, men fortsätt sänka skatterna så att det blir möjligt att själv köpa och slippa förnedra sig!

  • Märklig kommentar. Permobil är ett varumärke som är tämligen väletablerat, men det står i nivå med med resten nu skriver kanske.

   • Om vi sänker skatterna tillräckligt mycket kan vem som helst köpa vad som helst till slut.

    Själv tänker jag köpa en JAS, vad ska du köpa ?

     • Tack. ;)

      Jag vill infoga en brasklapp här: naturligtvis måste skattesänkningarna genomföras parallellt med det totala avskaffandet av arbetsrätten så att alla får frihet att tjäna maximalt på sitt arbete, anledningen till att folk tjänar så dåligt beror till övervägande delen på deras ovilja att göra karriär genom att byta jobb mer frekvent och löneförhandla aktivt.

      Hade detta varit löst hade killen haft sin rullstol redan.

 10. Ett privat initiativ verkar ge mannen en permobil ändå. Något olyckligt eftersom det betyder att felet inte kommer att rättas till. Han skulle naturligtvis få hjälp med att skaffa permobil genom landstinget i slutändan.

  • Ja! Tänk alla dessa okända stackare som behöver men inte får någon permobil eftersom de inte hamnar i tidningarna eller dylikt. Inom individualismen så måste du synas för att få hjälp. I bästa fall!

 11. Nu säger en representant för landstinget till Expressen att beskedet nog var lite ”stelbent”! Det blir värre och värre.