Rysskyla och Europakt, enligt media..


Tittar jag på SMHI:s hemsida och kollar Haninge så tippar de – 11° på fredag, men det ska dessutom bli snö eftersom det kommer blåsa ostliga vindar och Östersjön är inte istäckt, än, kanske man bör tillägga.

Nu har jag inte kollat fler ställen än hemkommunen, men det är väl klart att det kommer bli kallare men elva grader kallt och snöväder på vintern, hur ovanligt är det egentligen? Jag vet inte vad det är som har ändrats när det gäller medias nyhetsbe-
dömning, men de kan inte ha mycket att skriva om verkar det som.

Samtidigt hävdar man att Sverige ska gå med i Europakten och att det kommer leda till sänkta pensioner, det är väl egentligen en riktig kioskvältare? Själv är jag en fridfull person, men ska regeringen medverka till att sänka min pension så får jag kanske omvärdera det där med fridfull. Det är lustigt att se att Rysskylan är en större nyhet än pensionssänkningen just nu i många tidningar. Jag vet inte, men mycket talar för att jag hade rätt i det jag skrev på min andra blogg för en stund sedan när jag hävdade att vissa idioter växer på träd.

Jag vet inte, men snart börjar nog folk på allvar fundera på om det inte är dags att bege sig in till den kungliga huvudkommunen för att handgripligen tömma Rosenbad på folk. Är det någon som minns Reinfeldt och Borgs försäkranden om att inga skattepengar skulle gå till sydeuropeiska banker? Nej, nu är det pensionerna i första hand..

it Andra om: , , , , , , svt sr ab12 ex dn12 svd1 gp


8 svar till “Rysskyla och Europakt, enligt media..”

 1. Ja, vad ska man säga? Elva grader kallt, jämfört med dom två senaste vintrarna snackar vi globla uppvärmning. Å andra sidan mellanlandade jag i New Delhi i morse sex plusgrader, kallare än så har dom inte haft dom senaste 100 åren.
  Fast det var ju bara en lokal observation, just då…

 2. Så man är slutligen på väg att lyckas med att föra igenom något som 90% av Sverige är emot…

  Men vem bryr sig i europakten? Nu kommer ju rysskylan! Vi har aldrig förr haft så här kallt i Sverige! (observera ironin)

  • Vadå ironi? Du påtalar ju bara läget, och har helt rätt i det du skriver!
   Vi har ju aldrig haft det så kallt här, åtminstone inte i modärn tid.

 3. Svenska politiker vill tydligen sitta med vid bordet ”och påverka”, därför är det viktigt med EMU-miljardrullningen. Man önskar att svenska medier kunde rapportera vad nämnda herrskap ”påverkat” vid de EU-bord de ju sitter vid. Gissningsvis så används nog ”rösta ja utan invändningar”-knappen flitigt..

  • Japp, Anders Borg ska få sitt lystmäte tillfredsställt. Han ska få åka ner i Europa och predika. Kosta vad det kosta vill!

 4. Problemet med Europakten är inte att vi åker dit utan att de åker hit, för att nu använda en knepig metafor. Lånar ut pengar till 0,1 procent ränta gör vi liksom ändå, med eller utan Europakt. Likaså deltar vi i de flesta ekonomiska EU-samarbeten, oavsett vilket.

  Den verkliga risken med ett deltagande i Europakten är inte att vi riskerar att ”införa euron bakvägen”. Det vi däremot riskerar att införa bakvägen är den påtvingade åtstramningspolitik som Europas höger nu håller på att genomdriva.

  Inte för att vi är juridiskt tvingade, utan för att Reinfeldt och Borg nu kan börja hävda att de fått ett starkt mandat för att bedriva sin politik. Ett mandat som de formellt sett inte har i riksdagen, är i sammanhanget viktigt att påpeka.

  Själv kan jag tycka att allt detta är rätt okej. Euroländernas arbete för att implementera paktens regler kommer inte att gå smärt- och friktionsfritt, milt uttryckt. Nu får svenska väljare möjlighet att studera hur européerna reagerar när högerpolitiken ångvältas över dem. Nu mer än någonsin blir det tydligt att vi behöver en regering som inte vill bedriva en sådan politik i Sverige.