För någon vecka sedan skrev Dagens Nyheter en ledare med rubriken En Statsman i Visby, man gjorde gällande att Fredrik Reinfeldt hade blivit en statsman och orsaken var säkerligen det tal han höll i Visby, ett tal som helt undvek den inrikespolitiska debatten.
Hon citerade också Fredrik Reinfeldts bok där han beskriver svenskarna som mentalt handikappade, boken finns numera på nätet och kan laddas hem här. Aftonbladet fortsätter sin kritik av regeringen, av någon anledning så håller Mona Sahlin tyst för närvarande, det tidningen av lätt insedda orsaker har hängt upp sig på är det faktum att regeringen vill göra sig av med monopolet på bilprovning. AB: ”Borgerligheten hade i rasande takt genomfört vad den gick till val på och kunde inte förstå varför den inte blev populär. Regeringen hade ju dunkat igenom flest antal impopulära reformer utan ordentlig utredning på kortast möjliga tid! … Den centerpartistiska infrastrukturministern är ogenerat kvar i den ideologiska experimentverkstaden med den tondövhet som därav följer. Är man övertygad om att man bedriver den ideologiskt korrekta politiken behöver man knappast ta hänsyn till småsaker som det där med remissinstanser.” Man fortsätter sedan med att berätta att folket underkänner det som moderaterna kallar jobbpolitik. Det rör sig närmast om arbetsförmedlingens miss-
|
att vi har en statsminister som föraktar vanligt folk och kallar dem mentalt handikappade, dubbelt dystert blir det när vissa tidningar kallar mannen för ”statsman”. Han klarar inte jobbet som stats- Dagens Nyheter framhärdar dock med sin försköning av verkligheten. Man säger idag att G8-mötet i l’Aquila var en framgång för miljön, även om man inte överdriver så drastiskt som man gjorde när man kallade Reinfeldt för statsman. I DN pekar man på det kortsiktiga målet om koldioxidutsläppen fram till 2020, men bortser från beslutet att medeltemperaturen inte ska få stiga mer än två grader fram till 2050. Det är över fyrtio år dit och inte ens optimistiska statsmän inbillar väl sig att de fortfarande har fingrarna i syltburken då? Igår talade man om att man skulle utöka biståndet till länder vars jordbruk behöver utvecklas, per- Men VAR är oppositionen? i Andra om: Statsman, Reinfeldt, G8, EU, Mona Sahlin, Klimatöverenskommelse, Politik ab1 dn1 svd1 Läs Expressen idag! t Motbilder Paolo Annarkia Anna Björnbrum Lasse FFF Motvalls Svensson Stockholms-V [tags]Statsman, Reinfeldt, G8, EU, Mona Sahlin, Klimatöverenskommelse, Politik[/tags] |
2 svar till “Reinfeldts statsmannaskap”
10-12% arbetslöshet är ett nationellt misslyckande av gigantiska mått. Anledningen till att Sverige skall stå utanför Euron är ju att undvika massarbetslöshet. Nu är det i princip tvärtom, fastän vi smygdevalverar. Euron ligger nu på 11 kronor. Skandal!
Reinfeldts bok ”Det sovande folket” lär kallas för boken som alla citerar men ingen har läst.
Gott så. Det finns ingen anledning att läsa denna bok och vad som är värt att citera förblir en gåta tills man kämpat sig fram till sid 114 i detta vämjliga sammelsurium av människoföraktande floskler där han plötsligt inser:
”tydligare än någonsin behovet av statsmannaskap.”
Här hittade han tydligen ett svart hål som han med hjälp av vapendragaren Per Schlingmann skulle sälja in sig på.
Statsmän och statsmannaskap är emellertid begrepp som de först borde definierat;
Winston Churchill hävdade att ”En statsman måste kunna säga vad som ska göras. Och efteråt måste han kunna förklara varför det inte blev gjort.”
–Reinfeldt har inte ens en aning om vad som behöver göras så han kan heller inte förväntas förklara varför inget hände.
Harry S. Truman insåg att: ”En politiker är en man som förstår statsmakten. En statsman är en politiker som har varit död i femton år.”
–Reinfeldts bok visar för all del att han varit hjärndöd i minst femton år men det kvalificerar honom inte utöver moderat politikernivå. Tvärtom är det ju där han hör hemma så det är bara att tillönska honom ett evigt liv i det mörkblå råtthålet så att inte ens tiden (som läker alla sår) uppgraderar honom till ”statsman”.