Risk för att London smittar Europa?
Varje år så brukar det bli tämligen stökigt i samband med skolstarten, det handlar främst om storstadsområden där den sociala kontrollen är som lägst, och ungdomarna som flest.

I år har det dessutom hänt en massa otäcka saker som massmorden i Norge, vi har sam-
ma slags åsikter som ledde till dem före-
trädda i Sverige av Sverigedemokraterna. Risken finns förstås att ungdomar med invandrarbakgrund och deras kamrater ger sig på dessa mörkerkrafternas kolportörer och straffar dem för deras rasistiska agenda.

Annat som påverkar negativt är förstås den ekonomiska situationen med ökad arbetslös-
het och en accelererande alienation. Utan-
förskapet ökar markant under den borgerliga högerregeringen och den ekonomiska krisen märks mer och mer för varje dag som går. Nu åker börsen berg-och-dalbana samtidigt som den ekonomiska krisen fördjupas inom EU. Grekland är skakigt och Italien och Spanien står på tur för att bli ekonomiskt bankrutt.

Detta har givetvis påverkat befolkningen i Tottenham på samma sätt som det påverkar i resten av Europa. Allt detta i kombination med den amerikanska presidentens allt svagare ställning lägger folk runt hela världen märke till samtidigt som tryggheten sjunker. Obama tilläts inte ens höja skatten en endaste cent för alla multimiljardärer i dollar, något som folk givetvis observerar och oroas av. Samtidigt bedriver USA krig i Afghanistan, Irak och Libyen samtidigt som man har tusentals oppositionella fängslade i Guantanamo och på Bagrambasen i Afghanistan.

Att folk reagerar är självklart, ta bara USA:s allierade Israel. De håller 1,4 miljoner palestinier fängslade på ett område som inte ens är stort som halva Öland, Sveriges minsta landskap. Dessutom är de fängslade fråntagna möjligheterna att resa fritt och att importera mat och medicin. Det går knappt en dag utan att media meddelar, i notisform, att Israel har dödat ett antal palestinier och att Israel anger minst sagt svårbegripliga orsaker. (texten fortsätter under annonsen)

När många militärt starka länder hela tiden begränsar livet för andra med jetplan, trupper och radiostyrda droner så undrar många vart världen är på väg, det enda som de drabbade folken har gemensamt är att huvuddelen av befolkningen i dessa länder är – muslimer, och det var massmördarens hat av muslimer som drabbade sjuttiosju norska flickor och pojkar, flest tonåringar. I Sverige säger partiledaren för det parti som är mest rasistiskt att de inte tänker ändra sin politik, och de tänker inte heller acceptera att bli ifrågasatta och låta debatten handla om deras rasism.

Själv kan jag tycka att det känns oerhört obehagligt, och det skulle inte förvåna mig ifall en del av våra svenska ungdomar reagerar på samma sätt, vi kanske får en politiskt het höst i Europa när omvärldens ekonomi dessutom är på väg att packa ihop som ett korthus. Det enda vi kan göra i nuläget är att hålla tummarna för att det inte ska bli värre.

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 ekot svt


11 svar till “Risk för att London smittar Europa?”

 1. Jag är rädd för att du har rätt. Dessutom är nog dem som ligger sämst till i Sverige just nu alla rasister, sverigedemokrater bör nog hålla sig inne och det blir bråk.

 2. Ja sverigedemokraterna ligger nog pyrt till nu. Deras åsikter leder till politisk instabilitet i värsta fall.

 3. Jinge,

  Jag är rätt oroad för att det kommer bli värre. Men låt oss hoppas att du har rätt trots allt. Det verkar inte längre räcka med Italien och Spanien dessutom som är på fallrepet. Även Frankrike har börjat få se sina räntor gå upp. Exakt hur illa det är där ska vi kanske vänta med att spekulera i. Men det ser inte bra ut om marknaden också börjat få greppet om Frankrike. Vi har nog med problem att hantera utan att Frankrike också ska hamna i marknadens grepp. Ha en skön söndag!

  http://www.e24.se/analys/folkets-raseri-ger-krisen-extra-bransle_2970542.e24

  Fredrik Karlsson
  Frekar06

 4. Skulle inte EU vara ett fredsprojekt, ett garanterat kitt mot ofred i Europa?
  Det var ett av de tyngre argumenten för ett medlemsskap, vad jag minns.

 5. Jag har svårt att se varför de brittiska oroligheterna skulle sprida sig någonstans överhuvudtaget. Det berör inte oss här. Du låter lite som Glenn Beck. ;-)

  Jinge:
  Kika på 4/8:e-episoden av The Daily Show. Där får du ett bra svar på din fråga varför Obama inte tog chansen att genomföra skattehöjningar tidigare i en intervju med senator Durbin.

 6. Vägrar man att följa reglerna för kommentarer så hamnar man i spamfiltret. / Jinge

 7. Ja oj jag minns hur oroligt det var inför skolstarterna på 60 och 70 talen. Gick den 29-årige ynglingen i motsvarigheten till vårt komvux eller kanske till och med grundvux???
  Har du nån koll på det Jinge?

  • Nope, men det har väl nästan varit likadant de senaste åren? Men vaffa… Jag kravallade inte på 1960-61?