Riksgälden godkände Antonov, nu är han Efterlyst


Tidigare idag läste jag att Riksgälden har godkänt Vladimir Antonov, mannen som länge och väl har för-
sökt köpa Saab, men som stoppats på grund av de ständiga rykten som cirkulerar kring hans engage-
mang och förbindelser i maffian. Nu meddelar Litauens myndigheter att det saknas 1,3 miljarder ur hans bank och att han är internationellt efterlyst.

SVD: ”Åklagare i Litauen har utfärdat en europeisk arresteringsorder för den ryske finansmannen Vladimir Antonov, som varit med och finansierat Spykers köp av Saab Automobile. Det rapporterar både Sveriges Radio Väst och flera utländska medier. Antonov uppges vara misstänkt för bedrägeri och penningtvätt. Tidigare i dag blev det känt att Ivars Prieditis, chef för lettiska Krajbanka, har gripits misstänkt för medverkan till plundring av banken. Moderbolaget är Vladimir Antonovs Snoras Bank, som tagits över av litauiska myndigheter. Det saknas motsvarande 1,3 miljarder kronor i Latvijas Krajbanka, uppger Lettlands rikspolischef Ints Kuzis.”

Samtidigt finns det uppgifter i tidningarna som går ut på att de kinesiska företag som har för avsikt att köpa Saab står i begrepp att betala de Saabanställdas löner denna månad, det trots att de på inget sätt fått något klartecken från GM.

Det är ett präktigt arv som Maud Olofsson lämnar efter sig som dessutom kommer att skrivas in i hennes person-
liga meritlista. Nu är Annie Lööf utsedd till efterträdare, det borde rimligen vara en god garanti för att Centerpartiet försvinner ut ur den svenska Riksdagen vid nästa val?

Jag undrar var en europeisk arresteringsorder är giltig mer än inom Europa? Kan Antonov gömma sig i Väst-
indien och på det sättet undgå polisen i Europa? Jag vet inte, men jag vet att han äger en annan bank på någon av öarna där, en bank som länge misstänkts för penningtvätt, troligen av kokainbaronernas pengar.

Nästa fråga i media blir väl den om Victor Muller, var befinner han sig dagar som denna? Jösses vilken soppa Maud har dragit in Saab och Sverige i…

it Andra om: , , , , , , e24 svd1 sr dn1 gp ex1 ab1


11 svar till “Riksgälden godkände Antonov, nu är han Efterlyst”

 1. han ska dömas också innan vi brer på med för mkt, Assange är ju även han internationellt efterlyst;)

   • inte han heller, men den som lever får se, men vad ska han dömmas för(muller alltså), att svenska företagarlagar är så dåliga att man kan leka Allan med stora företag som SAAB?:)

    • Trolöshet mot borgenär borde man kika på, det är sådant som polisen + åklagare kan kolla om det är tillämpligt. Sedan finns det mer oxo, men man måste utreda om han har begått brott först. Har han lyft ett antal miljarder från ECB som vi borgat för så måste ju dessa slantar redovisas vid en konkurs, saknas det redovisning så är det oxo brottsligt..

 2. Saab är inte ett stort företag, Saab existerar egentligen inte överhuvudtaget. Allt Saab är, är ett stort lån som aldrig kommer att betalas igen.

 3. Jag var med om att ett storföretag anlitade en skumraskfirma och man blev tvungen att lägga locket på och inte gräva för djupt. I ändan av sådana här historier kan det finnas en polsk 7-barnsfar som hittas på närmsta flodbotten.

 4. Vore det inte för det tragiska i att Mååd & Co lekt rysk roulette med våra skattepengar så skulle man ju vilja klämma till med ett: Va vad det jag sa !